Звезда без класичног шпица на Кипру, најистуренији Вукановић?

Напад Црвене звезде у Никозији предводиће Алекса Вукановић, што ће бити велики повратак на сцену тихог јунака претходних квалификација за Лигу шампиона
ФОТО: ФК Црвена звезда

Алекса Вукановић, стрелац гола против Јанг бојса вредног пласмана у групну фазу 2019. године наћи ће се први пут ове сезоне међу стартерима у тиму.

Вукановић није био у конкуренцији за претходно европско гостовање у Тирани, али у међувремену је поправио статус код тренера Станковића.

Против ТСЦ-а је Алекса ушао и одмах наместо гол Гаврићу, а на Бановом брду је заменио повређеног Боаћија и изнудио пенал.

Вукановић је у финишу прошле сезоне био прва нападачка опција Црвене звезде, али ове је био у другом плану и сада ће коначно имати прилику да се истакне кад је најважније.

Повреда Боаћија лансирала га је међу стартере, док ће с клупе чекати шансу новајлија Дијего Фалћинели.

Иза Вукановића је вредно квалификационо искуство, прошле сезоне у у трећем и четвртом колу био стартер на све четири утакмице.

Милојевић га је користио на позицији левог крила, а на поверењу је узвратио голом против Јанг бојса. Швајцарци нису успели да надокнаде тако настали минус, а момак из Гајдобре је постао јунак из сенке.

Долазак Ван ла Паре „украо“ је Вукановићу минутажу у групној фази Лиге шампиона, Звездин пројекта са Холанђанином на крилној позицији није се исплатио.

Код новог тренера Станковића Алекса је најчешће био центарфор, а и раније је говорио да највише воли да игра у тој улози.

Има Станковић и опцију да у шпиц пошаље Бена, али последње информације указују да неће да се определи за ту варијанту. У последњих петнаестак дана Вукановић је подигао самопоуздање и спреман је за велику утакмицу.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pravo niotkud
Nažalost, ovo je znak da nije dobro stanje u Zvezdi! U prošlom kolu kvalifikacija Vukanović nije bio nj među kandidatima a sada je odjednom izbio u prvi plan, što je dokaz da trener Stanković samo srlja i luta. Žalosno je da Vukanović sa izvanrednim motoričkim sposobnostima bude rezerva limitiranim “kapitalcima” Boaćiju i Benu, na mestu centarfora! Slika žalosnih događaja!
Вук Са Дрине
Ма, нама је одбрана проблем, већ годинама немамо крштеног играча у одбрани!
ziki
Opet se nekom javilo da će aleksa da da gol...čovek pogodi jednom valjda će i drugi put...
Ja
Vukanovic kao da zeni brata...
Sinke
Srecno momci!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.