Почетна / Фудбал / Срби у свету

Матић ближи Интеру, а можда га Тотенхем замени за Ериксена

Манчестерски дневник објавио вест да је бивши менаџер Челзија заинтересован за српског везисту
ФОТО: ЕПА/Валас Вун

Тотенхем није заинтересован за ангажовање Немање Матића у јануарском прелазном року, објавио је Манчестер ивнинг њуз под ознаком „екслузивно“.

Ако оставимо по страни да је ексклузивна вест нешто што се неће догодити, манчестерски лист се позива на извор из лондонског клуба који је открио да менаџер Жозе Мурињо има довољно квалитетних задњих везних и да не мора да ангажује 31-годишњег репрезентатица Србије с којим је радио скоро три сезоне у Челзију.

Манчестерски дневник је подсетио да Матићу на лето истиче уговор и да ће по завршетку сезоне сигурно напустити Олд Трафорд. У јануару би могао да оде негде на позајмицу, на свој захтев, како би се после дуге паузе због повреде препона вратио у форму која би задовољила селектора Србије Љубишу Тумбаковића пред утакмице мартовске утакмице баража Лиге нација за пласман на Првенство Европе 2020.

Манчестер ивнинг њуз предвиђа да ће Матић у зимском прелазном року прећи у Интер. „Веза“ је поново тренер. На клупи Интера седи Антонио Конте, с којим је Матић сарађивао у Челзију током сезоне 2016/17. Са Италијаном на клупи српски везиста је у последњој сезони у дресу Плаваца одиграо чак 40 утакмица.

Конте је Матића покушао да ангажује још у летњем прелазном року. Није успео јер је Матић током припремног периода био један од кандидата за капитена Манчестере јунајтеда. Траку није добио, а због повреде је изгубио и место у тиму, па је Манчестер ивнинг њуз чак предвидео да би у јануару могао да напусти клуб без „опроштајне“ утакмице.

Док Манчестер ивнинг њуз тврди да Матић неће прећи у Тотенхем, Метро је објавио да би у јануару два клуба могла да размене играче.

Према информацијама Метроа, Манчестер јунајтед има у плану да у зимском прелазном року Тотенхему понуди Матића у замену за данског везисту Кристијана Ериксеана.

Предуслов да посао буде реализован је да на клупу Јунајтеда седне Маурисио Покетино, доскорашњи менаџер Тотенхема.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Matić u Pevce.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.