Звезда против браће за европско пролеће (среда, 21 час, САСТАВИ)

Ко зна који пут ове сезоне Црвена звезда игра „утакмицу године”, али у Атини против Олимпијакоса могла би да добије обрисе историјске уколико српски клуб први пут кроз Лигу шампиона избори пролеће на међународној сцени
ФОТО: ФК Црвена звезда
Олимпијакос – Црвена звезда (среда, 21 час)
Стадион: „Јоргос Караискакис”. Капацитет: 32.115. Судија: Даниеле Орсато (Италија).
ОЛИМПИЈАКОС: Са, Елабделауи, Семедо, Пападопулос, Цимикас, Гиљерме, Бухалакис, Поденс, Камара, Масурас, Ел-Араби.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гобељић, Милуновић, Дегенек, Родић, Иванић, Петровић, Гарсија, Марин, Ван ла Пара, Томане.

 

Не може тим Владана Милојевића у осмину финала елитног континенталног такмичења, али му бод или победа доносе наставак у нокаут фази Лиге Европе.

Олимпијакос је незгодан домаћин, али умела је Звезда против екипа његовог ранга да се покаже као још незгоднији гост.

Прилика је за фудбалере да се искупе за приређено навијачима против Бајерна на Маракани и закажу два фебруарска спектакла у шеснаестини финала Лиге Европе.

Кад причамо о великим утакмицама, постоје само оне које имају велики улог. Филозофија ми је да су све посебне и битне. Дошли смо до последњег кола у групној фази Лиге шампиона, играмо за пролеће у Европи, било би то сјајно не само за Црвену звезду, него и српски фудбал. Већ шест месеци играмо нон-стоп, не знам да ли су нам најбитнији мечеви били у јулу или августу. Имамо шансу да направимо нешто велико за клуб, навијаче, али и Србију. Не знам да ли је то неко успео да уради са наших простора у овом формату елитног такмичења – истакао је Владан Милојевић у конференцијској сали стадиона Олимпијакоса.

Атински црвено-бели играју офанзивно на домаћем терену, дали су по два гола Тотенхему и Бајерну. Много ће, ипак, зависи од Црвене звезде, која улази у овај меч са обавезом да га одигра на нивоу из Берна, Салцбурга, Копенхагена, Прага...

Даћемо све од себе, али немамо никакво оптерећење. Рекао сам момцима само да буду то што јесу, јер нису показали шта могу у претхoдним утамицама. Хоћу да одиграмо добар меч против феноменалног противника.

Није желео Милојевић да издвоји најбољег играча Олимпијакоса, али се осврнуо на неколико момака од којих је највећа претња.

Олимпијакос је, генерално, јак тим. Један од играча који много вреди, на жалост, није присутан због повреде. Мислим на Фортуниса. Ако се добро сећам, враћа се у јануару или фебруару. Валбуена и Поденс су одлични, такође Омар Елабделауи, голман Са. Сви они могу да се издвоје. Грчки клуб игра савремени тимски фудбал, за разлику од ранијег периода кад се више ослањао на индивидуалце.

Дарко Ковачевић и Предраг Ђорђевић, некадашњи фудбалери Олимпијакоса и Црвене звезде, у изјавама за грчке медије претходних дана лоцирали су атински клуб као фаворита у данашњем мечу.

Нисам од оних који воле да прогнозирају, али кад год игра на свом стадиону Олимпијакос је фаворит. Велика је то екипа, нека победи бољи и јачи.

Грчке медије занимало је у каквом је физичком стању Ричмонд Боаћи, на тај начин лоцирали су интернационалца из Гане као фудбалера који би могао атинским црвено-белима да направи највећи проблем.

Боаћи је, готово, спреман. Сви момци који су овде могу да играју, жао ми је јеидно што не могу да рачунам на Јованчића. Појавио се проблем са повредом и зато није овде.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ferhatovic
Moze Milojevic biti najbolji trener na svetu,ali zbog cega ne igra Vulic koji je za dve klase bolji igrac od pola tima,cime je dokazao da je trener koji nezna da proceni pravog igraca.Vulic-Petrovic.Sve fudbalske osobine su 100% u korist VULICA.kADA DOSADI DA GA CESTO IGNORISU
Knego
Nešto mi potanka Zvezda...
na slici...
petorica promasenih...
Jovan
La Para...Ivanic...adio Evropo
Zvezdas
Srecno zvezdo!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.