Почетна

Божинов и Михајловић јуре друго место (ВИДЕО)

Црно-бела рапсодија на југоистоку Србије и убедљива победа у режији двоструких стрелаца – Валерија Божинова и Немање Михајловића
ФОТО: И. Милутиновић
Радник – Партизан 0:4 (0:2)
Стрелци: 0:1 – Божинов у 41, 0:2 – Божинов у 45, 0:3 – Михајловић у 58, 0:4 – Михајловић у 90+2. минуту.
РАДНИК: Ристић, Марковић, Вуковић, Гојковић, Миловановић, Ф. Стојановић (од 46. Мутавџић), Путинчанин, Арсић (од 74. Павловић), Делетић, С. Стојановић (од 61. Јовановић), Овусу.
ПАРТИЗАН: Шаранов, Вулићевић, М. Јовановић, М. Стевановић, Богосавац, Брашанац (од 46. Косовић), Евертон, Илић (од 64. Лукић), Голубовић, Божинов (од 77. Влаховић), Михајловић.
Стадион: Градски. Гледалаца: 3.000. Судија: Петар Пипер (Чачак). Помоћници: Оливер Петровић (Ниш) и Слађан Рајковић (Обреж). Жути картони: Миловановић, Ристић (Радник), М. Стевановић (Партизан).

 

Одлично издање изабраника Ивана Томића, предвођених расположеним капитеном Сашом Илићем, способним да у 17. минуту наниже четворицу фудбалера домаћина и проигра на петерцу Божинова – само за погођену пречку?!

Бугарин у гро-плану у финишу првог дела: са две „стреле” иза леђа Боривоја Ристића, на асистенције Немање Михајловића и Дарка Брашанца, такође – инспиративних у Сурдулици.

У новинарским бележницама још сијасет прилика: покушаји Брашанца (9, 22, 33), Михајловића (25, 39) и Вулићевића (24) нису уродили плодом – Ристић је, углавном, био на висини задатка, код шута десног бека црно-белих на гол линији интервенисао је штопер Вуковић.

Домаћин је припретио два пута: шутеви Делетића (9) и Овусуа (14) завршили су поред гола, само за поглед Бојана Шаранова.

До одласка на паузу Београђани су два пута од судије Петра Пипера тражили најстрожу казну због, наводног, играња руком Марковића после центаршута Михајловића (31) и покушаја Вулићевића да предрибла Путинчанина (38. минут).

Прелепа акција Партизана украшена је проигравањем Валерија Божинова на леву страну до Немање Михајловића, инспиративног да врати Бугарину лопту на ивицу казненог простора, увертиру у приземан ударац левом ногом у леви угао – 0:1.

Парни ваљак је дуплирао капитал на сличан начин почетном, улогу асистента са леве стране преузео је Дарко Брашанац, егзекутор је поново био Валери Божинов, шутем из прве, уз благу помоћ Гојковића и Ристића, затресао је мрежу – 0:2.

Мат из три потеза бацио је Радник на колена: Косовић је проиграо Божинова, центарфор из прве проследио лопту на леву страну ка Немањи Михајловићу, крилни нападач је ушао у казнени простор и прелепо погодио супротан угао – 0:3.

Радник је у наставку сусрета најближи голу био у 69. минуту: Арсић је хицем из слободног ударца уздрмао стативу. Бојан Шаранов је, пак, на највећим мукама био минут пре истека регуларног дела: одлично је укротио покушаје Марковића и Мутавџића.

Претходно, Мутавџић је с „пеналтика” тукао главом поред гола (83). Између атака домаћина – још два гола Немање Михајловића, шлаг на торту после акција Божинова и Голубовића, за оправдан епитет једног од најбољих играча Супер лиге.

Умало и хет-трик младог Партизановог аса – у 78. минуту Ристић му је одбранио шут у стопостотној шанси. Парни ваљак силан у Сурдулици!

