Бошко Јанковић уа Журнал: Нервира ме што је Келн променио тренера!

Није то утакмица за пропуштање. Не размишља се о километрима, приватне обавезе усклађују се са термином спектакла
ФОТО: ФК Верона

Много искрених звездаша допутоваће данас или сутра у Београд како би присуствовали утакмици са Келном. Један од њих је и Бошко Јанковић, бивши репрезентативац Србије, ђак и успешан првотимац клуба са Маракане.

Породично смо у Цириху, то нам је база. Планирао сам још раније да дођем на утакмицу, на неки начин дам подршку Црвеној звезди у важној утакмици. Навијаћемо сви да наш клуб направи успех – поручио је у телефонском разговору из Швајцарске Бошко Јанковић.

Стадион је одавно распродат, имали сте и ви таква искуства у Црвеној звезди?

То се не заборавља. Сигурно ће бити леп амбијент, надам се да неће снег да пада, јер би покварио спектакл.

Будући менаџер, можда је већ и крај каријере

Од растанка са Вероном, лета 2016. године, Бошко Јанковић је без клуба. Постојала је варијанта да се врати у Црвену звезду, али изостала је реализација.

Тренирам и радим вредно, али можда сам и близу одлуке да завршим каријеру. Приоритет ми је да будем уз породицу.

Има интересантних клубова из Швајцарске?

Добио сам неколико понуда. Видећу...

Размишљате ли о наредним корацима?

Остаћу сигурно у фудбалу и после каријере, то је мој живот. Имам много контаката у Италији, могао бих да их искористим и пронађем се у менаџерском послу. Тренерски позив ме не занима.

Може ли садашња генерација Црвене звезде да надмаши вашу и обезбеди историјско зимовање у Европи?

Имали смо добру генерацију, од нас се очекивало да дођемо до пролећа на евро сцени. На старту сезоне није било предвиђања да може да се стигне до овакве позиције, зато је ово невероватан успех и шта год да се догоди сутра момцима би требало скинути капу. Наравно, верујем да ће да изађу као победници и да ћемо на крају сви да се радујемо.

Како вам изгледа Келн?

У катастрофалној је резултатској серији у првенству, нема победу. Једино ме, не бих рекао плаши, него нервира што су променили тренера. Имао сам много таквих искустава у Италији и знам да играчи другачије улазе у утакмицу, жељни доказивања.

Ни Стразбур није био у бољој ситуацији кад је играо против вас пре 12 година?

Нека науче на нашим грешкама, били смо баш близу и нисмо успели. Догађају се такве утакмице, то је драж фудбала, подсећа ме на пораз Милана од Ливерпула у финалу Лиге шампиона. Слично нам се десило, примили смо голове после два фаула, не толико опасна на први поглед. Деловало је немогуће. Гол главом дао нам је најнижи на терену, Гамеиро. Било, не поновило се више Звезди – закључио је Бошко Јанковић.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Jovan
Nakon 10 tak godina u Spaniji,Italiji,oko 15 miliona EUR zaradjenih transferima,lepa karijera je realno na kraju;steta sto se nije lane nasao u Zvezdi pa sad da se povuce,mogao je da pomogne,kroz sezonu.Mnogo vise od Moucea,Edsona,Fibela..ili najnovijeg Rikardinja,i za njih silnih bacenih para...da ih dalje ne nabrajam..Ako uhvati jos sezonu u nekom slabijem prvoligasu ili makar drugoligasu u Svajcarskoj,pod uslovom da se oporavio od povreda...jos lepse.Srecno Bosko delijo
Djordje
Nema ni pola od tih 15 milona.Mateja Kezman je imao zaradjenih 15 miliona u karijeri.Pa ti vidi gde je sve Kezman igrao.U Veroni je on imao oko 500 000 evra po sezoni.
bluberry
...Gameiro...Bilo i ponovilo se opet...ako Bog da !!!!
Czv
Iz hrvatske si? hahaha
kiki
Što kaže Stojke legenda - kad nešto mrziš onda to mrziš i to je to!!!
Прикажи још одговора
Dragan
Pristup utakmici je ključ! Prvo odigrati dobro, pa onda slaviti i razmišljati šta dalje...bez dobrog rezultata sve pada u vodu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.