Почетна / Фудбал / Српски клубови у Европи

Биљана Обрадовић албанским новинарима: УЕФА одобрила кореографију, скандирање „Косово је Србија” дозвољено, казнили би нас због речи „шиптар”

Албанске новинаре је занимало и да ли Партизан очекује казну УЕФА због скандирања навијача „Косово је Србија”, на питање одговорила портпаролка Биљана Обрадовић
ФОТО: М. Рашић

УЕФА је била обавештена о банеру са ликом цара Лазара на почетку утакмице и они су то дозволили. Реч која је била забрањена и због које бисмо били кажњени је реч „шиптар”, а скандирање Косово је дозвољено будући да је Косово део Србије – рекла је она.

Коментари19
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Мисли глобално, делуј локално
Заиста не видим никакву сврху тих застава са историјским мотивима. Ако је циљ дизање адреналина играчима, то је промашај, јер они нити читају, нити знају историју, нити се са историјским личностима поистовећују. Ако је циљ подићи публику, такође. Публика се диже на добру течну игру и борбеност. Тесла? Стављање научника на трибину сведочи о елементарном незнању и није вредно коментара. Генерално, те креације говоре о потпуној странпутици млађе популације, непознавању властите историје и недостатку било какве визије будућности ове земље, али и сиромашењу духа и равнодушности старијих који у борби са свакодневицом више не разликују важно од неважног. Него рођаци, спустите цене карата на 200 динара да се напуни стадион једно 10 утакмица за редом, па да видиш како ће тим да гине...
Drinkwater
Kad kao klub nemaš svog istinskog fudbalskog idola svetske klase, a nema ga ni cela nacija, šta ti drugo preostaje nego da na transparent stavljaš lik mučenog cara iz 14. veka. Dobro je makar da Lazar ima prolaz kod Uefa. Mora da je zato što ga je Bajazit skratio za glavu pa je zato politički podoban, ali već za cara Dušana nisam siguran. Dušan se nešto mnogo raspištoljio po Balkanskom poluostrvu u svoje vreme i na spomen Dušanovog carstva se svima u Uefi diže kosa na glavi. Duško ne bi prošao kod Čeferina garant! Sale Mutavi je lokalac, nije svetski poznato ime, pa zato otpada u startu. Ratka Mladića ne smeš na poster ni za živu glavu. Obilić je iseko Murata ko parizer i on uopšte nije primer multietničke tolerancije. Gavrilo Princip ajoooj, bolje ne spominjati! Četničke vojvode nisu više "in", totalno su demode. Save Kovačevića i Boška Buhe se stidimo. Čudo da se niko nije setio Nikole Tesle, naš a svetski!  Ne volimo pamet brate i to ti je. 
Radan
Ok, ima istine u tvojim recima, ali... Zasto je potrebno na jednoj fudbalskoj utakmici stavljati na zastave sve te velikane, pa i Teslu. Samo da se mase jos vise zaglupljuju. Svakako da svako ima pravo na svoje misljenje, pa i ja na moje. Elem, pozitivnu koreografiju, je nakon svih promasaja, kazni i laznog nacionalizma iluzorno vise praviti. Ovaj put su navijaci bili mirni, jer neko telediriguje njima, sto ne znaci da ce tako biti naredni put. A igra nam je ocajna, uz dobre rezultate, sto ce neminovno dovesti ili do gubljena utakmica, ili do poboljsanja igre. Ovako dugo nece moci. Pozdrav svim ljubiteljima sporta a posebno onima kojima je crno-belo srce.
Drinkwater
Da se razumemo. Volim srpske careve i uopšte sav taj zlatni srednji vek srpske istorije pre Kosovske bitke kada je naša državnost cvetala ali sam u komentaru namerno hteo da budem sarkastičan prema današnjim, mladim generacijama Srba jer svojim činjenjem nepromišljeno i nesvesno sami sebi tovare na leđa kao teret i odgovarajuću sudbinu. Zašto kroz lik Lazarev koji u našem kolektivnom nesvesnom simbolizuje stradanje i mučeništvo direktno forsiramo i prizivamo STRADANJE i MUČENIŠTVO? Na taj način Lazarev put onda postaje neka večna matrica ponašanja nas kao naroda koji sebi stalno priziva i traži stradanje i mučeništvo a stradanja nema bez rata, bombardovanja, okupacije i sl. Zar nije 1000x bolje staviti lik Nikole Tesle? Genijalnog Srbina koji je prosvetlio čovečanstvo u svakom pogledu i kome se čitav svet divi! Tako svom klubu a i celom narodu prizivaš pamet...i nebo te nagradi i obaspe pameću jer si to od neba i tražio. 
Stojke
Pa na koreografiji i jeste Srpski Kastriot Skenderbeg neznalice jedne!
Mirni !
Dokaz sopstvenog neznanja je i pristanak na bezsmislenu zabranu korištenja reči koja označava zemlju protivnika. Reč : albanac se, na njihovom jeziku, izgovara-prevedeno : shqiptar. Nazvati gosta imenom na njegovom jeziku bi trebalo da bude pohvaljen gest dobrog domaćina. Nije to i najbitnije. Više mi je nejasna slepa poslušnost ! Naravno i to da niko na to nije ukazao telima koja bi, kao, trebala da vode računa o fer ponašanju ! U ostalom. Svako doronameran može poslušati kako oni, sami za sebe, kada se oslovljavaju, govore. Pametnome jasno !
Vokrijevci
U duelu dva bratska kluba pobedio je onaj gori...
Tt
Kako da ne crveno beli bratski klub sa Partizanom!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.