Почетна / Фудбал / Супер лига

На мечевима Супер лиге се не поштују мере Кризног штаба, хоће ли бити казни?

Челници клубова, али и Супер лиге, својим примером не доприносе евентуалном повратку гледалаца на трибине
ФОТО: В. Марковић

У циљу спречавања вируса короне Заједница Супер лиге прописала је мере које је изрекао Кризни штаб Владе Републике Србије.

Међу њима су и обавезно коришћење заштитних маски и дистанца између особа које могу да присуствују утакмицама. Али, на већини терена широм Србије те мере се очигледно не поштују.

Такав случај био је, на пример, на утакмици осмог кола Супер лиге, на стадиону „Краљ Петар Први”, о чему јасно сведочи фотографија из ложе овог здања на Бањици.

Челнике Бајерна и клуб чекају казне због непоштовања прописа
Бајерн је силовито стартовао против Шалкеа, али су челници направили велики пропуст због кога клуб може бити новчано кажњен.
Током меч против екипе из Гелзеркирхена у ложи Алијанц арене седело је десетак чланова управе Бајерна који нису поштовали прописе о понашању током пандемије коронавируса.
Седели су блиско једни поред других и нису носили маске. Челници Будеслиге тражили су објашњење од људи из Минхеа желећи да чују због чега се нису придржавали правила која су издата од стране Министарства здравља Немачке.
ФОТО: ЕПА/Лукас Барт Тутас
Према писању немачких медија клуб ће сигурно бити новчано кажњен, а питање је да ли ће им дозволити на следећим мечевима да неко буде присутан у ВИП ложи. Чланови руководства Бајерна у ложи били су и једини навијачи на утакмици против Шалкеа.
Дан уочи почетка првенства најављено је да ће бити дозвољен улазак 7.000 навијача на Алијанц арену. Одлука је нагло промењена и капије су затворене после саопштења градских власти да је у Минхену забележен пораст заражених ковидом-19.

 

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ex
Autobusi puni putnika bez maski ili sa smaknutim maskama. Na tribinama su bar na otvorenim..
vrg
nije niko skocio sa litice, nego je gurnut. ljudi moraju od necega da zive i kada idu na posao ne mogu da cekaju prevoz u kojem ce svi nositi masku, jer to ne postoji. niko ne vrsi kontrolu niti ce. oni koji bi trebali da je sprovedu tj. narede ionako ne koriste buseve, niti veruju u pakao. bas ih briga.
Pametno
Njih 1000 skocili sa litice, sto da ne skocimo i nas 100?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.