Стаменковић упозорава Чукарички: Ако домаћи дају гол, бићете у проблему

Саша Стаменковић (30), до скора чувар мреже Нефчија, после разлаза са Азербејџанцима борави у домовини. Није пропустио прилику да испрати прошлонедељни дуел Чукаричког и Габале на Бановом брду
ФОТО: В. Марковић

Упркос минималном тријумфу, Крушевљанин опомиње Београђане да тек предстоји тежак посао у Бакуу, у реваншу пред солидно испуњеним стадионом.

– Познавајући менталитет Азербејџанаца, биће важно да Чукаричани у реваншу не приме гол првих 20 минута. Шансе за пролаз су 50:50. Иако играју на стадиону Нефчија, имаће велику подршку навијача. У Азербејџану нема разлика као код нас, сви навијачи подржавају азербејџанске клубове у Европи. Биће симпатизера Габале, али и Нефчија и осталих клубова – најављује паклену атмосферу Стаменковић.

Странци на издисају

Да је азербејџански фудбал у паду, евидентно је после испадања Нефчија од подгоричке Младости у квалификацијама за Лигу Европе.

– Клубови имају огромне буџете, али не раде правилно. Доласком Роберта Просинечког репрезентација је напредовала, донесен је пропис по коме морају имати у саставу петорицу домаћих играча на терену у првентву. Неминовно, то се одражава на квалитет лиге. Странаца нема као некад, најбољи пример је Нефчи – од 12 иностраних играча, само су остала двојица

Како Чукарички може да неутралише ривала?

– Из контри, ту је јачи од Габале. Славољуб Срнић је показао у Београду да је највећа опасност, верујем да ће бити и у реваншу, изузетно је квалитетан играч, изнудио је пенал. Са садашњим носиоцима игре екипе са Бановог брду, тренирао сам у Звезди, драго ми је да се одлично сналазе.

У првом сусрету Габала је оставила утисак екипе која није на нивоу Чукаричког?

– Брђани не смеју да се заваравају. Азери су играли на резултат, чинило се да је то била игра испод нивоа. Овога пута имаће подршку публике, без обзира што не играју на свом терену. Ако домаћини постигну гол, Чукарички ће бити у проблему.

Ко може да бљесне у домаћем саставу?

У Београду су сви индивидуалци били посвећени дефанзиви и због тактике нису могли да се истакну. Највећа опасност је Џавид Хусеинов, афирмисао га је у репрезентацији Роберт Простинечки. Рашад Садигов може потезом да реши меч, док је Арис Деждимиров изузетно опасан из другог плана.

Да ли си сте се чули са Војиславом Станковићем, јединим Србином у Габали?

– Нисмо се чули. Упознали смо се док је играо у Бакуу, драго ми је да је после епизоде у Интеру, пронашао нови клуб и да неће имати финансијских проблема у Габали.

Шта се дешава са тамошњим првенством, тренер Габале, Роман Хриорчук запрепастио је присутне на конференцији за медије откривши да не зна кад лига стартује?

– У Азербејџану, главни проблем је организација. Не зна се ни састав лиге, прошле године, две екипе из друге лиге нису ушле у виши ранг, иако су биле на позицијама које воде у елиту. Већ су убачена два финансијски моћнија клуба. Нефчи није као некада, кад су финансије у питању, на некадашњем нивоу одржали су се Карабах и Габала – открио је Стаменковић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Prvi golman
Al se Stameni namece kako bi ga neko doveo,dal Cuka ili Zvezda.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.