Почетна / Фудбал / Српски клубови у Европи

Партизан на корак од групне фазе, жели залиху пред реванш у Молдеу (САСТАВИ, 21 час)

Урадили смо много добрих ствари, али знамо да ће се утисак о нама изрећи на основу ове две утакмице – рекао је тренер Партизана
ФОТО: В. Марковић
Партизан – Молде (21 час, РТС 1)
Стадион: Партизана. Судија: Виктор Касаи (Мађарска).
ПАРТИЗАН: Стојковић, Н. Р. Милетић, Остојић, С. Павловић, Урошевић, Шћекић, Здјелар, Тошић, Сума, Асано, Садик.
МОЛДЕ: Краниникс, Харалдсаид, Бјорнбак, Форен, Хаген, Аурсенс, Хусаин, Е. Хестад, Ејкрем, Омоијаунфо, Џејмс.

 

За велике европске клубове „утакмице сезоне” долазе много касније, на пролеће кад се одлучује о трофејима.

Насупрот њима, српски великани одлучујуће битке бију преко лета, јер од њих зависи колико ће се задржати на континенталној сцени, самим тим и колико ће такмичарска година бити успешна по њих.

Партизан против Молдеа има двобој од круцијалног значаја за сезону започету пре нешто мање од месец дана.

Ништа у Хумској неће бити исто ако се црно-бели пласирају у Лигу Европе или као лане буду приморани да се фокусирају искључиво на домаћи шампионат и куп.

Због тога степен мотивације, адреналин и енергија вечерас и за седам дана у Норвешкој код фудбалера Парног ваљка морају да буду на највишем нивоу.

Саво Милошевић, шеф стручног штаба Партизана, свестан је значаја и великих очекивања јавности од окршаја са Норвежанима.

Као играч се сусретао и са већим изазовима, као тренер тек крчи пут ка висинама и наредна два степеника су му вероватно и најтежа откако је одлучио да потпредседничку фотељу у ФСС замени за седиште на домаћој клупи стадиона црно-белих.

Јако је компликовано кад имате два меча који имају такву тежину. Иако је ова екипа у претходних пет месеци урадила толико добрих ствари на нас може да се гледа другачијим очима после само две утакмице. Играчима ипак, поручујем, да ће без обзира на исход  двомеча са Молдеом, живот морати да се настави. Доста ствари смо урадили, формирали одличан тим и можемо много – из последњих речи јасно је да шеф струке Парног ваљка не жели само да смањи притисак на изабранике већ и да их увери да максимум тек следи.

Милошевић зна шта је потребно његовом тиму за нови европски искорак:

Неопходно је да поновимо озбиљну трку коју смо имали против Малатије, добру агресију, дисциплину, концентрацију... Све то могу да испуне физички и психички спремни играчи.

Молде је у другом колу квалификација за Лигу Европе елиминисао Чукарички (0:0, 3:1).

Различита су мишљења у фудбалским круговима и јавности о квалитету и могућностима норвешког представника и крећу се од најозбиљније екипе с којом ће се црно-бели сусрести овог лета до мишљења да ће Парни ваљак да се прошета до групне фазе.

Мој став о Молдеу је негде на средини два супротна гледишта. Свакако да нам је противник озбиљна екипа, неозбиљних у Европи генерално нема. Видели сте кад смо играли против, како сте их ви назвали, полуаматера из Велса, да нисмо лако прошли даље. Немам страх да ће играчи и ми из стручног штаба имати лош приступ. Молде је типичан представник скандинавске школе фудбала, а знате колико су Скандинавци физички спремни, дисциплиновани, добро организовани тимови. Стално се прича о квалитету, али је он важан само до одређене мере јер уколико га не прати добра организација, трка, однос према задацима и вољни моменат, од њега нема ништа.

Семафор првих мечева плеј-офа за Лигу Европе:
16,00: Астана (Казахстан) – БАТЕ (Белорусија)
17,00: Арарат (Јерменија) – Диделанж (Луксембург)
19,00: Судува (Литванија) – Ференцварош (Мађарска)
19,00: Малме (Шведска) – Бнеи Јехуда (Израел)
19:30: Лудогорец (Бугарска) – Марибор (Словенија)
19:30: Фејенорд (Холандија) – Бер Шева (Израел)
19,45: Копенхаген (Данска) – Рига (Летонија)
20,00: АЕК (Грчка) – Трабзон (Турска)
20,00: Легија (Пољска) – Ренџерс (Шклотска)
20,30: Стеауа (Румунија) – Гимараеш (Португалија)
20,30: Гент (Белгија) – Ријека (Хрватска)
20,30: ПСВ (Холандија) – Аполон (Кипар)
20,30: Стразбур (Француска) – Ајнтрахт (Немачка)
20,30: АЗ (Холандија) – Антверпен (Белгија)
20,45: Селтик (Шкотска) – АИК (Шведска)
20,45: Линфилд (С. Ирска) – Карабаг (Азербејџан)
20,45: Брага (Португалија) – Спартак (Русија)
21,00: Партизан (Србија) – Молде (Норвешка)
21,00: Слован (Словачка) – ПАОК (Грчка)
21,00: Торино (Италија) – Вулверхемптон (Енглеска)
21,00: Еспањол (Шпанија) – Зорја (Украјина)
НАПОМЕНА: Реванш мечеви су на програму 29. августа.
Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

MX.
Partizan uglavnom ima dobar skor s skandinavskim timovima.Hamarbi,Djurgarden,Tromso...Bilo bi odlicno da se ta serija nastavi i u duelima s Moldeom,iako je lider njihovog prvenstva daleko jaci trenutno i u boljoj fizickoj kondiciji nego Partizan, Treba biti fokusiran svih devedeset i nesto minuta,oprezan na svakom delu terena i bice dobar ishod.
Вук са Дрине
Гробље, срећно вечерас, да иамамо два представника у Европи!
JUG
KAKVU SREĆU "BIJSIMA"?DALLI SU GOL IZ OFSAJDA,DRUGI IZ SUDISKOG PENALA!Zvezdo zgazi ih sa 3-4 kom.!
gropn II
mi smo vise fanovi, nismo bas navijaci
Прикажи још одговора
XYZ
Стално се прича о квалитету, али је он важан само до одређене мере јер уколико га не прати добра организација, трка, однос према задацима и вољни моменат, од њега нема ништа.Izjavio je Savo Milosevic a sa time se sto odsto slazem.Kako onda objasniti ne ocikivane rezultate i plasman pojedinih timova od kojih se podrazumevalo vise.Ukoliko se ispune uslovi koji su nabrojani tek onda kvalitet moze da bude presudan.
Zuk
Posle najuze porodice,Partizan ,Srbiju i Rusiju najvise volim na ovom svetu.
gropn II
samo strpljivo ! NAPRED PARTIZAN !

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.