Лалатовић: Раднички заслужује ривала попут Ајнтрахта, али прво Флора

Тренер Радничког Ненад Лалатовић оценио је да његов клуб заслужује ривала попут Ајнтрахта из Франкфурта, али да је евентуални дуел још увек далеко, с обзиром на то да ће у првом колу квалификација за Лигу Европа играти против Флоре из Талина
ФОТО: Н. Неговановић

Мислим да је Раднички заслужио да одигра утакмице против једног таквог ривала. Спектакл против Ајнтрахта је јако далеко. Ми прво треба да прођемо Флору, а то је верујте ми опасан тим – рекао је Лалатовић.

Уколико у првом колу квалификација за Лигу Европе елиминишу Флору из Талина, фудбалери Радничког ће у другом колу одмерити снаге са Ајнтрахтом из Франкфурта.

Ми још немамо искриталисан тим. Пуно играча нам је отишло, очекујемо четворицу или петорицу да нам се прикључе и ја ћу све то морати да уиграм у року од две седмице. Због тога сам веома опрезан пред те мечеве са Естонцима, али се надам да ћемо успети да их прођемо и да онда Нишлијама подаримо две незаборавне утакмице против једне од најбољих екипа у Немачкој – рекао је Лалатовић.

Раднички или Флора ће дочекати Немце 25. јула, а реванш ће се играти седам дана касније.

Први човек Радничког Ивица Тончев био је веома задовољан након жреба.

Велики клуб се постаје и враћа се на старе стазе играњем великих утакмица. Срећан сам што смо извукли Ајнтрахт, јер да би се Раднички вратио на старе стазе мора да игра овакве утакмице. Када сам се вратио у Ниш обећао сам мојим суграђанима и навијачима клуба да ће Раднички играти велике утакмице, а надам се да ће то бити већ сада, ако будемо прошли прво коло против Флоре. О овој утакмици причаће се дуго, јер овако велики клуб није дошао у Ниш још од 1982. године – рекао је Тончев.

Европска фудбалска унија је данас променила домаћинства Радничком и Флори, па ће се прва утакмица играти у Талину 11. јула, а реванш у Нишу 18. јула.

Разлог је правило УЕФА да два тима из истог града не могу у њему да играју истог дана, а за 18. јул је заказан реванш меч између Левадије из Талина и Стјарнана.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

MerakLija
TraLalatoviću, prvo skoči, pa kaži hop.
Boki
Kaže ovako veliki klub nije došao u Niš od 1982. a Zvezda?!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.