Почетна / Фудбал / Српски клубови у Европи

АНАЛИЗА: Звездина срамота оголела заблуде

Ниједан странац не може да добије високу оцену за учинак од доласка у клуб минулог лета. Није то била ноћ за заборав, него наук – клуб мора да направи заокрет
ФОТО: Н. Неговановић

Пише: Никола Стаменић

Кулминација лоших потеза у прелазном року и константног неуспеха тренера Владана Милојевића да у екипи пробуди некадашњу енергију и страст осликала се у најубедљивијем поразу Црвене звезде на европској сцени у клупској историји.

Нико је пре Бајерна, у међународним такмичењима, није победио са шест разлике, а да мука по све одговорне у клубу и навијаче буде већа ни тако доминирао на Маракани.

Црвена звезда нема играчки квалитет за адекватно парирање енглеским и немачким клубовима у Лиги шампиона, али није све прексиноћ било до перфектног Бајерна.

Не би чак ни било спорно да се прими шест голова од таквог тима кад има „своје вече”, али ако се запрети великом ривалу кроз неколико акција, шутева...

Звезда није била способна ни да повеже три добра паса, гушила се под притиском Немаца и завршила је меч са једним благим шутем ка Нојеру. Све је стало под етикету – срамота!

Ова екипа Црвене звезде нема тимски дух као претходне две, то је у великој мери допринело да се и упише у клупску историју и по најтежем поразу.

Игра у грчу и страху, уз евидентан недостатак квалитета за ниво такмичења као што је Лига шампиона, донела је скуп цех на пољу реномеа...

Комплетан текст можете да прочитате у броју Спортског журнала за 28. новембар. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари46
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontranapadom po BOD
imamo šanse da uzmemo BOD i na proleće igramo u EU , ako Zvezda u Pireju počne sa TRI BRZA u napadu (Mateo, Vukanović, La Para) i sa TRI ISKUSNA TRKAČA na sredini terena (Jovančić, Vulić i Kanjas) , a mali Marin ulazi zadnjih 30 minuta (za koliko i ima snage).
Laki
Sto pre dovesti dobrog psihologa u strucni stab da igracima objasni kako da se vrate posle jednog ili dva gola a ne da se odmah predaju i prime jos cetiri ili pet
Miki
CZ je igrala koliko je mogla u vremenu savremenog fudbala i vrhunskih evropskih timova LŠ. Karakteristike igrača kojeg ti timovi poseduju naši klubovi ni izdaleka nemaju. Vrednost klubova i uslovi u kojima igraju su potpuno drugačiji. Rezultat razlike je očigledan i ne može se povezati sa htenjem već MOGUĆNOSTIMA. Primitivni i nesvesni komentari su samo refleksija nemoći i gluposti a rezultat posledica objektivnosti. To je realnost!
qq
Malo je to para od ržave za te pare su dovedena dobra pojačanja a još če i posle prodaj zvezda i da zaradi
Kokos
U ovom ispodprosječnom komentaru nema mesa, nema ništa osim najobičnijih floskula. Nismo saznali ko je odgovoran za očajnu igru u dvije utakmice protiv Bajerna i Totenhema i za vrtoglavih 18:0, ali i za bledunjavu igru protiv Olimpijakosa do isključenja igrača Pirejaca. Nismo saznali ko je odgovoran za očajnu selekciju tima i da li je to igra kojom Zvezda plijeni i osvaja bodove i pingpong ligi ili iza te igre u Srbiji ima sakriveno nešto što nema veze sa sportom i časti, a to javnost zanima mnogo više od floskula.
@alo bre
E ako ti je zivot zvezda onda ti je zivot sramotan, jadan i ponizen.
Kokos
Nije sramota izgubiti, sramota je krasti iz kola u kolo i igrati namještene utakmice kao što to radi Crvena zvezda. Sramota je lopužati državne i druge banke kao što to radi Crvena zvezda. sramota je tri sezone izvesti 53 penala i u četvrtoj već 11. Srmota je kada jedna klub bjesomučno krade i prestavlja se kao veliki tim, a onda primi 18 komada u četiri utakmice. Sramota je kad taj isti tim igra velike mečeve protiv radničkog, rada, Randika, koji imaju radni zadatak da se sklone,a onda istog tog tima nema nigdje u derbiju. To je sramota,a to je Milojeva Crvena zvezda.
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.