Почетна / Фудбал / Супер лига

Станковић: Не одлучује се титула у августу, биће још појачања

Тренер Црвене звезде Дејан Станковић рекао је да је најважније да је његова екипа добро почела нову сезону, али је истакао да се шампион не одлучује у августу или септембру и најавио да ће у табору шампиона бити још појачања
ФОТО: В. Марковић

Фудбалери Звезде су нову сезону у Супер лиги Србије почели да две победе и након прва два кола имају три бода више у односу на највећег ривала, екипу Партизана.

"Далеко је још, у врући смо, још је август. Битно је добро почети, стицати из утакмице у утакмицу самопоуздање, радити на напретку игре, елиминисати све оне ствари које нису добре. Не треба гледати табелу, ово је само почетак. Али, битно је добро почети", рекао је Станковић на конференцији за новинаре.

Упитан да ли питање шампиона може да се реши већ у августу због згуснутог распореда, Станковић је рекао да не може.

"Сваки бод је важан, али не може се узети титула у августу или септембру. Јесте озбиљно згуснут распоред, али знали смо календар и пре почетка припрема... Нисам забринут, идем са великом жељом на сваког наредног противника", рекао је Станковић.

На питање да ли има притиска да се и његовој екипи не догоди кикс као и Партизану, Станковић је навео да је свака утакмица ризик.

"Ово је трећа у утакмица у седам-осам дана, излазимо из припрема, такве ствари су могуће, али зато радимо, спремамо се да не направимо кикс... Сигурно да ће се то десити, не знам када, али ће се десити, то је неминовно јер је првенство дуго, много је утакмица... Зато нема опуштања, свака утакмица је дерби, свака утакмица је утакмица за титулу јер ако данас узмеш три бода, та три бода ће ти значити много пред крај, направиће можда разлику. Свака утакмица је као да је 39. коло, на пример", рекао је Станковић.

Наредни противник Звезде је Мачва. Тај меч је на програму у недељу у Шапцу.

"Све иде, хвала богу, како треба. Радимо, концентрисани смо и спремни ћемо ући у овај меч. Гавра је 100 одсто спренам, Бен исто тако, вартио се и Боаћи. Они су имали теже повреде, сада су у тренингу и конкурисаће за место у тиму", рекао је Станковић.

Он је навео и да је Ел Фарду Бен одлично одиграо против Радничког из Ниша, али је и истакао да је он много важан играч за црвено-беле и да не жели да погреши са њим.

"Знамо шта нас ћека у наредном периоду, тако да мени је битно да је Бен 100 одсто спреман. Видећу сутра да ли ће бити од почетка... Шта год да буде, Бен је спреман", рекао је Станковић.

Како је навео, Гелор Канга од јуче тренира, али није реално да буде у тиму у Шапцу. Београдски медији су као ново појаћање Звезде помињали Федерика Македу из Панатинаикоса.

"Прочитао сам и ја у новинама", рекао је Станковић.

"Мислим да ћу први знати ако се деси нешто конкретно... Радим са оним што имам. Клуб феноменално ради у овом прелазном року, полако склапају мозаик. Знају моје идеје, начин како желим да изгледам на терену и за сада то иде феноменално. Сигурно ће бити још појачања, ето нешто сам вам открио, али о именима и да ли је неко пред вратима, стварно не бих могао да вам одговорим", рекао је Станковић.

Једна од највећих вести претходних дана био је и састанак Звездана Терзића и Бранислава Ивановића.

"Не знам о чему су причали... Нормално је да се оде на ручак, не видим ту ништа ружно... Бене је легенда српског фудбала и неко коме су врата Црвене звезде отворена. А, шта је реалност, а шта су могућности, ја не знам", рекао је Станковић.

Црвено-бели ће пратити и мечеве Лиге шампиона, јер од дуела Јувентус - Лион и Барселона - Наполи, зависи од које фазе квалификација ће стартовати Звезда.

"Вечерас је пица - кока кола, враћа се Лига шампиона и навијамо, чудно, за Јувентус. Шта ћу, мора се. Или навијамо да Лион изгуби", рекао је Станковић.

"Што се тиче домаћинстава и тога где ћемо играти наше утакмице, до нас је стигла информација да уколико се нека земља означи као ризична за ковид-19, онда ће бити одабран други град домаћина. Нама навијачи праве разлику, ако се игра пред празним трибинама, онда је све једно где ће то да буде. Знамо наше циљеве", рекао је Станковић.

Коментари21
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Karahart
Dok ne izadjete na 150 igraca, nemojte stati sa pojacanjima. Samo bahato, moze vam se.
Mosquito @ Czlo
Oni kradu sitno od Partizana, a vi krupno iz budzeta.
Czlo
Može nam se, a Vi pitajte Vuletića, Vazuru i Vučelića što se i vama ne može. Trpa se lova u džepiće
Stole
Bez Vara i stranih sudija zvezda moze da ne igra ovo prvenstvo vec da organizuje turneju po Juznoj Americi.Priznace im se titula kao ona iz 1946.
Zoran CZZG
Stole vole...smešan si.
Zuk
Cekam Saopstenje Zvezde ali ga nema,verovatno sto je Partizan ostecen za prvi gol iz ofsajda,penali nad Mileticem i Asanom.Takodje nije bilo Saopstenje zbog klizanja Degeneka i lopta dosla samom igracu Radnickog koji bi sigurno dao gol ali sudija je ispravno dosudio prekrsaj iako je bilo ocigledno daniko nije mogao da ga omete iz razloga sto je bi bar metar udaljen od njega.Iako je Pankov igrao rukom u svom kaznenom prostoru jer nije namerno vec ga lopta slucajno pogodila u ruku.
Ajde ajde
Jel moguce da vi posle onoga u novom pazaru i dalje imate snage da botujete?
Fudbalske sudije
Ne brini Deki, u kom god mesecu hoćeš. Mi smo tu da ti završimo titulu.
зики
Деки доведи Ђуричића и Крунића.Продати Вулића,јованчића,Томанеа,Симића Павкова.Вратити Крстичића и довести Радоју за одбрану
@ziki
Tako je dovedi i mesija i Ronaldo budzet drzavni ce to sve da pokrije.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.