Косовић пред реванш са Звездом: За ово се спремамо од марта

Каират је у Београд стигао са минималном предношћу оствареном у Алматију и жељом да још једном, по речима тренера Кирила Кекера и играча Небојше Косовића савлада Црвену звезду
ФОТО: А. Пековић

Као и кад је претходни пут Каират гостовао у Београду, једино је од српских новинара Журнала испратио званичну конференцију за штампу гостију из Алматија.

- Важно је да увек идемо на победу, очекивања и жеље су усмерене ка пласману у Лигу шампиона. Као да је прва са Црвеном звездом, дуел у Казахстану смо заборавили. Уложићемо све напоре да победимо – рекао је тренер Кекер.

Ослабљени сте?

- Неки су „испали“ и неће конкурисати за меч. То се дешава у фудбалу. У Београд сам повео све играче који ће играти реванш.

Маракана неће бити пуна, да ли сте се ипак консултовали са играчима о атмосфери?

- Звезда је велики клуб, има традицију, разговарао сам са играчима са ових простора и знам каква ће отприлике атмосфера да буде. Без обзира што неће бити ватрених навијача, сјајно је и ако деца успеју да направе лепу атмосферу.

Да ли се спремате да браните предност из Казахстана?

- Дошли смо и знамо да треба да остваримо позитиван резултат. Каират је такође велики клуб, има амбиције и жеље. Нема разлога да не уложимо све напоре да прођемо даље.

Везиста Небојша Косовић није завршио утакмицу у Алматију због повреде, али тврди да је спреман да поново заигра на Маракани

- Сигурно нас очекује узбудљив меч, пун ритма, Звезда ће бити јако мотивисана, не верујем да ће калкулисати, већ кренути јако од старта. Мала олакшица је што неће бити највернијих навијача, али најмлађи ће направити добру атмосферу.

О утакмици?

- Нисмо дошли да „само стојимо“ на терену и молимо за пролаз даље. Оба тима имају квалитет за пролазак у 3. коло. Желимо да покажемо наше квалитете и оно зашто смо се спремали још од марта. Пошто је улог за утакмицу велики, наша предност може да буде, али и не мора, то што смо одиграли већ половину првенства. Имамо кадровских проблема, али и замене које могу да играју на високом нивоу.

Да ли сте ви спремни за меч?

- Дошао сам раније да бих се опоравио. На 90 посто сам, ту су тренер и медицински тим да дају последњу.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Rudi
Ne mislim da je Kairat slaba ekipa, uostalom dolaze sa prednošću, ali jednostavno - Imamo kvalitetniji tim kao i pojedince. naravno Zvezda prolazi bez frke!
Srbija zemlja Zvezdasa
Igraci Kairata su mnogo ljubazno i bratski prihvaceni u Beogradu od rukovodstva partizana koji su ima dali na besplatnu uslugu njihove sportske terene, a pored toga su im na raspolaganjuu za strucne savete. Nikad pre vidjeno u zemlji Srbiji. Bravo za komsije koji ne znaju za bruku i sramotu.
Pepe iz New Yorka .
Half Linia Pankov,(NasMaldini) Dragovic ,Nikojic(Stanic .)navala Bakajoko Ivanic Krstovic Kataj ,Falko ..
Srbija zemlja Zvezdasa
Igraci Kairata su mnogo ljubazno i bratski prihvaceni u Beogradu od rukovodstva partizana koji su ima dali na besplatnu uslugu njihove sportske terene, a pored toga su im na raspolaganjuu za strucne savete. Nikad pre vidjeno u zemlji Srbiji. Bravo za komsije koji ne znaju za bruku i sramotu.
Srbija zemlja Zvezdasa@Srbija
Normalno je da treniraju na terenu kluba protiv kojeg igraju. Kazi ti meni koji klub je na Zvezdinim terenima pripremao utakmicu protiv vaseg kluba.
@Srbija
Ne izmisljaj hahah Pa normalno je da moze da iznajmi teren za trening ili da se ustupa i kada nasi klubovi gostuju negde.
Tako je
Napred Kairat!!!
Slae@tako je
Tuguj....

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.