Почетна

Бравуре Михајловића на Топчидерском Брду, Мелег мало за бод Новосађанима (ВИДЕО)

Фудбалски спектакл, оличен у голеади и победи Партизана, за трећу срећу у дуелима ове сезоне са Војводином и оверу другог места
ФОТО: И. Милутиновић
Партизан – Војводина 3:2 (2:1)
Стрелци: 1:0 - Миленковић у 6, 2:0 - Михајловић у 26, 2:1 – Мелег у 32, 3:1 – Росић аутогол у 61, 3:2 – Мелег у 73. минуту.
Стадион: Партизана. Гледалаца: 3.000. Судија: Бојан Николић (Крагујевац). Помоћници: Ненад Курчубић (Крагујевац) и Срђан Минић (Рача). Жути картони: Вулићевић, Брашанац, Лукић, Јевтовић (Партизан), Милетић, Росић (Војводина).
ПАРТИЗАН: Кљајић, Вулићевић, М. Јовановић, Миленковић, Богосавац, Брашанац, Јевтовић, Илић, Голубовић (од 46. Лукић), Божинов (од 69. Влаховић), Михајловић.
ВОЈВОДИНА:  Кордић, Лакићевић, Росић, Милетић, Настић, Секулић, Бабић, Малбашић, Мелег, Палочевић (од 59. Јованчић), Ашћерић (од 69. Вукчевић).

 

Разиграно, маштовито и ефикасно, опис изгледа Парног ваљка у првих пола часа игре, награђених са два гола капитала, у режији Немање Михајловића, новопеченог сениорског репрезентативца Србије.

Најбољи играч црно-белих овог пролећа, нерешива енигма за одбрану Новосађана, асистенција и гол, за еуфорију на Топчидерском брду и најаву сценарија којем Гробари нису имали прилике да се радују у претходна два дуела са квалитетним тимом из Српске Атине.

Немања Михајловић је у шестом минуту сјајно извео корнер са леве стране, Никола Миленковић се измигољио пажњи чувара и сам, на другој стативи, послао лопту ударцем главом од земље у мрежу – 1:0.

Соло-партитура Немање Михајловића, награђена егзекуцијом: вукао је лопту са леве стране, паралелно са шеснаестерцем, бацио на земљу Милетића и прецизним ударцем савладао Кордића – 2:0.

Две колосалне прилике Валерија Божинова, у 13. и 29. минуту, на филигранска проигравања Саше Илића и Немање Михајловића, загрејале су дланове присталица домаћина и у гро-план ставиле голмана гостију Марка Кодрића, кадрог да осујети покушаје растрчаног Бугарина.

А тек кад је Дејан Мелег искористио кикс Марка Јевтовића и смањио резултат - имала је чему и Фирма да се нада...

Дејан Мелег је у 32. минуту украо лопту Марку Јевтовићу у небраном грожђу после попречног паса, стуштио се ка голу Партизана, био бржи од Дарка Брашанца и у правом тренутку рутински матирао Кљајића.

Садржајно прво полувреме, са још неколико занимљивих детаља: фаулом над Голубовићем који милиметар испред шеснаестерца (17), покушај Брашанца (22), те на другој страни шансе Мелега (7), Малбашића (25), Настића (34) - уз сјајну интервенцију Филипа Кљајића...

Кад је неспретни Лазар Росић несрећно савладао сопственог голмана Марка Кодрића, учинило се да су дилеме око победника у Хумској решене.

Дубинску лопту на ивицу казненог простора према Валерију Божинову осујетио је, учинило се, Лазар Росић, неспретно, тако да је она одлетела у вис у незгодном смеру, лобовавши Кордића.

Али, тако није мислио Дејан Мелег, расположен да остави лични печат на Топчидерском брду и врати резултатску неизвесност.

Дејан Мелег је још једном доказао класу и вратио Новосађане у живот: топовски је опалио по лопти са 20 метара и послао је иза леђа Филипа Кљајића, за огромну радост расположених припадника Фирме.

Семафор седмог, последњег кола плеј-офа:
Борац – Вождовац 0:0
Црвена звезда – Раднички (Ниш) 2:0 (Орландић 75, Катаи 82)
Чукарички – Радник 2:1 (С. Јовановић 46, Павловић 55 – Ј. Јовановић 85)
Партизан – Војводина 3:2 (Миленковић 5, Михајловић 26, Росић 60. аутогол – Мелег 32, 74)
Табела: Црвена звезда 54 бода, Партизан 40, Чукарички 39, Војводина 36, Раднички (Ниш) 35, Борац 30, Вождовац и Радник по 25.
Коментари25
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sile
Mihajlović će biti sutra prodat da bi klub mogao ga funkcioniše. Anderleht.
bebic 04
Saranov,Gogua i Everton se odmaraju
mix
Bleki da plati viski Neci! Pa red je, majku mu,... prvi gol, a Neca legendarni centarsut samo za pokloniti se! Idemo momci, ako bog da u godinu da razvalimo. Dolazi vreme zrelosti, momci nadolaze. naopred Partizan.Trebamo najmanje tri matadora, 8-icu,9-tku i 10-tku! Plus rti-cetiri vrlo perspektivna igraca 22-23 godisnjaka.
partzanovac
Tomicu tvoj ljubimac ispada cesto iz igre Bogosavac vecers kaznjeni nismo ali nekad jesmo survo[zvezda Srnic]
lazar matic
- Zna li neko zašto ne brani Šaranov?
Brandon
Nisu mu platili,pa su licencu dobili...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.