Почетна / Фудбал / Срби у свету

Александар Пешић за Журнал: Уживам у Сеулу!

У већини европских земаља је летња пауза, a на азијском континенту фудбалски шампионати се захуктавају
ФОТО: Лична архива А. П.

Док Пикси и Тошић безуспешно покушавају да поправе пласман у Кини, у Јужној Кореји Александар Пешић се налази на челу листе стрелаца и са Сеулом намерава да се са трећег пробије на прво место табеле.

Пешић је у сезони 2017/18. био убедљиво најбољи стрелац првенства Србије као вођа напада Црвене звезде, а сада је на добром путу и у Јужној Кореји са седам голова на 13 мечева.

После тешког периода у Саудијској Арабији и напуштања Ал Итихада, стигао је на позајмицу у Сеул и вратио се на некадашњи ниво.

Сјајно ми је у Сеулу и за живот и фудбалски, уживам. Супруга и син су са мном, што ми много значи. Имао сам другачију представу о Јужној Кореји, а сада уопште не размишљам о одласку, него да останем дуже од годину и по колико важи уговор о позајмици од Ал Итихада – поручује из Сеула Александар Пешић.

Фаворит сте да будете најбољи стрелац првенства?

Било би лепо да поновим успех из Србије, али се не оптерећујем. Ако ме Бог награди што дајем максимум на терену, бићу срећан. Голови ми, наравно, много значе, посебно јер су вредни задовољавајућих резултата.

Сеул је направио резултатски препород у односу на прошлу сезону?

Борио се у прошлој сезони за опстанак, што је било испод реномеа клуба. Сада је поново ту тренер који је доносио трофеје и имамо шансе за титулу. Биће неизвесно, имамо само два бода мање од првог.

Какав се фудбал игра у Јужној Кореји?

Агресиван. Фудбалери су хитри и брзи, живе спортски и пазе шта једу. Свака екипа може да има три странца и бонус једног са азијског континента. Надам се да ћемо и ми у Србији једног дана да имамо стадионе као они, како би наши мајстори, који се стално рађају, имали боље услове.

Није вам ишло ништа од руке у Саудијској Арабији?

Поклопило се да је цео тим играо лоше. Створио се огроман притисак, на свакој утакмици нас је гледало 35.000–40.000 навијача, Ал Итихад је велики клуб. Трудили смо се, али није ишло.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.