Почетна / Фудбал / Супер лига

„Одстрел” судија без одговорности, врх организације је генератор свих проблема

Двојац и њихове грешке последица су системског фалша. Узроци су на другој страни, далеко од моћи момака са пиштаљком
ФОТО: М. Рашић

Пише: Бранко Спасојевић

Лазар Лукић и Милош Ђорђић без ФИФА знака. Вест од суботе, требало би да буде потврђена последњег септембарског дана, кад врх Фудбалског савеза Србије, преко Судијског одељења, по традицији, шаље у Нион списак интернационалаца за наредну годину.

Дотад, може свашта да се деси. Да ли је ФСС решио хитно да гаси ватру, пласираном и са врха непотврђеном информацијом о брисању београдских судија, или има у плану да се „обрачуна” са омиљеним судијским двојцем, данас је тешко рећи.

Истину да Лукић и Ђорђић нису ни заслужили статус интернационалаца, ипак, нико не може да порекне.

Волшебно унапређен прошле године, као својеврстан парадокс да ФИФА грб добија у смирај четврте животне деценије, Лукићев случај најбољи је доказ срозавања домаће школе.

Судио је и вечити дерби, годинама има добар статус на српским теренима и ту се крије објашњење због чега су многе разумне норме прекорачене у Лукићевој промоцији.

Није бољи ни Ђорђићев пример. Прошле су две године откако је унапређен, на опште изненађење, у интернационалца, међутим, до данас уписао је само једну европску утакмицу са статусом главног судије (!).

И то овог августа... Имао је проблема на тестовима енглеског и у случају да у септембру, одлуком ФСС, буде избрисан са листе могао би да буде уписан као редак пример интернационалца, са двогодишњим стажом и само једном међународном утакмицом ван граница Србије!

„Одстрел” Лукића и Ђорђића, уз евентуалне санкције, неће, ипак, решити проблем српског фудбала. Једноставно, Лукић и Ђорђић нису проблем.

Двојац и њихове грешке последица су системског фалша. Узроци су на другој страни, далеко од моћи момака са пиштаљком.

У врху судијске организације и њеној сивој еминенцији, генераторима свих проблема! На ту адресу ваљало би чистка да закуца...

Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Well...
I dovoljno je da neko nema očekivane rezultate jer nema više Karadžića i sličnih u FSS i odmah propast sveta.Mislim da FSS treba konstituisati od ljudi koji su profesionalni sportski radnici ne vezani za bilo koji klub,jer ovo se ponavlja do besvesti.Ne znam samo da li ima takvih.Ove priče su na kraju za zamazivanje očiju javnosti, pare su u putanju i "gde sam tu ja".
Milos
Sta reci,nesto se desava u sudijskoj organizaciji(mozda je uefa reagovala) poslusnici se pobunili koji su brzo napredovali sa dobrim vezama u savezu jer tesko postenim putem.
011.011
Da se sudilo od starta kako treba Zvezda bi bila na lagodnih +10.Sudije su Zvezdine protivnike mozda ostetile na 2:0, 3:0, 2 puta i nista vise.Kao sto su Zvezdu isto ostetile u Sapcu, Ns i na jos par mesta kada je sve bilo gotovo takodje. Dok se partizanu direktno pomagalo na 0:0 sa Radom ili kod 1:0 za Napredak nepostojeci korner, penal...
100.100
Ma jadni vi, još ste i štetovali od lošeg suđenja...
Zuk
Sudije su pod zastitom FSS odnosno Zvezde.Zadatak im je da Partizanu oduzmu i najmanju sansu za borbu za titulu.Terzic je vec upisao cetvrtu vezanu titulu i ide u prilog mojoj tvrdnji.Toleriste se preostra igra partizanovih protivnika i kao rezultat pored gubitka bodova imamo povrede najboljih igraca Lazara Markovica,Sume,Banjka.Zvezda svoje utakmice moze da igra preostro i povredi igrace Filipovica i Docica koji ce biti odsutni sa terena duze vreme a za to nisu dobili ni jedan crveni karton i to se smatra normalno.Uz izmislene penale,golove iz ofsajda, igranjem rukama a bez penala za protivnike kao nije bilo namere itd,dvostruki arsini u sudjenju Bajern ili Real da igraju u nasoj ligi mozda ne bi bili prvi.
Coki
Bravo
Pa pa
A ti ćeš o tome da odlučuješ koliko Partizan neće videti titulu?! Nek bude 10 godina, ali doći će i 11. a onda Zvezda više neće postojati jer ste upravo vi ti koji ste bezobrazni.
Прикажи још одговора
Pigeon
Pa dobro, ova dvojica su se "istakla" na pocetku sezone, ali bilio su "solidni" i u prosloj, Djordjic (Lucani, Proleter, Napredak...) sa penalima za rupase i "sudjenjem" Partizanu, dva puta protiv Vojvodine napr. Neverovatno je da i dalje sude nekakvi boki, elvisi, segrti...i da su sudili "gromade" majo, rumenko, obrad...No, celo drustvo nam se srozalo po kvalitetu, vise nije vazno koliko znas, vec koliko se uvlacis (bilo je i ranije, ali ni 10% ovoga sto sada gledamo)...Ovo je samo vrh ledenog brega, nama u fudbalu trebaju potpuno novi temelji, al' ko ce to da sprovede, kada su ovi lojalni i u dilu, zna se sa kim...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.