Почетна / Фудбал / Српски клубови у Европи

Најбољи најавили буђење: Иванић и Катаи гурају Звезду напред

Нису блистали Иванић и Катаи у другом првенственом колу како су навикли навијаче, муче се као и цео тим да буду на некадашњем нивоу, али показали су против Младости шампионски карактер
ФОТО: В. Марковић

Пише: Никола Стаменић

Није Црвена звезда подигла ниво игре на утакмици против Лучанаца, али догодило се оно што је било неопходно како би се са већим самопоуздањем пришло судбоносном реваншу с Каиратом – Мирко Иванић и Александар Катаи су изашли из „тунела“.

Управо је њихов конкретан учинак кроз голове и асистенције оно што је прваку Србије потребно како не би доживео елиминацију од казахстанског клуба.

Нису блистали Иванић и Катаи у другом првенственом колу како су навикли навијаче, муче се као и цео тим да буду на некадашњем нивоу, али показали су против Младости шампионски карактер и после њиховог дуплог паса и прецизног Мирковог ударца са 18-19 метара потписана је победа над Лучанцима.

Да је тренер Станковић могао да бира после чије акције би желео да се обезбеди прва првенствена победа у предвечерје незгодног реванша са Каиратом, сигурно је да би изабрао Иванића и Катаија. Њихов учинак је у прошлој сезони, уз голмана Борјана, био најупечатљивији и као лидери екипе морају да повуку највише.

Неће у среду Црвеној звезди бити довољан само један тренутак инспирације, пошто за пролаз мора да победи са два гола разлике. Неопходни су Иванић и Катаи из најбољих издања у прошлој сезони, а уз њих да се и Бен врати на некадашњи ниво.

Репрезентативац Комора имао је слаб почетак сезоне, као и већи део тима, па је против Младости на терену провео нешто више од пет минута.

Говорили су из стручног штаба и управе Црвене звезде да је највеће појачање останак главних адута, пре свих су Катаи и Иванић подвучени као недодирљиви за иностране клубове. Сада долази време да се поверење оправда кроз добре игре кад је најпотребније и најтеже.

Испред Катаија је задатак да спречи наставак две негативне традиције. Елиминацијом Казахстанаца наставио би да сања да ће коначно да заигра у групној фази Лиге шампиона, а и дошао би до прве победе над Каиратом у каријери. До сада има три пораза!?

Потпуно је испод Катаијевог играчког реномеа да зна само за поразе од Каирата. Био је у екипи 2015. године, кад је објективно далеко слабија Црвена звезда него што је данас изгубила оба пута од Казахстанаца.

Тек се формирао тада добар тим под командом тренера Миодрага Грофа Божовића, а Александар је потом направио препород у каријери и наметнуо се као један од најбитнијих у екипи.

Катаи је лето касније имао покушај са Црвеном звездом да уђе у групу Лиге шампиона, а Лиге Европе, али без успеха. Играо је одлично, међутим, било је то недовољно. После гола против Сасуола, опростио се од клуба и потписао за Алавес.

Тек повратком у Црвену звезду, Катаи је доживео да игра у групној фази УЕФА такмичења. Било је то у Лиги Европе, уз неуспешан покушај да се дође до Лиге шампиона. Сада је нова шанса, уз почетак мимо очекивања и немиран реванш.

Иванић има велико европско искуство у БАТЕ Борисову и Црвеној звезди, али попут Катаија такође није играо у групној фази Лиге шампиона. И испред њега је мотив да пробије баријеру, а без добре игре против Каирата и победе од два разлике од тога неће бити ништа.

Неће само зависити од најкориснијих из прошле сезоне, Црвена звезда мора колективно да подигне ниво игре, буде бржа, конкретнија и опаснија по гол.

Каират је противник за пуни респект, али по квалитету испод нивоа великана са Маракане. Проблем је што до сада индивидуалци не дају јак тимски учинак.

Испред Црвене звезде је судбоносна утакмица у коју ће ући са великим притиском, али и прилика да се направи прекретница сезоне и крене јако ка остваривању основних циљева.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Jeti
“Најбољи најавили буђење: Иванић и Катаи гурају Звезду напред”! Buđenje mogu najaviti samo brzi ii borbeni igrači, spori igrači su simbol spore i jalove igre! Kako spori igrači mogu najaviti buđenje?! Neću da licitiram ko su spori igrači u Zvezdi, jer to i ptice znaju ali ako budu i dalje u timu piši propalo!
Darko
Borjan, Gajić, Dragović, Degenek, Rodić, Stanić, Kanga, Katai, Falko, Ivanić, Pavkov (Krstović, Dioni). To je moje mišljenje, apsolutno podložno dobronamernim komentarima, predlozima i sugestijama. Sve u cilju da prođemo dalje, ako je ikako moguće.
hypatija
Ok tekst. Mišljenja sam da će Kazahstanci na početku utakmice da parkiraju autobus pred svojim golom i čuvaju rezultat. Ukoliko moja Crvena Zvezda postigne rani gol i faktički izjednači taj autobus i dalje ostaje, jer su Kazahstanci svesni da ne mogu da se nadigravaju sa mojom Crvenom Zvezdom i ići će na penale. Plašim se samo crvenih kartona i penala, prevelika je želja i pritisak , a glave usijane ...
patent
"Tvoja cz", kako kazes, je apsolvirala taj autobus u Evropi. Pa, zasto onda da ga Kazahstanci ne igraju?
Srbija zemlja Zvezdasa
Zvezdin najveci problem je sto ima previse spor vezni red, a kad to kazem mislim na Krsticica i Sanoga. Na toj poziciji imamo mnogo brze igrace, Nikolic, Petrovic, Stankovic, Stanic, ali oni na zalost nisu u planu Dekija Stankovica.
Jevrem
Svi oni nevrede kolko pola sanogo
Panonija
Još jedan dobar tekst N. Stamenića! Što se tiče kvaliteta i odnosa prema igri, Ivanić i Katai su van kategorije! Oni nisu sporni, ali sporni su svi ostali jer njihov odnos prema ekipi i Zvezdinom dresu treba da bude spartanski! Hoću da igrači Zvezde grizu na terenu kao besni psi, a ne da se ponašaju kao neko ko otaljava posao. Neću da se igra sporo, uz non-stop vraćanje lopte unazad ili dodavanje u širinu! Hoću da igrači Zvezde idu brzo i direktno sa loptom u nogama ka protivničkom golu i po sredini i po krilima. Ko ovo ne može da ispoštuje taj nije za Zvezdu!
Rudi
Drugi deo komentara OK, A prvi deo - ali bre kakvo griženje, kakvi besni psi?? Kvalitet i taktika treba da odluče a mi to imamo.
Vosa Sve
Kakav bre Ivanic, tehniku ima nije sportno, ali dusa mu u nosu, kada god ga pogledam deluje kao da se bori za vazduh.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.