Почетна / Фудбал / Супер лига

Нови гол распуцаног Спиридоновића и лака победа Звезде над Радничким

Шампион са нова три гола до нова три бода, погодили још Катаи и Николић
ФОТО: И. Веселинов
Црвена звезда – Раднички (Ниш) 3:0 (2:0)
Београд - Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: играно без присуства навијача због пандемије корона вируса. Судија: Лазар Лукић. Помоћници: Драган Богићевић и Бојан Бановић. Жути картони: Родић (Црвена звезда), Суботић, Стевановић (Раднички). Стрелци: 1:0 Вељко Николић у 43, 2:0 Срђан Спиридоновић у 45+1, 3:0 Александар Катаи у 76. минуту.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Иванић (од 71. Вулић), Дегенек, Панков, Катаи (од 78. Крстовић), Томане (од 46. Ел Фарду Бен), Петровић (од 71. Саного), Николић, Родић (од 78. Гајић), Спиридоновић, Гобељић. Tренер: Дејан Станковић.
РАДНИЧКИ (НИШ): Ристић, Стевановић, Бјеличић, Шљивић (од 82. Дашић), Суботић (од 61. Петровић), Пејовић, Митровић (од 46. Гаврић), Ћирковић, Стоиљковић (од 85. Спасић), Пантелић, Живковић (од 46. Којић). Тренер: Радослав Батак.

 

Шампион је наставио традицију, Нишлије су на Маракани још једном остале празних шака - Црвена звезда - Раљднички 3:0 (2:0).

2. минут: Волеј Катаија са десетак метара из изгледне позиције изблокиран је у последњи час.

4. минут: Родић је упутио повратну по земљи на десет метара, полуволеј је ухватио Спиридоновић, али је погодио само спољни део мреже.

13. минут: На пола терена лопту је узео Стојиљковић, ушао је у Звездин казнени, пошто није имао опција, нико га није испратио, одлучио се на шут, али право у Борјана.

14. минут: Акција Катаија, повратна, опет је на повратну натрчао Спиридоновић, шутирао, али је на метар од гола лопту блоком зауставио Ћирковић.

19. минут: Катаи је из слободног ударца асистирао Гобељићу, који је искоса одлично шутирао, али је "покидао" само спољни део мреже.

26. минут: После корнера Панков је са седам метара шутирао главом метар поред стативе.

39. минут: Прво је шут Катаија изблокиран да би голман Ристић некако скренуо лопту, завршила је у корнеру. Улседила је асистенција Катаија и шут Родића са седам метара ногом, али поред стативе.

41. минут: Убацивање Катаија, блок је скренуо лопту, погодила је у ногу голмана Ристића и на његову срећу скренула поред стативе, а могла је и у мрежу.

42. минут: Слободан ударац, лопта убачена на петерац, онда акција Звездиних штопера, грудима је лопту спустио Панков, натрчао је Дегенек и лансирао је са пет метара преко пречке.

43. минут: Гобељић је са 14 метара ухватио волеј искоса са десне стране, али је одбранио голман Ристић.

43. минут: Чинило се да ће класичан бункер Нишлија да издржи до одмора, али... Вељко Николић са 17 метара упутио је лоб дијагоналу, лопта је прелетела преко Ристића и закопрцала се у мрежи - 1:0.

45+1. минут: Контра црвено-белих, око пенала у казненом Радничког ситуација 2 на 1. Срђан Спиридоновић је држао лопту, а онда као да сам није хтео да да гол, одложио је Иванићу, а онда као да ни он није хтео да се упише у стрелце, вратио је дупли пас Спиридоновићу, несебичност обојице се исплатила, Срђану је остало да гурне лопту у небрањену мрежу - 2:0.

46. минут: Родић је стигао лопту на левој страни, уследила је повратна на 14 метара и волеј Бена, који је завршио неколико центиметара поред даље стативе.

52. минут: Катаи је убацио лопту пред гол из слободног ударца, на шест метара највиши у скоку Бен, погодио је, али је судија свирао офсајд. Накнадни снимак каже - с правом.

