Највећи помак минуле недеље: Звездин скок за 13 места на УЕФА листи

Црвена звезда је направила највећи скок на УЕФА ранг листи минуле недеље! На званичном сајту европске фудбалске организације наведено је да је српски клуб напредовао за 13 места и са 159. дошао на 146. место
ФОТО: В. Марковић

То је још једна сатисфакција за екипу Владана Милојевића, која је на прагу пласмана у шеснаестину финала Лиге Европе. Ове сезоне је после десет година остварен пласман у групну фазу, што је иницирало напредак на листи УЕФА.

Колико су црвено-бели кренули напред говори и податак да су на крају 2015/16. сезоне заузимали 209. место.

У случају да наставе са успесима ове сезоне, имају прилику да прескоче Олександрију, Лех Познањ, Истанбул Башекшехир, Розенборг, АЕК, Алборг, Коњу, Пакош Фереиру...

Од српских клубова на ранг листи УЕФА најбоље је пласиран Партизан, налази се на 104. позицији, усидрен између Цириха и Сасуола.

Црно-бели су такође у прилици да додатно напредују, јер попут Црвене звезде имају шансу да презиме у Лиги Европе. Војводина се на листи УЕФА тренутно налази на 167. месту.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dragan Bgd
Kojoj bre listi i kakav pomak,pogledajte samo koliko je osvajaca klempavog i videćete pravu tabelu,odtale su za budale.
pngro
he, he, najveci skok sa 158 na 146, kakav skok, nevidjeno, uskoro , u najavi, igraci crvene zvezde oblace najduze stucne u svetu fudbala...
Antiglodar
Pozdravio te dinamo kijev...
i dalje cetvrti sesir
E, a sada lepo napisite na kome je mestu Partizan!
Boki
Kako te nije sramota da pominjes partizan u evropi. dno dna ste.
Brate
Pise se kojem, a ne kome i da napisali su ljudi
Vesnik
Zvezda je na 151. pozicijici sa 6.750, a Partizan na 89. sa 14.000 bodova. To su njihovi klupski koeficijenti. Sajt UEFA nije azurirao nova pravila i samim tim daje netacne informacije. I dalje koriste stari sistem gde se na koeficijent kluba dodaje 20% koeficijenta asocijacije. Tih 20% koeficijenta se sada koristi samo kad je koeficijent kluba manji od tih 20%. To se radi kako klubovi iz jacih liga, novajlije u poslednjih 5 godina, ne bi bili autsajderi prilikom zrebanja. Kada bi se recimo Leganes plasirao u neki od evro kupova za njega bi se racunalo 20% koeficijenta Spanije a ne njegov licni koeficijent koji iznosi 0 jer nikada nije ni ucestvovao. I on bi tako i dalje bio povlasten prilikom zrebanja jer je 20% spanskog koeficijenta ravno 70. poziciji na listi.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.