Почетна / Фудбал / Срби у свету

НАЈБРЖИ ГОЛ СА СТАТУСОМ ПРОФЕСИОНАЛЦА: Јовељић: У фудбалу нема старих заслуга

Српски бисер из генерације 1999. ушао у игру и после седам минута био стрелац за победу Ајнтрахта
ФОТО: eintracht.de

Српско-немачка бајка у Естонији! Дејану Јовељићу, нашем бисеру у клубу из Франкфурта, посрећило се да на дебију у званичним утакмицама, буде стрелац, и то још за победу.

„Српски Ајнтрахт”, како људи на овим просторима имају обичај да кажу за бундеслигаша, победио је у главном граду некадашње совјетске републике, поготком доскорашњег Звездиног, талентованог а не доказаног голгетера у дресу првог тима гиганта са Маракане.

Понос Србије, један од најбољих, не само у својој, генерацији 1999. ушао је у игру у 64, а седам минута касније погодио мрежу Флоре и одвео Ајнтрахт, практично, већ сада у следећу рунду такмичења.

Какав је осећај био на дебију, па још се и лопта нашла у мрежи ривала?

- Невероватан, осећам да би могао још једну утакмицу да одиграм, ова добра партија моје екипе даје ми додатну вољу да још квалитетније радим. У фудбалу нема старих заслуга, подсећања на ближњу или даљу историју, сваки дан је нешто ново, ново доказивање. Заувек ћу да памтим утакмицу у Естонији – рекао је Дејан Јовељић у телефонском разговору по повратку из Естоније.

Шта сте размишљали на загревању – погодак или асистенција – од та два сегмента у игри, који би вам био дражи?

- Док нисам ушао у игру размишљао сам само о дебију и победи Ајнтрахта, наравно. Ех, још кад бих дао гол... Испоставило се да је баш тако и било.

Какве су повратне информације тренера Адија Хитера, како он размишља, шта вам је рекао пре утакмице?

- Од самог доласка у Ајнтрахт имам феноменалан однос са тренером, као да сам дуго већ овде. Приметна је огромна подршка шефа стручног штаба, тако је и било пре ове утакмице. Кад се завршила, стигле су похвале и честитке. Све ми то прија, али увек мора и може боље. И биће!

Држи Звезди палчеве

Јовељић је пажљиво испратио дуел Црвене звезде са Хелсинкијем.

- Звезда је Звезда, наравно да пратим сваки њен корак, нарочито европски. Пуно ми је срце кад видим да је одлична била подршка, као и резултат,  против Хелсинкија. Лепо је прочитати кад је на стадиону више од 36.000 гледалаца. Сигуран сам да може да поновимо прошлогодишњи успех. Држим палчеве да Црвена звезда поново уђе у Лигу шампиона. Ту је место црвено-белима. Од срца желим да црвено-бели надмаше прошлогодишњи резултат и оду корак даље.

Првенац у дресу једног од популарнијих немачких клубова, леп почетак кад је реч о званичним утакмицама...

- Живео сам за ово, чекао сам и уграбио прилику да се радујем лопти у мрежи. Тад је срећа највећа.

Честитке су уобичајена појава у оваквим приликама, од кога су стигле?

- Честитке пљуште са свих страна, имам, драго ми је највише због тога, много пријатеља у мојој Србији, Републици Српској...

Да ли је ово био ваш најбржи гол?

- Јесте, ушао сам у игру и за непуних седам минута био стрелац. Радујем се најбржем поготку од како сам фудбалер са статусом професионалца – рекао је  Јовељић.

Јовељић каже да се добро сналази у новој земљи.

- Учим језик, наравно у животу мора да се учи, свиђа ми се Немачки и одмах сам почео да узимам часове. Значи ми и то што су поред  мене Мијат Гаћиновић и Филип Костић, лепо се осећам и у друштву Анте Ребића, наравно, од  почетка од мог доласка у Немачку труде се да ми пруже огромну подршку, хвала им на свему томе, од срца

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

srbijanac
Ne znam kako ce dalje da igra ali i dalje tvrdim da je Joveljic bolji od Jovica i nije trebalo Terzic da ga proda decko je zlata vredan mogao je da obori klubski rekord u transferu koji ne verujem da bi neko skoro mogao da obori otimali bi se velikani za njega i cena bi mu vrtoglavo rasla ali....Terza pravi male transfere za velike bisere iz Zvezdine skole
Mutombo
Otvorili smo prostor za Krstovića. Milojević ne hvali igrača bez razloga, a ovog je pohvalio.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.