Почетна / Фудбал / Срби у свету

Косановић: Вратићу се у Звезду

Најближи сарадник Владана Милојевића пожелео срећу клубу у којем је провео скоро три године
ФОТО: Ал Ахли

Коронавирус закључао је и стадионе у Саудијској Арабији, па ће доскорашњи стручни штаб Црвене звезде бити без подршке навијача Ал Ахлија у недељу у полуфиналу купа против Ал Насра. Уз Владана Милојевића у Џеди су сарадници са Маракане Милан Косановић, Немања Милинчић, Иван Вучетић и Душан Гашић, такође од Срба и Дарко Тешовић.

- Имали бисмо добру подршку, али шта да се ради...Противник је изузетан, пласман у финале купа био би велики успех и верујем да то и можемо да остваримо - преноси утиске из Саудијске Арабије Милан Косановић.

Најближи Милојевићев сарадник напустио је Црвену звезду после непуне три године на Маракани. У почетку је био задужен за развој младих играча, затим је био у прелазном стручном штабу Бошка Ђуровског, па на изузетно значајној позицији од јуна 2017.

- Отишао сам да бих се једног дана вратио у Црвену звезду, не сумњам да ће то и да се догоди. Две Лиге шампиона и једна Лига Европе остају као незаборавно професионално искуство и задовољство.

Није ни помишљао Милојевић да крене у нови изазов без Косановићеве асистенције, а до заснивања сарадње у Црвеној звезди дошло је стицајем околности. На припреме првог тима на Златибор, Милан је пошао са посебним задатком бриге о најмлађима. Испоставило се да бивши сарадник Вељка Пауновића, двоструки шампион Србије са омладинским тимом Војводине, има изузетан значај за прву екипу у златном периоду за клуб.

- Мој први задатак је био да развијем младе играче, неочекивано сам се ја задржао у клубу дуже него Рачић, Аџић, браћа Илић, Јовељић... На Златибору је Милојевић препознао квалитет у мени, испоставило се да смо обојица радили с млађим категоријама у почетним тренерским данима. На његов предлог, остао сам са првим тимом. Била је то и моја жеља.

Одлазак Милојевића из Црвене звезде није морао да значи и Косановићево напуштање Маракане, челни људи клуба намеравали су да му дају другу улогу. Определио се да крене са Владаном у Саудијску Арабију.

- Реално, одласком Милојевића затворен је и мој двоипогодишњи рад у Црвеној звезди. Нови тренер желео је да формира свој стручни штаб, то је разумљиво. Нисам одлазио из клуба одмах, драго ми је да сам успешно сарађивао са тренером омладинаца Славољубом Ђорђевићем. Школа заслужује велике похвале за све што је урађено, плодови ће тек да се виде. Можда у овом тренутку нико и није свестан успеха. Кад је стигао позив Милојевића, кренуо сам јер су ми амбиције везане за терен.

Поновио је Косановић да ће се једног дана вратити у Црвену звезду, којој је пожелео да освоји дуплу круну и на лето има успешне европске квалификације:

- Дејану Станковићу, његовом стручном штабу и комплетном клубу желим много среће и успеха. Кад нам обавезе овде дозволе, гледамо Црвену звезде. Испратио сам победу у Шапцу.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

misa tumbas
zalutao u profesionalni fudbal ....gde je igrao, sta je ostavio iza sebe ?
laki
Kosan je idealan trener!Sa ovim se nećemo dobro provesti videćete teško da prpđemo i kvalifikacije za ligu šampiona!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.