Почетна / Фудбал / Српски клубови у Европи

За Јагодинце ни трећа срећа, Гуима одвео Клуж у трећу рунду

Ни из трећег покушаја Јагодина није успела да прескочи прву европску препреку. После Чукаричког и Војводине и Ћурани су елиминисани из Европе, у којој ће Србију представљати само још један клуб – Партизан
ФОТО: Н. Неговановић

Борили су се Јагодинци, нема им се на томе шта замерити, али да би имали шансу да се пласирају у наредно коло за 180 и нешто више минута игре морали су да постигну бар један погодак.

Имали су шансе, посебно две Јакимовског у завршници првог полувремена. Стога и чуди што је тренер Додић управо Македонца извео из игре на старту другог полувремена.

Румуни су били офанзивнији на старту меча, Јагодина прилично опрезна и резервисана, оријентисана пре свега на одбрану свог гола.

У таквом односу снага Клуж је први запретио, у трећем минуту је ударац са 22-23 метра опробао Костеа, али је лопта отишла за мало поред гола одлично постављеног Ђуричића.

Већ у 12. минуту Румуни су извели трећи корнер, из којег су имали и сасвим добру прилику, али је ударац главом Тадеа завршио поред гола Јагодине. Тек у 17. минуту Јагодина је имала прву прилику.

Екипа Младена Додића је сјајно изградила напад, али је најпре центаршут са леве стране прошао кроз „шуму ногу”, а потом је убацивање са десне стране такође било без ефекта, с обзиром да је тада већ Шушњар остао усамљен у шеснаестерцу Клужа.

Уследио је део игре у којем смо видели три жута картона, први је добио Цветковић после грубог прекршаја на Сулију, а потом су јавно опоменути и првотимци Клужа, Таде и Монрој.

У међувремену Јагодина је имала сјајну прилику, у 27. минуту, после центаршута Ђурића Јакимовски је главом спустио лопту ка Шушњару, али је центарфор домаћих није стигао, а био је у изгледној позицији.

У 31. минуту је ударац из велике удаљености опробао и Костеа, али је Ђуричић избио лопту у корнер, после којег није било опасности по његов гол.

Ослободила се Јагодина притиска и у завршници је диктирала ритам, имала и две сјајне прилике. Обе је пропустио Јакимовски.

Најпре у 40. минуту, кад је после центаршута Цветковића Македонац врло добро шутирао, али је голман Клужа крајњим напором избио лопту у корнер.

Потом у другом минуту надокнаде првог полувремена, кад је Арсенијевић сјајно оставио лопту Милинковићу, а овај центаршутем са десне стране идеално пронашао Јакимовског. Овога пута је бивши играч Нагоје главом са пет метара шутирао преко гола.

Далеко опрезнија су оба ривала била на почетку другог полувремена, па су у првих 20 минута оба тима имала по једну шансу, али није било опасности по голмане.

У 71. минуту слободан ударац за Јагодину, Леповић је кратко одложио лопту до Цветковића, а овај је са 25 метара шутирао високо преко гола Клужа.

Одмах потом фантастична прилика за Румуне. Сјајан пас је примио Бразилац Гуима, побегао својим чуварима, дошао искоса са десне стране на три метра од гола и покушао да асистира, али је Митошевић уз доста среће избацио лопту у корнер.

Само два минута касније Ђурић је опробао удаљеност из велике даљине, али је и он био непрецизан. Имала је Јагодина потом благу иницијативу, али како би се приближавали голу ривала, тако би и остајали без креативности.

А то је искусна легија странаца из Клужа знала да казни. У 81. минуту су Румуни извели контру, лопта је после центаршута са десне стране, а после лоше интервенције Ђуричића дошла до Гуима. Његов први шут пред празним голом је изблокирао Филиповић, али се лопта опет одбила до Бразилца, који је са земље ћушнуо у гол.

Јагодина после примљеног гола није имала шта да чека. И врло брзо је имала прилику, у 83. минуту је лопта после лоше интервенције гостију дошла до Леповића, али је овај усамљен са 16 метара очајно шутирао.

Јагодина – Клуж 0:1 (0:0)

Стрелац: Гуима у 81. минуту.

Градски стадион у Јагодини. Гледалаца: 5.000. Судија: Бастијан Данкерт. Помоћници: Торстен Шифнер и Јан Зајдел (сви Немачка). Жути картони: Цветковић, Шимац, Арсенијевић (Јагодина), Монрој, Таде (Клуж).

ЈАГОДИНА: Ђуричић, Шимац, Гашић, Филиповић, Милинковић, Митошевић, Цветковић, Ђурић (од 85. Мартиновић), Шушњар (од 85. Стојчев), Јакимовски (од 62. Леповић), Арсенијевић.

КЛУЖ: Фелгуеираш, Сушић, Лари, Рада, Камора, Деак (од 90+2. Јаколиш), Сули, Негрут (од 85. Кристијан), Монрој, Костеа (од 69. Костеа), Таде.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Gravediggaz
Greota. Da su ulozili u nekog kao ovaj sto im je presudio umesto onog kipa Susnjara, imali bi sansu. Sirotinja i javasluk su dva najveca neprijatelja srpskog fudbala
Gravediggaz
Greota. Da su ulozili u nekog kao ovaj sto im je presudio umesto onog kipa Susnjara, imali bi sansu. Sirotinja i javasluk su dva najveca neprijatelja srpskog fudbala.
Ivan
Nemoj da si smesan... Svi znamo kako ste usli u Super ligu a sad pricate o nekoj evropi!!!
palma
Da imaju podršku države kao blizanci davno bi bili u ligi evrope ili ligi šampiona naravno da bi oni doveli kvalitetnija pojačanja ali nemaju AMSS DA PLATI.
Generalova radnja
Jagodina je mala lokalna ekipa,i imaju komplekse niže vrednosti. Nikad neće napraviti ništa veliko,nažalost.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.