Почетна / Фудбал / Срби у свету

Александар Рогић: Најпоносија утакмица моје каријере, али биће опстанак чудо земаљско

– Покушавам да у свим околностима сачувам јединство свлачионице, да нас проблеми учине јачим – казао је Рогић
ФОТО: ФК Арка

У 88. Раков је водио 1:2. Четири минута касније Арка је победила 3:2! Има ли слађе победе, питање чији одговор је најбоље знао српски стручњак Александар Рогић.

Уз додатно појашњење, како је његова Арка, на умору и ивици предаје, успела да предупреди трећи пораз у низу и нокаут од неатрактивог дебитанта Ракова.

Најпоносија утакмица моје каријере! После 0:2 у свлачионици спремио сам момке и за 18 минута постигли смо три гола. Ниједан сувиша потез, наспрам милион изазова. Тешке ноге и чиста глава – телеграфски је сиже Александра Рогића, у четири реченице, велеобрта о којем је пољска јавност нетремице брујала.

А, пет минута пре фајронта чинило се да је младом Ери капут скинут са чивилика. Пораз од Ракова водио би у Србију, Арку у исто време ранг ниже. Или...

Ниједног тренутка нисам био под притиском. Пре три недеље, клуб је добио четвртог председника ове сезоне. Нижу се проблеми, сукоби навијача и града са власником, замрзнуто је 30 одсто буџета, зимус смо имали мининална средства за прелазни рок, док сви имају грејаче у базама, ми ових дана јуримо терен са природном травом. Покушавам да у свим околностима сачувам јединство свлачионице, да нас проблеми учине јачим. Да се разумемо, нема алибија, већ идеје да пробудимо спортски карактер и испунимо циљ, изборимо опстанак. Ако успемо, било би то чудо земаљско...

Комплетан текст можете да прочитате у броју Спортског журнала за 24. фебруар. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.