УЕФА скоро сигурно формира треће европско такмичење, Лига Европе се смањује на 32 учесника!

Асоцијација европских клубова сагласна је да од сезоне 2021/22. УЕФА покрене треће такмичење
ФОТО: Твитер/ФК АЕК

На састанку у Сплиту процењено је да је дошао тренутак за промену европских купова, а у основи је повећање броја клубова у групној фази са 80 на 96 фази формирањем још једног такмичења.

Засад није познато како је име предвиђено треће такмичење, али је процурело да је у радном плану зацртано да би сва три европска купа требало да имају по 32 учесника.

То значи да ће Лига шампиона остати са 32 тима, док ће Лига Европе, која сада броји 48 екипа, бити смањена за 16 учесника.

Треће такмичење би у највећем броју требало да попуне клубови елиминисани из последње рунде квалификација за Лигу Европе.

УЕФА је добила од нас „зелено светло“ да настави да развија план о трећем европском такмичењу. Такав став смо заузели пошто смо проценили да ће бити побољшана укупна вредност Лиге Европе – пише у саопштењу Асоцијације европских клубова.

Комплетан текст можете да прочитате у броју Спортског журнала за 12. септембар. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

posmatrac
Liga popunjena timova iz fudbalskih velesila kao sto su Andora, San Marino, Vatikan, Gibraltar, Srbija, Malta, Makedonija, Crna Gora, Luksemburg...Ima da prshti od fudbala...
hahaha
Eto neko takmicenje da i Partizan moze da igra. Kad vec ne mogu Ligu Evrope koju igraju i ekipe iz Luksemburga.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.