Евертон је на десној страни шеснаестерца упослио Марка Голубовића, крилни нападач је са два метра од корнер-линије вратио лопту изнад петерца, акцију је пратио Немања Михајловић и ефектним шутем поставио коначан резултат – 0:4.

Семафор четвртог кола плеј-офа:
Вождовац – Црвена звезда 0:1 (Сикимић 53)
Чукарички – Војводина 1:2 (Јовановић 21 – Милетић 66, Трујић 82)
Радник – Партизан 0:4 (Божинов 39, 43, Михајловић 56, 90+2)
Борац – Раднички (Ниш) 4:1 (Зец 23, 55, 65, Јовановић 76 – Булатовић 84)
Табела: Црвена звезда (меч мање) 45, Чукарички 36, Партизан 34, Војводина 30, Раднички Ниш 29, Борац (меч мање) 26, Радник 25, Вождовац 21.
Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Srdj
Bugar ide sto posto iako on ne bi hteo. Hoce da ga prodaju, a on dobio spor sa Sportingom, tipa 3 miliona evra, i lepo mu ovde. No, zaista malo mora da smrsa i, kad vec igramo sa jednim napadacem, treba ga postedeti vracanja nazad jer se izmori a nema pomoc. Brasanac je bio bas dobar. Vidi se da ga ne treba vracati nazad, kao sto je Stanojevic radio Sasi Ilicu gurajuci ga na neprirodno mu krilo iliti po menadzerski, MLC.
krca
deco mali partizan je odigrao toliko evr. utakmica u zadnih 15god...da vucku treba jos 3 mandata da se priblizitr. a tek igranje u L.S to nikada necete osetiti....pozzzz
teo
Kosovic me iznenadio losom igrom.Sto je god uradio bilo je lose, neverovatna nepreciznost ne bi smela da se njemu tako dogadja jer poseduje veliki potencijal. Toliko ga ishvalise i ...cini mi se -iskvarise. Danas je Darko bio odlican, steta sto je rano napustio mec, verovatno je bio neki razlog. igrao je vrlo dobro.
Karahart
Svaka cast! Apsolutno dijelim tvoje misljenje, i za Bozinova i Ilica, Kosovica, Lukica... Njih da zamijenimo igracima klase Evertona i da se ne bojimo nikoga.
Pigeon
Kosovic, Lukic...to zaboravi, oni nisu igraci za Partizan, pogotovo sto igraju na mestima gde nam trebaju ozbiljniji i iskusniji fudbaleri. Nama ce trebati bar tri odlicna igraca u srednjem redu za narednu sezonu. Vidim da mediji (oni naklonjeni crvenoj) pumpaju da i dalje igramo sa Ilicem, jer on je kao nezamenljiv, ali nama treba plej sa karakteristikama koje ima Ilic, ali desetak godina mladji...A to nisu ni Kosovic ni Lukic...Mlade igrace mozes da istrpis po bokovima (evo imamo i Mihajlovica i Golubovica, obojica sasvim dobri), moze i na spicu, ali ograniceno, ali veznoi red ili odbrana , tu mora da imas iskusne, "jake' igrace...
Peki
Bravo CrnoBeli!
FkpCascais
Govorio sam ovde zimus kako će Valeri da puni mreže garant na proleće. Božinov i Mihajlović su nam odličan napadački tandem.
Pigeon
Kada pogledas ucinak Bozinova, dva gola, precka, asistencija...onda bi morao biti zaoovoljan...Ali, njegova fizicka sprema je nedopustiva za ovaj rang, a kamo li visi (Evropa), tako da ce nam na leto sigurno trebati jedan iskusan golgeter. Bozinov je rodjeni strelac, niko ne moze da mu ospori da ima istancan njuh za gol, zna da odigra, zna sa loptom, zna gde da stane i prava je steta sto malo ozbiljnije ne shvata posao kojim se bavi.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.