Почетна

Дерби у Хумској, Партизан напада Војводину (субота, 17 часова, САСТАВИ)

Очекујем да уз већу подршку навијача него на претходним утакмицама наставимо успешну серију – каже Марко Николић, шеф стручног штаба црно-белих
ФОТО: И. Милутиновић
Партизан – Војодина (субота 17,00, ТВ Арена 1)
Стадион Партизана. Судија: Милорад Мажић. Помоћници: Милован Ристић, Далибор Ђурђевић.
ПАРТИЗАН: Кљајић, Вулићевић, Миленковић, Остојић, Ел Монир, Јанковић, Косовић, Илић, Леонардо, Тавамба, Ђурђевић.
ВОЈВОДИНА: Роцков, Лакићевић, Планић, Пушкарић, Антић, Јованчић, Вукасовић, Малбашић, Мелег, Палочевић, Трујић.

 

Победа у 154. вечитом дербију, друга ове сезоне против Црвене звезде, бодовно изједначење са лидером, серија од 28 утакмица без пораза, разиграни нападачи Леонардо Да Силва и Урош Ђурђевић, везисти Евертон Луиз и Марко Јанковић, основ су за оптимизам Партизана пред утакмицу против Војводине.

Мотив више црно-белима у окршају са Новосађанима представља податак да су Лале једини тим који Парни ваљак није савладао у два меча ове сезоне.

Августа прошле године у Хумској Војводина је славила (3:1), да би крајем новембра дуел на „Карађорђу” завршен без голова.

После славља на Маракани вицешампион Србије размазио је навијаче и само три бода за наставак борбе за титулу ставио би шлаг на торту направљене у двобоју са највећим ривалом.

Невелики број дана после вечитог дербија предстоји нам још један дерби. Утакмица је јако важна за нас, такве ће бити све у плеј-офу. Из много разлога је битно да, пре свега резултатски, будемо успешни. Војводина је у последњих десет година изузетно непријатан противник за Партизан, што уз чињеницу да је нисмо победили ове сезоне, наговештава колико је тежак задатак пред нама – задржава опрезност Марко Николић, шеф стручног штаба Партизана.

Партизан ове сезоне муку мучи са посетом. Недовољно испуњене трибине стадиона у Хумској лако су биле уочљиве на већини утакмица текућег првенства. Другачија ситуација очекује се у суботу, кад ће улаз бити слободан, а присталице црно-белих требало би да имају и више ентузијазма после славља против вечитог ривала.

Управа је донела популарну одлуку, с тога очекујемо велику подршку Партизанове публике са свих трибина. Није верски или државни празник, није ни радни дан. Нема изговора за публику ако не дође у већем броју. Боља посета битна је због играча, њима није свеједно да се боре за бодове у амбијенту пред хиљаду, пет или десет хиљада људи. Тиму је потребна енергија са трибина да би наставио успешну серију.

Без Евертона, Јевтовића и Милетића

Партизан није много мењао тим на претходним утакмицама. Стручни штаб је принуђен на три рокаде због недозвољеног броја жутих картона Евертона Луиза и Марка Јевтовића, односно повреде Немање Милетића.

Нисмо први пут у оваквој ситуацији. Имам апсолутно поверење у све играче, јер су то заслужили претходним играма. Тим Партизана не чини само 11 играча. Нису то једино Ђурђевић и Леонардо, у последње време и Тавамба, већ и Остојић, Миленковић, Вулићевић, Радин, Саша Илић, Ђуричковић и сви остали. Знам ко ће заменити одсутне, али нећу да откријем – остао је тајанствен Марко Николић.

Победа над Напретком донела је стручном штабу и играчима Војводине самопоуздање и веру да до краја првенства могу да изборе позицију која води у Европу.

Голману Емилу Роцкову биће ово дебитантски дуел с Партизаном. Изборио се за место стартера, учврстио позицију између статива одличним одбранама током пролећа. Уз стрелце Малбашића и Трујића највећи је „кривац” што су бодови против Напретка остали у Новом Саду.

Пријају ми похвале за одбране, поготово после меча с Крушевљанима. Сви се трудимо, отуд не бих издвајао мој учинак. Утакмица с Партизаном биће веома тешка, али је дочекујемо мирно свесни снаге ривала и наших квалитета. Из тих разлога, у данашњи меч улазимо као у сваки други с намером да се максимално концентришемо на задатке. Само у том случају имаћемо шансе да успешно парира о Београђанима. Трему немам, међутим, не бих да се залећем у изјавама. Треба бити суздржан у речима и  храбар на терену. Партизан има много добрих појединаца и адута за титулу, што смо добро анализирали. Обећавам да ћемо се потрудити да остваримо жељени резултат – истакао је на крају талентовани голман.

Семафор другог кола плеј-офа:
17,00: Партизан – Војводина
19,00: Напредак – Црвена звезда
Недеља:
19,00: Јавор – Младост
19,00: Раднички (Ниш) – Вождовац
Табела: Црвена звезда и Партизан по 40 бодова, Војводина 33, Младост 27, Напредак 26, Вождовац 23, Раднички (Ниш) и Јавор по 22.
Семафор другог кола плеј-аута:
17,00: Борац – Чукарички
17,00: Нови Пазар – Рад
17,00: Радник – Спартак
Недеља:
17,00: Металац – Бачка
Табела: Спартак 22, Чукарички 20, Рад 18, Бачка 17, Радник 16, Металац 14, Борац 12, Нови Пазар 10.
Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
a kvota 1 gol u 34. sekundi...
grobar rs
Marko nije valjda ovo sastav.....neće valjati bićemo premekani. Radin jedini može Evertona da menja. To je moje mišljenje,a ti sigurno bolje znaš.
nn
x-1 kvota 4,25

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.