54. минут: Бен је дао лопту у фор Иванићу, кренуо је сам ка голману, претпоследњи додир с лоптом био је прејак, утекла му је, на крају је стигао само да је ћушне, али било је касно, ушао му је Ристић у шут и одбранио.

55. минут: Родић је "пожутео" због шутирања лопте после судијског звиждука.

57. минут: Шут Катаија искоса са 12 метара, преко пречко уз помоћ Нишлија.

58. минут: Контра Нишлија, оклевао је Стојиљковић са додавањем и лопту је шчепао Борјан.

76. минут: После дуготрајног затишја дупли пас Спиридоновића и Бена у казненом ривала, на крају и пас за Катаија, коме је преостало да рутински матира голмана Радничког - 3:0.

83. минут: Лопта убачена у казнени Звезде, избио је Панков, али је том приликом погодио себе у руку, судија Лукић нем код пиштаљке.

84. минут: Гајић и Крстовић ушли су у 78. минуту, а шест минута касније били су актери акције у којој је бек центрирао, а центарфор са седам метара ногом послао лопту тик изнад пречке.

88. минут: У ситуацији један на један Ристић је одбранио зицер Саногу.

90+2. минут: Шут Крстовића искоса са десетак метара тик изнад пречке.

Семафор 2. кола Супер лиге:

Среда:

Инђија - Вождовац 0:1 (Стојчев 25)

Нови Пазар - Партизан 3:2 (Недељковић 22. једанаестерац, Перић 73, Ресић 78 - Сума 59, Асано 70)

Црвена звезда - Раднички (Ниш) 3:0 (Николић 43, Спиридоновић 45+1, Катаи 76)

Бачка - Спартак 1:3 (Жакула 38 - Туфегџић 2, 36, 76)

Металац - Мачва 2:1 (Пецељ 25, Васиљевић 43 - Марковић 17)

Јавор - Напредак 3:0 (Луковић 29, Пишчевић 61, Оташевић 89)

Радник - Младост 2:3 (Макарић 44, Митошевић 80 - Мићевић 25, Одита 90+1, Бабић 90+4)

Рад - ТСЦ 1:3 (Јовановић 7 - Зец 1, Силађи 20, Лукић 81)

Златибор - Пролетер (НС) 0:2 (Бацановић 17, Живојиновић 21)

Војводина - Чукарички 2:2 (Човић 56, Саничанин 58 - Шапић 40, Езе 54)

Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

naslov
Bas to: LAKA...
nislija
Od dolaska tonceva samo bod protiv zvezde,ali zato kidamo protiv partizana.Dok toncev nije dosao,zvezda se mucila protiv Radnickog,ali nas partizan drao.Uvek u sluzbi nekog.Ovo se odnosi na period povratka Radnickog u prvu ligu. Nekad se i jedni i drugi mucili da uzmu bodove Radnickom.bese nekad.
Slave
A sta mislite kad bi nam dosao Curcic da ,,zategne"odbranu
Sima
A u izveštaju ništa o čistoj kontri gostiju, kada Degenek pada, a SUDIJA svira faul za VELIKU CRVENU ZVEZDU, a usporeni snimak lepo sve prikaza ali ne i crveni obraz sudije.
Djeneral Draza
Puno je Zvezda dobila sa Kataiem i Spiridonovicem, dobila se lepota u igri, sitni kratki pasovi, igra jroz sredinu i u sesnaestercu, jedino fali kvalitetan gol igrac. E sad, kad se tu jos uglavi Kanga bice totalni haos, u poz. smislu, naravno. A ko ce napolje? Ne znam ko bi mogao osim Ivanica, mada se i on sad dosta uklopio. Na zalost Degenek je glavom skroz van utakmice, treba to resiti, ako ce ici neka ide, ako ne, vratiti ga psihicki u igru. Rodic veceras jako ofanzivan. Bojim se da bi Nikolic mogao prvi na trziste posle Gavrica.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.