УЕФА Лига младих: Звезда против Тотенхема са два шпица (уторак, 16 часова)

Гледајући стање на табели, Црвена звезда је фаворит на Острву, али тренер Славољуб Ђорђевић, фудбалским речником, тихо спушта лопту на земљу
ФОТО: М. Рашић

Ватрено крштење је успело с обзиром на меч без голова у гостима Бајерну, a победа над Олимпијакосом, на стадиону Вождовца (2:1), само је подгрејала наду да омладинци Црвене звезде могу више у такмичарском смислу него прошле јесени у конкуренцији Ливерпула, Наполија и ПСЖ-а.

Овакве утакмице су драгоцено искуство за све нас. Част и привилегија је играти са Тотенхемом. Домаћин излази на терен у формацији 4-3-3, а у првој једанаесторици има четворицу првотимаца. Играчи енглеског клуба су физички јаки, најснажнији у нашој групи, уједно и најстарији. Већина игра за селекцију до 23 године у јаком такмичењу – казао је Ђорђевић, спремајући се за укрцавање на лет ка аеродрому у Лутону покрај Лондона.

Занимљиво је да селекција омладинаца не постоји у енглеском фудбалу као такимичарска. У току игре Тотенхемов млади тим склон је варијацијама на формације 4-2-3-1 или 4-5-1, у зависности од резултата и игре.

Да је Одада са нама…

Славољуб Ђорђевић је открио жељу без које је кренуо у Лондон.

Волео бих да је Ричард Одада са нама. У питању је његова мирноћа у игри, физика, сви ти детаљи су важни делови игре, драгоцени.

У првенству Србије игра на позицији задњег везног, неки пут и у одбрамбеној линији.

Проучили смо ривала, урадили анализе мечева са гигантима из Немачке и Грчке. То су биле две различите утакмице, у гостима Олимпијакосу и у Лондону са Бајерном. Тотенхем је био бољи у Атини, где није победио.

„Певци” из града на Темзи освојили су бод у Атини (1:1) и изгубили од поноса Баварске усред Лондона, пресео им је први дан октобра – 1:4.

Тог дана Црвена звзеда је први пут победила у европској елити за младе тимове, црвено-беле из главног града Грчке бацила је на колена.

Превисок је резултат утакмице у Лондону, добар је енглески тим, али у видео-анализама уочили смо и добре стране и слабости. Двојица најбољих играча Тотенхема су шпиц Ричардс, с бројем десет који тренира са првим тимом, и Боуден, капитен са четворком на леђима. Око њих се све врти. Енглези су добри по боковима, крилни нападачи су физички снажни.

На пут су кренули и кадети, рођени 2003. – Андреј Ђурић, капитен на позицији штопера, и Огњен Лукић, голман. У експедицији је и годину млађи Марко Лазетић, центарфор.

Првобитно је планирано да на пут пође и Матеја Бачанин, који је са државном селекцијом у оквиру другог круга квалификација за Европско првенство. Славољуб Ђорђевић није откривао тактичке детаље којима ће да тежи у тренинг центру Тотенхема.

Фудбалери Црвене звезде васпитани су да играју агресивно, јако и чврсто. Обећавам да ћемо дати све од себе. Имамо више бодова, али смо опрезни, противник има одличну екипу, са најстаријим омладинцима у нашој групи. Помогли су ми у припреми утакмице Милан Косановић, асистент Владана Милојевића, Предраг Ранђеловић и Владимир Сандуловић. Заједно смо скенирали ривала, видели све плусеве и минусе, деци смо казали све и показали. Играћемо високо, са два шпица, неће бити разлике у односу на прва два меча у групи. Битно је да повређених немамо.

Семафор Б групе УЕФА Лиге младих:
16,00: Тотенхем – Црвена звезда
16,00: Олимпијакос – Бајерн
Табела: Бајерн и Црвена звезда по 4 бода, Олимпијакос и Тотенхем по 1.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.