Почетна / Фудбал / Српски клубови у Европи

Првенац Менига и наставак серије Рикарда за тријумф Партизана на Кипру (ФОТО)

Партизан дошао до важне победе, која му је већ после првог кола широм отворила врата пласмана у нокаут фазу Лиге конференција
ФОТОГРАФИЈЕ: ФК Партизан
Анортозис – Партизан 0:2 (0:1)
Стрелци: 0:1 – Мениг у 42, 0:2 – Рикардо у 68. минуту.
Стадион: „ГСП” у Никозији. Гледалаца: -. Судија: Петер Кјаесгард. Помоћници: Виктор Ските и Јеспер Дал (сви из Данске). Жути картони: Варда, Христодулопулос (Анортозис), Шћекић, Здјелар, Обрадовић (Партизан).
АНОРТОЗИС: Лориа, П. Кореа (од 72. Калцас), Арајури, Рисванис, Хушбауер (од 46. Бусулаџић), Поповић, Артиматас, Андерсон Кореа (од 50. Аврам), Христодулопулос, Варда (од 65. Качарава), Русијас (од 46. Делетић).
ПАРТИЗАН: Поповић, Обрадовић, Вујачић, Саничанин, Миљковић, Здјелар, Шћекић, Натхо (од 64. Јојић), Марковић (од 71. Холендер), Мениг (од 64. Јовић), Рикардо Гомеш (од 82. Терзић).

 

Партизан је славио изузетно важан тријумф на гостовању Анортозису у Никозији, головима Квинсија Менига и Рикарда Гомеша – 0:2.

Холанђанин је постигао првенац у црно-белом дресу, момак са Зеленортских острва наставио је да терорише противничке голмане, сасвим довољно да екипа Александра Станојевића од старта бдуе на челу групе у Лиги конференција. 

Партизан је био бољи у првом полувремену, имао је изгледније прилике, у финишу успео и да поведе.

Претходно су домаћи заиграли отресито, уз подршку бучних домаћих навијача, али су претили тек периодично. Најбољу прилику имали су у 12. минуту, кад је искусни Христодулопулос фантастично шутирао, али је Поповић још боље интервенисао.

Како је полувреме одмицало, тако су црно-бели преузимали конце игре. Имали су и неколико рло добрих прилика, а врло близу голу били су у 15. минуту, али је Лорија одлично одбранио покушај Миљковића.

Сјајан је био чувар мреже Анортозиса и у 36. минуту, Натхо је одлично извео корнер, Вујачић главом пребацио лопту на другу страну, а тамо је усамљени Шћекић главом шутирао, лопта је најпре погодила стативу, а потом је нестварно интервенисао Лориа.

Ипак, у 42. минуту Кипранима није било спаса. Акцију је повео тада већ ровити икардо Гомеш, додао је до усамљеног Марковића на десној страни, овај је шутирао, Лориа је поново био добар, али је на одбитак натрчао Мениг, за првенац у дресу Партизана – 0:1.

Прву прилику у наставку имао је Партизан, после одличног додавања Натха шутирао је Рикардо, али високо преко гола Анортозиса.

У 63. минуту умало изједначење. Обрадовић није успео да заустави Делетића, Србин је снажно шутирао, али је Поповић крајњим напором скренуо лопту у корнер.

Пет минута касније Партизан је учинио оно што је још једном смирило домаће играче, али и навијаче, који су се прилично утишали после 68. минута. Јовић, који је тек само четири минута раније ушао у игру, асистирао је Рикарду, а најбољи стрелац Партизана био је неумољив – 0:2.

Сјајну прилику имали су одмах потом црно-бели. Најпре је Рикардо шутирао, Лориа је укротио тај ударац, а до лопте ипак није стигао Јојић, каснио је за делић секунде. 

Могао је Калцас у 82. минуту да унесе неизвесност, резервиста је у пуном трку шутирао, али је у последњи час изблокиран. Проблем за Партизан била је повреда Рикарда, којег је осам минута пре краја заменио Никола Терзић.

Могао је Партизан до трећег гола и у 86. минуту, Миљковић је сјајно упослио Терзића, овај је сустигао лопту и потом упутио повратни пас ка Јојићу, који је усамљен, са десет метара, катастрофално шутирао, промашио је читав гол.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

moma52
Odličan rezultat i solidna igra.Na mene je najjači utisak ostavio Jojić,koji kao da je sabotirao igru,nakon ulaska sa klupe,valjda se osećao uvređenim,ako nastavi tako neka se zamisli,kakav će odnos navijača biti prema njemu.
Todor strasni
Cestitke igračima i stručnom stabu, vazna pobjeda. Jasno je da smo uz Gent najkvalitetnija ekipa u grupi, sad smo u dobroj poziciji da napadnemo to prvo mjesto. Korektno smo odigrali, nije to bila neka tecna igra ali dobiti na Kipru dva razlike u evropskoj utakmici nije bas ni lako. Rikardo razbija, Menig pojačanje. Markec se dosta kretao ali bez ucinka na sutu i centarsutu. Holander visak viskova, Miljković najbolje da ne prelazi centar igrališta. Popovic siguran na golu ali ocajan na ispucavanjima.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.