Раде Богдановић без длаке на језику: Кад могу на сплаву четири, пет сати, могу и полувреме

Гостовање у студију РТС-а Радета Богдановића изазвало је својеврсни медијски потрес, као и много пута раније, некадашњи контроверзни голгетер пикантним коментарима побрао симпатије овдашње фудбалске јавности у полувремену и непосредно након пораза Црвене звезде од Хофенхајма
ФОТО: Принтскрин/РТС

Испрва се осврнуо Раде Богдановић на недовољан квалитет интернационалаца у црвено-белом – Диега Фалчинелија и Секу Санога.

Првом је замерио лошу реакцију на идеално проигравање Катаија, другом на неозбиљност у изношењу лопте.

Замислите неку „алу” од раније на онај ванземаљски пас Катаија, рецимо Дулета Савића. То би нападач Звезде морао да реализује. Или, кад је Саного изгубио лопту на 20 метара од свог гола. Зато, Капело стално говори да је тим без задњег везног као ауто без мотора – уз осмех је подсетио Богдановић.

Симпатични Сарајлија је својестилно прокоментарисао и физичку (не)припремљеност играча Звезде да у другом полувремену издрже висок ритам и сачувају реми.

- Кад могу на сплаву да буду четири-пет сати, шта им је још 45 минута да одиграју!

Борјан и саиграчи нису успели у томе, на крају били поражени са 0:2.

- Гледали смо репризу првог полувремена где је Звезда била више оријентисана на чување гола него на постизање. Трајало је све док су играчи имали и снаге, мада се видело да физички не могу да парирају. Није лако трчати за лоптом, боље кад је у ногама. Они у томе нису успевали, због неимања способних играча то да раде. Звезда у организацији игре и креативности нема играча за ту причу, нема квалитет да игра добар фудбал. Отуд и јалова теренска иницијатива у последњих 15 минута. Ништа није донела, осим неколико скокова.

После примедбе на рачун Звездине тактике „тако је то кад играте да гол не примите, а ако дате-дате”, поентирао је тугаљиво:

- Није лако бити навијач Звезде и Партизана и гледати ову врсту фудбала. А, хоћемо још много оваквих утакмица и нервираћемо се, претпостављам, као и вечерас. Немамо квалитетног, креативног и брзог играча. У једном моменту су Павков, Бен и Вукановић личили један на другог. Без кретње, само статирали. Причали смо и да нам је шанса из корнера, у надскоку. Има ту момчина и висином и тежином, али нису успевали у томе. Тако је то кад се определите за игру на резултат, да не примите гол. А, ако дате онда - супер! Тешко је отићи у Немачку и размишљати на тај начин.

Осврнуо се и на ваљаност Станковићевих измена.

- Он, као и сваки тренер, најбоље зна кад и ког би требало да убаци у игру. Звезда, евидентно је, нема квалитет да би играла добар фудбал. Нема креативност – критизерски је и закључио бивши центарфор матичног Жељезничара, потом Поханг атомса (Ј. Кореја), Џеф јунајтеда (Јапан), Атлетика, Бреде, Вердера и Арминије.

Саного нешколован, Канга себичан, Бен равнодушан

Други гол Немаца је поклон, тврди.

- Лопта се ту не губи, то је Свето писмо у фудбалу. Дефанзивни везни је „убио” голмана! Имала је Звезда шансе и после 1:0, али Саного није едукован играч да би ударао лопту главом. Њега је лопта два пута напуцала, уместо да је закуца!

Пропустио није да спомене и изостанак Гелора Канге.

- Увек говорим да кога нема, без њега се мора. Мада, Канга и није неки недостатак. Егоиста је, индивидуалац. Само шутира, само види гол. Није класа попут Катаија, који све решава потезом.

Поразно је причао и о Ел Фарду Бену.

- Њега као да је неко натерао да игра?! Момак се није ознојио, да је ушао раније само би нас више нервирао.

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dr
Kakav car ovaj Rade,gadja ga bratina tačno u centar.
@dr
Samom je Zvezda bila prvak sveta, Rumuni nikad, A tvoj mali klub nikad nista dalje od Maledonije i slovenije nije osvojio...hehehe...Lokalna "velicina"
Dr
Zaboravio si Rumune
Прикажи још одговора
ivanbp
Odavno nisam pročitao bolju i realističniju analizu koja odslikava realnost ne samo Zvezde nego i u današnjem fudbalu u Srbiji, svaki komentar na mjestu i o svakom fudbaleru, čemu ulepšavanje problemi se rješavaju ako ga gledate pravo u oči. BRAVO BOGDANOVIĆU!
Trifecta of Doom
Nazalost, sve je tacno, al' sta cu kad je volim!!!!
Dzo istina
Nas par neostrašćenih ali vernih navijača ovo piše od drugog ulaska Partizana u Ligu šampiona. Medjutim uvek imamo mišljenja drugih da naš fudbal i nije tako loš. Uz duzno postovanje svima nije merilo ako Zvezda da Radniku , Napredku ili Javoru 5 komada. Uz to gotovo po pravilu jedan iz penala. Moze se isto konstatovati i za Partizan. Od zadnjih 20- ak itakmica u Evropi zvezda je odigrala jedinu koja zadovoljava evropski kriterij onu protiv Kopenhagena u Danskoj i donekle protiv Krasnodara ostalo tuga . Partizan dobar protiv Augzburga u gostima , Videotona u gostima Steaue kod kuće i Mančestera. Ostalo tuga. Tek dogodine kad nas ubace u treću Evropsku ligu sledi otrežnjenje! A ovaj Bogdanović je samo iskren!
Ultra
Zvezda protiv liverpul, napoliju, olimpijakos u beogradu? Protiv salcburga u gostima? Protiv kelna obe utakmice? A, sta da kazemo za rada bogdanovica koji je za 6 sezona u spaniji, holandiji i nemackoj postigao samo 26 golova igrao centarfora? Dakle ni 5 golova po sezoni...
007
Svaka mu je na mestu a sad sa 50 i može na splav il u baštu. On je svoje igrao pošteno i znalački u vrhunskim klubovima i zaradio a ovi em ne znaju em se ne trude a zaradjuju od bankomata 10 puta više nego li vrede
008
Ne mlati.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.