Почетна / Фудбал / Српски клубови у Европи

Зашто су Гајић и Јевтовић отпали са „А листе” за Лигу шампиона?

Црвена звезда је за учешће у групи Лиге шампиона лиценцирала укупно 24 фудбалера, један је на „Б листи” и реч је о везисти Вељку Николићу
ФОТО: В. Марковић

Црвена звезда није имала право да пријави 25 фудбалера на „А листу” за такмичење у групној фази Лиге шампиона, него само 23.

Разлог је у чињеници да на Маракани немају у кадру барем четворицу играча који су у периоду од 15 до 21 године провели у клубу барем три сезоне.

Тренер Владан Милојевић се зато нашао у обавези да прецрта двојицу и определио се да као и за последњу квалификациону фазу не рачуна на Милана Јевтовића и Милана Гајића.

После одласка Филипа Стојковића и изостављањем са списка Гајића, Црвена звезда има практично само једног десног бека за шест утакмица у групи – Марка Гобељића.

На тој позицији може да одигра и Милош Дегенек, а ту су још три штопера и зато је Милојевићева одлука била оваква.

Нико није могао да наслути кад је Гајић зимус долазио у Црвену звезду да ће се наћи у оваквој ситуацији овог лета и јесени, очекивања су била да ће играма на Маракани да се избори за место првог бека сениорске репрезентације. План је далеко од реализације.

Испоставило се да је за Гајићево доказивање у Црвеној звезди хендикеп био да је учествовао на Првенству за младе у Италији, вратио се повређен и стартна позиција му је била лоша.

Јевтовић је овог лета имао већу улогу него претходног, али би јесен за њега могла да буде слична.

Нема право играња у Лиги шампиона, међутим, могао би да добије одређену минутажу у домаћим оквирима због ограничења броја странаца.

Коментари25
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BRZINSKI ojačati odbranu
Bruka ! Neznanje ! Slede katastrofalni porazi u LŠ ! Zvezda mora prodati Miloja i sve srance, i za te pare kupiti po jednog odličnog CENTARHALFA i ZADNJEG veznog (po 5 miliona) i na 4 godine , da ubuduće ne prolazimo kao prošle godine sa 4 komada po utakmici u gostima, a Borjan branio za 10.
COMBE CAR
TI SE SIGURNO ZAFRKAVAS JEL?
Vitas
Hmm jevtovic, moze vise, mnogo vise, steta sto toliko srlja, tesko sa perifernim vidom stoji, jebiga, u tome jeste razlika izmedju, dobar, odlican, e to je to, a I simic je samo izmedju dobar I odlican...nema pasa, povratne, o centarsutu necu ni da govorim, nemamo, osim marina, retko ivanica, nikoga ko daje taj razmisljajuci pas. U partizanu se svi trte ali nema nicega osim poneke tosica, zalutale zdjelarove, zato nema ni golova....ajde ljudi, radite malo na sebi, svojoj igri...nije sve u pinavljanju akcija...
Vitas
Gajic je jos spor, nesiguran, I kada odradi ok potez, daje neprecizne I kratkeeee lopte. Dosta lici na partizanove def igrace. To mora hitno da neutralise, jednostavne, brze, napred lopte...ima mozak, mnogo razmislja, za to vise nema vremena, u ovakvom fudbalu...I ja sam voleo Marka Elznera, ali bilo je tu previse kikseva...
Mutombo
Mi nemamo boljeg trenera od Milojevića, još od 1992. i Vladice Popovića, pre njega je to bio Ljupko 1990/91. Šta da zamerimo Milojeviću? Da su imali kvalitet bili bi na listi, ovako neka se potrude u prvenstvu. Mi prolazimo grupu ovaj put, barem kao 3. i idemo onda u nokaut LE. U januaru uzimamo pojačanje i onda plasman u 1/8 finala LE donosi nam dodatnih 5 bodova. Zvezda ovu sezonu završava sa 15-18 bodova za UEFA listu klubova. To nam donosi status nosioca 31-34 bodova do kraja kvalifikacija za LŠ i onda 3 šešir na sledećem žrebu za LŠ i veću mogućnost za još jedan prolazak u 1/8 finala LE. Mnogo više bodova, bolja pozicija u kvalifikacijama, bolja pozicija u žrebu za LŠ, automatski dodatne premije od pobeda, koje isplaćuje EUFA.
Stari delija
Iskreno, Jevtović i ne zaslužuje ovu šansu, a za Gajića bi sigurno bilo mesta da je moglo da se prijavi više od 23 igrača. Njemu preostaje da se u utakmicama u super ligi kali, i stiče poziciju za napredovanje u ekipi.Nebi trebalo da to shvati kao kaznu ili pak nešto drugo, već samo da još više radi.Uostalom, svi igrači su znali šta ih čeka u Zvezdi, i da neko mora da otpadne sa spiska za Evropu.Mislim da je on prva rezerva za prijavljenu ekipu, a to, ako je pametan, dosta znači!
Dre
Mani se prijatelju price o livadama, svi tereni su skoro dobili novu travu, 2 kluba su u najelitnijem takmicenju, Cukaricki se ozbiljno podigao tim im vec sad vredi 14 mil. eura, tu su i Vojvodina i Radnicki, tako da gledajuci nasu ligu nikad stvari bolje nisu stojale od raspada SFRJ.
@stari
Ma da kao lud je da igra po ovim nasim livadama, nije zato dosao tu i kakvu motivaciju moze igrac da ima za tako nesto. A da sa tribine gleda LS. Sramotno!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.