БИТКА ЦРВЕНО-БЕЛИХ ЗА ЕЛИТУ: Јанг бојс – Црвена звезда (21, САСТАВИ)

Црвена звезда вечерас у Берну, против Јанг бојса, игра прву утакмицу плеј-офа за лигу шампиона и тражи голове који би јој олакшали реванш у Београду
ФОТО: EPA/ PETER SCHNEIDER

 

Одбројавање до комплетирања листе учесника новог издања Лиге шампиона почиње, а ако Црвена звезда вечерас буде тачна и прецизна као швајцарски сат у Берну, закуцаће на врата другог узастопног пласмана у елитно такмичење УЕФА.

Српски првак вечерас, против Јанг бојса, игра прву утакмицу плеј-офа за пласман у крем друштво, са надом да би могао великом победом да створи предност пред спектакуларан реванш у Београду.

Са улазницом за Лигу Европе у џепу, без жеље да је користе него да изборе право уласка на највећу позорницу, црвено-бели крећу у мисију повећања клупске зараде са девет на 20 милиона евра. Новчани мотив у првом је плану колико и амбиција додатног подизања реномеа клуба и задовољства да и наредне јесени на Маракани гостују екипе квалитета Ливерпула.

- Биће тешка утакмица, тако је у плеј-офу. Не можемо овај меч да поредимо са претходним. Дошли смо да одиграмо добро, дамо све од себе, пратимо тимску и клупску филозофију. Играмо против добре екипе, нећу да ређам хвалоспеве, али чињеница да је Јанг бојс првак Швајцарске говори да је озбиљна екипа. Ово ће бити само првих 90 минута, најбитније ми је да изађемо и представимо се како знамо. На овом нивоу немате лоших противника. Биће занимљиво – истакао је Владан Милојевић, шеф стручног штаба Црвене звезде.

Лига шампиона као да је почела. Плеј-оф фаза квалификација игра се по стандардизованим маркетиншким нормама, исто ће бити и у групном нивоу такмичења. Таман да се црвено-бели подсете колико је лепо било у таквом амбијенту прошле сезоне, добију инспирацију за нова велика дела.

- Сигурно је Лига шампиона велика инспирација за мој тим, прија нам овај амбијент, а морам и да похвалим импозантан стадион. Изгледа јако лепо. Боримо се и радимо за наш клуб. Тражићу од играча да урадимо све да поново будемо у елити. У нашим главама је да не размишљамо сада тако далеко, само да одиграмо једну утакмицу, уз пун респект Јанг бојсу као екипи. Кад год изађемо из оквира наше земље не представљамо само Звезду, него и Србију.

Драматично гостовање у Копенхагену напунило је звездашка срца, сада могу нешто растерећенији да приђу новом изазову. Основни летњи циљ је испуњен, па се намеће и размишљање да ли је данашња утакмица лакшег карактера за Милојевићев тим.

- Копенхаген је феноменална екипа, видели сте шта се све издешавало. Да ли је сада психолошка предност на нашој страни, не знам. Циљ нам је био да уђемо у једно од два европске такмичења, урадили смо то, али сада не размишљамо о томе него да ову утакмицу одиграмо добро против фантастичне екипе. Јанг бојс нема премца у швајцарском првенству, пише историју. Да ли ће да буде лакше или теже, не би требало на овом нивоу да се поставља питање. Сваки пут кад прођете је све незгоднији ривал, сама чињеница да се налазе директно у последњем кругу квалификација говори о квалитету и тежини.

Занимљивост утакмице је и да ће обе екипе бити у великој мери ослабљене. Јанг бојс не може да рачуна на најопаснијег нападача Ороа, бившег репрезентативца Србије Сулејманија, штопера Камару и крилног нападача Спилмана. Црвена звезда је без Павкова, Милуновића и Јованчића, док је Бен ровит.

Незгодна околност за српског првака је да се игра на вештачкој подлози, али реч је о трави бољег квалитета него у Хелсинкију.

НЕУКУСНО ЈЕ ВИШЕ, ИМА МНОГО ГОРИХ ОД СРБА!

Као и у Келну пре две године, Владан Милојевић је добио провокативно питање локалног новинара и није остало без емотивне реакције.

