Почетна / Фудбал / Српски клубови у Европи

Брђани преко Банантса виде Европу, бесплатан улаз на исток! (20.30, РТС 2)

Чукарички вечерас на Бановом брду дочекује Јермене у квалификацијама за Лигу Европе
ФОТО: В. Марковић

Оно о чему су сањали на Бановом брду у претходне две године, вечерас постаје јава. Чукарички у првом колу квалификација за ЛЕ дочекује на Бановом брду јерменски Банантс, са жељом да на старту такмичења докаже да квалитетом заслужује међународну сцену.

На исток бесплатно

Благајне стадиона Чукаричког биће отворене и данас од 17,00 часова, па све до почетка утакмице. Улаз на источну трибину је бесплатан, а на једну личну карту могуће је узети четири улазнице. Улазнице за западну трибину коштају 500 динара. 

Без новинара, са 80 навијача

Екипа Банантса допутовала је у Београд редовном линијом из Јеревана преко Истанбула, без пратње новинара, али је зато у авиону било места за око 40 навијача, углавном чланова породице и пријатеља клуба.

На стадиону Чукаричког, данас ће бити укупно 80 навијача Банантса, с обзиром да су долазак најавили и Јермени који живе у Београду.  

Тим који ће Веселиновић вечерас извести против екипе из Јеревана разликује се у односу на прошлогодишњи. Из клуба је већ отишао Огњен Мудрински, док је Самуел Овусу на одмору после учешћа на Афричком купу нација, а Миладин Стевановић се још опоравља од повреде. Упркос мањим кадровским проблемима и поменутим променама, Александар Веселиновић деби на клупи Чукаричког дочекује са оптимизмом.

- Вредно смо радили током четири недеље припрема, тако да имам разлога за задовољство. Данас би требало да се покажемо у добром светлу. Екипа се мало разликује од прошлогодишње, али жеља ми је да пошаљемо добру поруку навијачима. Играмо против квалитетне и искусне екипе Банантса, која годинама игра европско такмичење. Имају бивше, али и садашње А репрезентативце Јерменије, уз доста странаца – истакао је Веселиновић, тренер Чукаричког, уочи утакмице са Банантсом.

Без обзира што екипа са Бановог брда нема много искуства, односно што је чак десет двадесетогодишњака, међу 18, Веселиновића то не брине. 

- Наглашавам да је Банантс искусна екипа, али Чукарички има младост и мотив. Искористићу мисао Меше Селимовића из Тврђаве, „нада је јача од искуства”. Не може нико да нам одузме наду. Играмо за себе и боје клуба. Ако на тај начин допринесемо успеху српског фудбала, утолико боље. Сигуран сам да ће момци дати све од себе да се представимо у најбољем светлу.

Доста се у минулих неколико дана говорило о резултату, односно важности да се прва утакмица заврши позитивним исходом. Ипак, на питање који резултат прижељкује на Бановом брду, Веселиновић није желео ништа да обећава.

 - Сигуран сам да нас очекује неизвесна утакмица. Прво полувреме је на нашем стадиону, а друго у Јеревану. Биће изазов свих 180 минута. Сваки резултат је активан и последњим звиждуком у Јеревану ће се решити питање коначног победника. Морамо да будемо професионални, концентрисани и обазриви, а не бахати, односно да поштујемо сваког противника. Са друге стране, требало би да искористимо наш квалитет.

Величковић поломио руку, Кајевић ван конкуренције

Тренер Чукаричког Александар Веселиновић не може да рачуна на двојицу играча уочи утакмице са Банантсом.

Стефан Величковић је поломио руку на тренингу, док је Асмир Кајевић повредио скочни зглоб, али се у клубу надају да ће бити спреман за реванш утакмицу у Јерменији.

Добро је простудирао игру Јермена Веселиновић, а генерално о овом народу има само речи хвале с обзиром да је са њима сарађивао док је радио у Ростову.

 - То је веома талентована нација, са техничким квалитетима, али има нестабилност у контроли емоција. Види се да екипом руководи човек који је дуго играо у Шпанији и Португалији. Нису класична источноевропска, постсовјетска или совјетска екипа. Ово је тим који више игра у пиринејском стилу. Имају доста квалитетних индивидуалаца.

Када је Чукарички извукао Банантс, одмах се створила слика да ће Брђани лако против Јермена, али шеф струке Веселиновић не дозвољава опуштање.

- Да не будем сад специјалиста за наш менталитет, али често пута смо платили цену својој бахатости, препотентности, нескромности. Са којим правом се ми тако понашамо? Прво, квалитет српске лиге је такав какав јесте. Друго, наша сениорска репрезентација је изгубила тамо, а млада је играла нерешено у Новом Саду. Носилац игре ове екипе је играо против наше репрезентације. У старту је оцена била да смо добили лаког противника. Шансе су пола-пола и зато сам рекао да ће се утакмице решавати после последњег звиждука у Јеревану – закључио је Веселиновић.

Илшајт Фајзулин, руски стручњак на клупи екипе из Јерменије није скривао оптимизам  уочи данашњег дуела са Чукаричким, међутим није желео да открива од кога његовом тиму прети највећа опасност.

– Очекујем добар, одговоран и емотиван меч са обе стране. Знам да је у тиму Чукаричког дошло до одређених промена у тиму, али никога не бих посебно издвајао, јер не побеђује индивидуалац, већ тим. Не бих прогнозирао ни резултат, али сваки позитиван исход за нас је успех. Живимо у свету информационих технологија, Интернета, можемо да добијемо информације о било ком играчу, као и о тиму у целини. Упознали смо добро екипу Чукаричког. Моји момци су се добро показали прошле сезоне, чим смо изборили пласман у Европу, то је јасан показатељ како смо радили – рекао је Фајзулин.

Шеф струке Банантса није први пут у Београду, међутим признао је да би волео да упозна културу града, јер до сада није имао времена.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.