Који пут би Партизану био најлакши до финала Лиге конференције: Рома, Тотенхем и Наполи „највећи конкуренти”

Александар Митровић – најбољи стрелац у историји српске / југословенске репрезентације и, апропо навијачке припадности, Гробар до коске!
ФОТО: И. Веселинов

Из традиционално кишовите Енглеске и „одоре” голгетера Фулама – редовно „пљуска” позитивне енергије ка Хумској, најсвежије – изјаве да би „Партизан мо-гао да стигне до финала Лиге конференције”.

И, све поткрепљено судом: „Станојевић је склопио тим како жели, изгледа јако озбиљно”, уз „Вечити су доминантни у групама, играју добро, фаворити су у скоро свим утакмицама”.

Довољно да распали машту навијачима српског представника у новоформираном такмичењу и иницира Журналову пројекцију прожету, сходно чињеници да су одиграна тек два кола почетне фазе, фикцијом с ким би црно-бели могли да се сретну (и ако је по Митровићу: прегазе га) на путу ка завршници.

С полазним „истраживачким материјалом”: тренутним изгледом табела у Лиги Европе и Лиги конференције, односно – коефицијентом на УЕФА листи, као репером јачине, клубова из евентуалног миљеа Партизанових ривала.

Наравно, под још једним условом, тренутно се чини, реалним: уколико капитен Лазар Марковић и другови изборе нокаут фазу, подсетимо - одлично им иде, три-јумфи над Анортозисом и Флором са идентичних 2:0 казују томе у прилог.

Уз напомену: није свеједно завршити као први или други у групи, бољем следи бенефит – прескочена шеснаестина финала. Мало ли је?!

Стога, предстојећи двомеч са Гентом, у Београду и у Белгији, злата је вредан великану с Топчидерског брда. Но, обогатимо фикцију и „погледајмо” корак даље...

У шеснаестини финала, ако је по коефицијенту, Наполи (74), Базел (49), Славија Праг (43.5), Генк (30), Марсеј (28), Лудогорец (28), Гент (26.5) и ЛАСК (21) изву-кли би „слађи део колача” од ПАОК-а (20), Сосиједада (19.571), Фенербахчеа (19.5), Рена (19), Ференцвароша (13.5), Брондбија (7), Јаблонеца (7) и Бодо / Глим-та (4.2).

У осмини финала, по истом принципу, „славили” би Рома (90), Тотенхем (88), Наполи, Базел, Славија Праг, Копенхаген (43.5), Генк и, по Митровићу, Партизан (18), док би се „опростили” Марсеј, Лудогорец, Гент, ЛАСК, Макаби Тел Авив (20.5), АЗ Алкмар (21.5), Фејенорд (21) и Карабаг (21).

У четвртини финала, идентичном „логиком”, радовали би се Рома, Тотенхем, На-поли и, поново по „Александру Великом”, Партизан... полуфиналисти и квартет кандидата за финале.

Дакле, улазницу за тај, чаробни круг Парни ваљак би, узмемо ли да би прескочио почетну препреку захваљујући првом месту у групи, најлакше извадио преко ЛАСК-а у осмини финала и Генка у четвртфиналу (додајмо: у жребу нема повлашћених). Међутим, „дотле”...

Најлакши пут до финала Лиге конференције
1/16 финала: прескаче као први у групи
1/8 финала: Партизан - ЛАСК
1/4 финала: Партизан - Генк
1/2 финале: Партизан - Наполи
Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Дуле "Гробар"
Навијач сам "Партризана" од 1960. али ово је научна фантастика. Дај Боже да се варам. По мени и сам пласман у полуфинале би био огроман успех. Не треба претеривати....
dodore
Samo Fali igracima da citaju ovakve naslove i posle cudi pad forme. nemojte pisati ovkve stvari samo baksuzirate.
Shuki
Aman ljudi, pa ni grupu nismo prosli. Koji vam je?
finale?
Daj, bre, uozbiljite se!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.