Швајцарског новинара занимало је да ли ће Милојевић да утиче на навијаче да не праве инциденте, јер су како је рекао звездаши познати по томе.

- Упитао бих вашег драгог колегу зашто потенцира на томе, не знам колико је упознат да смо имали најбоље навијаче у Лиги шампиона и сигурно је да су заслужили прво место. Одани су и не праве инциденте, поносни смо на њих и сигуран сам да ће и овде да буду победници. Мало је неукусно да се стално прича о Србима, видели сте много горе од нас. Овде би требало да причамо о фудбалу, а не о таквим стварима.

НЕИЗВЕСНОСТ ОКО БЕНА

Владан Милојевић је у Берн повео 20 фудбалера. Полазак Мохамеда Бена указује да је на прагу опоравка од повреде примицача и могао би да забележи повратак на терен уласком у другом полувремену. Уочи меча биће одлучено хоће ли да конкурише за тим, највероватније хоће чим се нашао на списку путника.

Бен је, иначе, пред одласком из Црвене звезде, приводи се крају реализација трансфера у Саудијску Арабију. Постоји могућност и да настави каријеру у турској Коњи, али реалније је да буде ускоро у Азији.

ГАРСИЈА ОД СТАРТА?

Велика су очекивања од Матеа Гарсије у Црвеној звезди – већ од данашње утакмице! Постоје реалне шансе да се нови крилни нападач нађе од старта на терену, а сигурно је да ће се наћи у протоколу.

У стручном штабу Црвене звезде и даље влада дилема око Гарсије, али веће су шансе да вечерас дебитује.

Коментари34
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bari + Tokio
Navijam za Zvezdu od pamtiveka ali nisam optimista pred dve utakmice sa ovim Švajcarcima smešnog imena. Kako da budem optimista kada unapred znam da će Zvezda noćas igrati bojažljivo sa pojačanom odbranom, bez želje da napadne a u napadu će biti Boaći koji nema ni brzinu ni dribling ni igru glavom a prodori su za njega “terra australis”(nepoznata zemlja)! Neozbiljno je sa ovakvim centarforom igrati u Evropi! Neka nam je Bog u pomoć, sa ovakvim trenerom i centarforom!
BRZINA i PRESING
Slažem se. Zvezda je mogla da pobedi, da je trener nakon Zvezdinog vodstva od 2:1 umesto fizički nespremnih Boaćija i Garsije (mogu da igraju samo 60 minuta), uveo dva TRKAČA u sredini terena, a napred ostavio visokog i brzog Vukanovića i Marina da mu daje lopte u prostor!
Zvezdaš
Napred momci,samo hrabro!Mislim da možemo već u Bernu večeras delimično obezbediti LŠ,samo treba igrati oprezno i čvrsto.Iako su dosta oslabljeni,očkujem da će posed lopte biti većinom kod njih a da će se naš tim oslanjati na kontre,gde Garsija mora da pokaže zašto je doveden kao najskuplje pojačanje ovog prelaznog roka.Sreća naša da ne igraju Hoarau i Sulejmani,sa njima bi bili dosta ubojitiji u napadu.Ovako očekujem najviše pretnji od Nsamea i Assalea ali verujem da će ih Degenek i Pankov dobro markirati,inače obojica su vrlo brzi i nezgodni sa loptom.Jedino što bi ispavio u ovoj postavi je da Ben igra pre Vukanovića ako se oporavio i Žule pre Gobeljića,ostalo je dobro.Srećno momci,ako su padali Krasnodar i Salzburg koji su definitvno bolji timovi valjda možemo proći i ove mlade momke.SAMO JAKO ŠAMPIONIII!!!
Deda Miloje
Došlo vreme da drhtimo i od Švice!? U naše doba, oni su sluźili za podkusurivanje... Mada ni danas, ne znam ni jednog njihovog igrača!!!?
MX.
Samo hrabro i herojski ljudi veceras i dolazi nam Barselona ili Inter na jesen!
Zoran CZZG
Samo,kao i uvek do sad-SRCE NA TEREN,za Zvezdu,za grb,za ZVEZDAŠE.
XYZ
Bice veceras kukanja na sudije i losu srecu.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.