Тренер Јанг Бојса: Желимо што и Партизан, који 13 година није презимио у Европи

Тренер Јанг Бојса Ади Хитер рекао је да ће његова екипа покушати да победи Партизан у предстојећој утакмици у Лиги Европа, како би остала у игри за пласман у другу фазу
ФОТО: И. Веселинов

Очекује нас интересантна и неизвесна утакмица, заостајемо два бода за Партизаном, а за нашу екипу, а посебно за млађе играче, изазов је да буду успешни у оваквој атмосфери. Ако желимо да прођемо, морамо да победимо Партизан. Постоји могућност и да са нерешеним резултатом одемо даље, али ако победимо имамо веће шансе за пролаз – рекао је Хитер на конференцији за новинаре у Београду.

Фудбалери Јанг Бојса играју у четвртак од 21,05 часова у Београду против Партизана, утакмицу петог кола Групе Б у Лиги Европа.

Партизан је други на табели са пет бодова, Јанг Бојс има три, Динамо из Кијева, који је већ обезбедио пласман у другу фазу има 10, а последњепласирани Скендербег има два бода.

Тренер Јанг Бојса рекао је да у четвртак неће играти капитен Стивен фон Берген, који није ни допутовао, али да има играча који могу да га замене.

Може да се деси да екипа буде у измењеном саставу у односу на последњу првенствену утакмицу, али иако их буде, биће то тактички због прилагођавања противнику. Истакао бих неке врлине Партизана, а то је да много стабилно делује у задњој линији и да прима мало голова – навео је он.

Упитан да ли мисли да је његова екипа „кикснула” негде у досадашњем току Лиге Европа, Хитер је рекао да је Јанг Бојс намеравао да победи Партизан у првом мечу, да је одиграо нерешено против Скендербега, али да мисли да је незаслужено изгубио у Кијеву против Динама.

Новинаре је занимало и да ли је Јанг Бојсу швајцарско првенство приоритет, због малих шанси за пролаз даље.

У недељу ми је било најважније што смо победили Цирих, а у Лиги Европe имамо још две утакмице у групи, ако обе добијемо идемо даље. Желимо то исто као и Партизан, који 13 година није презимио у Европи. Једино што је 100 одсто извесно је да идемо даље ако победимо обе утакмице, све друго оставља отвара врата и Партизану да може даље – навео је Хитер.

Један од најбољих играча Партизана Зоран Тошић пропустиће утакмицу због суспензије.

Сигурно је да је Тошић квалитетан играч, али ту су Јанковић и Тавамба који имају много офанзивних квалитета и због тога мислим да смо сличне екипе – навео је Хитер.

У тиму Јанг Бојса је и бивши играч Партизана Миралем Сулејмани, а Хитер је рекао да од њега очекује да прикаже добру игру.

Не мислим да некога треба посебно да мотивишем, а тако ни њега, још једном ћу посебно разговарати са њим, али очекујем да пружи добру партију – додао је он.

Голман Јанг Бојса Дејвид фон Балмонс рекао је да очекује „врућу утакмицу”.

Обе екипе ће желети да победе, атмосфера ће сигурно бити добра. Радујемо се утакмици. Знам да Тошић неће играти, он је добар играч који је добар из прекида, али не зависи све од њега, није једини добар у Партизану – рекао је он.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.