Почетна / Фудбал / Српски клубови у Европи

Милорад Вучелић: Фудбал је игра, кад дође време бавићемо се нечим другим

Милорад Вучелић се у улози председника Партизана још није радовао победи у групној фази европског такмичења
ФОТО: ФК Партизан

Пре скоро годину, кад црно-бели нису били учесници УЕФА надметања, преузео је Милорад Вучелић руководећу позицију, а ове сезоне тим га није обрадовао победама против Јанг бојса и Динама из Кијева.

Победићемо ако будемо играли делом као против Кијевљана у првом полувремену. Идемо, наравно, на три бода. Партизан не уме другачије. Први пут су сви здрави, у Албанију смо допутовали у најјачем саставу. То обећава, очекујем и надам се слављу – оптимиста је први човек Парног ваљка.

Хоће ли утакмицу да прате додатне тензије као што се десило пре две године на мечу репрезентација Албаније и Србије?

Мере безбедности, колико сам чуо, биће исте као кад је наш државни тим долазио у Тирану и Елбасан. Одговорно се ради на организацији утакмице. Ових дана било је подгревања ватре од њихових играча. Та ватра постоји, али нећемо на то насести. То је аргумент, по правилу, немоћних и слабијих. Морамо све да решимо на терену, довољно смо рационална екипа. Не бијемо никакве битке, бавимо се фудбалом, он је игра. Не стојимо лоше ни у биткама, али ово није таква прилика. Кад дође време бавићемо се нечим другим, сад није тренутак.

Послали сте апел навијачима да не путују у Елбасан и Кијев?

Постајемо на неки начин вишеструко напети. Прво због резултата, друго, лично, ма како неком звучало да није тачно, тешко подносим и сматрам се одговорним за оно што се може десити неком навијачу. Због тога не волим да имам с неким клубовима у Београду и свету добре односе, а да после неко да изјаву због које имамо десет разбијених глава. Нећу да нико страда на нашим утакмицама. Бринем подједнако о нашим резултатима и да не буде инцидената. Није битан само финансијски аспект, да нас неко казни, већ да неко не би страдао, доживео несрећу, не дај Боже нешто горе. Та брига водила је мене и нас у Партизану да пошаљемо такву поруку. Немогуће је избећи неке контексте кад је у питању Албанија, Украјина, има стотину могућности да се нешто лоше деси, да сад не именујем та трауматична места.

Имате ли још неку поруку навијачима?

Не желим да им држим лекције о навијању. Довољно је да на утакмици подржавају играче, да се диве или буду љути на њих, да помажу тиму, да се не одмахује руком и звижди на прву грешку. То некад нису прави навијачи, већ људи који долазе како би се иживљавали и онда једна маса повуче другу. Треба бити ветар у леђа играчима, они су звезде. Као управа, учинићемо увек све што је у нашој моћи да доведемо најбоље фудбалере у Партизан – закључио је Вучелић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ranko
Ako kojim slucajem veceras pobedimo, sve to moze da padne u vodu ako u Beodradu protiv isog rivala bude bilo bilo kakvog incidenta. Oni ce biti spremni na svakakve provokacije, kao kada je igrala njihova reprezentacija. Zato apelujem na sve koji ce tada biti na stadionu da se uzdrze od bilo kakvih sranja, jer jos jedna greska i najurice nas iz Evrope. Imaju pik na klubove iz Srbije, a mi smo vec imali kaznu ove sezone od dve utakmice bez publike plus novcana kazna. Sledeca, ako je ne daj BOZE bude, bice drakonska. Hajduku su oprostili mnogo goru stvar, ali nama nece. Zato samo mirno i kao da igramo protiv nekog tima iz Evrope. Sako ko istinski voli Partizan ce tako postupiti.
dron
He, he...A oni koji nece biti na stadionu?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.