Почетна / Фудбал / Супер лига

Црно-бели се огласили „Саопштењем проблематичног потпредседника ФК Партизан”

После саопштења Црвене звезде, огласио се и Партизан, саопштењем у ком се наглашава да је суђење пре десет дана оцењено као „никад боље”
ФОТО: И.Веселинов

Владимир Вулетић, потпредседник Партизана, искористио је право на одговор назвавши своје обраћање јавности „Саопштењем проблематичног потпредседника”. После низа личних нота и прозивки упућених Звездану Терзићу, поптредседник црно-белих наводи:

• ​У овом новом савасавановићевском претпоноћном саопштењу поменут је и "проблематични потпредседник ФК Партизан" али нису поменуте неке друге проблематичне околности:

• ​Проблематично је што Партизану није потребан пенал како би се компензовало поништење очигледно регуларног гола постигнутог из игре.

• ​Пролематично је што се овај клуб огласио први пут саопштењем у вези са суђењем након прве утакмице првог кола лиге коју није играо и покренуо нови тренд јавног коментарисања утакмица свог ривала па се Партизанов одговор на свако бласфемично и неписмено писаније доктора са потернице лажно карактерише као "рат саопштењима".

• ​Проблематично је то што један клуб још окајава грехе из 2017. године, када се усудио да, као домаћин, победи па сада мора да изгуби први сет у овом својеврсном „компетишну”. У категорију проблематичног несумњиво потпада и голман тог истог клуба, раније голман ФК Инђија, који је, у већ чувеној утакмици, када је клубу подно тенка испрва био досуђен једанаестерац на 18 метара од гола, у 90. минуту лично учинио прекршај за нови једанаестерац, све у помамној жељи да клуб подно тенка однесе сва три бода. • Проблематични су и сви ти остали клубови у лиги који шаљу на терен своје резервне играче или поступе по „добронамерној сугестији” да „прикоче” када играју против клуба подно тенка или да играју „на крв и нож” када играју против Партизана.

• ​Проблематичнио је што о пеналима говори неко из клуба који је, према истраживању фудбалске обсерваторије „CIES”, у ком је обухваћено 35 европских лига, утврђено да је тај клуб европски шампион по досуђеним му пеналима, будући да му је у три сезоне, на 102 утакмице, досуђено 44 једанаестерца.

• ​Проблематично је што он суђење сада оцењује као „бламажу за бламажом" и захтева смену председника Комисије за суђење а пре само десетак дана је његов клуб, заједно са још 34 клуба, оценио како је суђење никад боље и да Фудбалски савез Србије ради одличан посао. Овај спортски биполарни поремећај не би био предмет пажње да није постао хроничан.

• ​Проблематично је што у свом неписменом писанију Алфа доктор прети „свим средствима” у намери да заштити интересе свог клуба. Остаје горак утисак да је време Интерполове потернице оставило трага на његовој сензитивној души па му можемо само супротставити Шекспирове речи: „Боље умрети у борби но у страху. Смрт победи ко у борби нађе гроб. Ко умре у страху, тај је смртни роб.”

• ​Проблематичан је језиви непотизам у Фудбалском савезу Србије који је запослио сина Алфа доктора у Комисији за лиценцирање клубова и изабрао га у Комисију за увођење ВАР технологије. Тако син лиценцира оца и одлучује о увођењу ове технологије, премда је клуб његовог оца једини гласао против ВАР-а а, у међувремену, премда официјелно службеник ФСС-а, путује на Кипар, у службеној делегацији клуба подно тенка уз звездашку клупску маску.

• ​Проблематичне су накнадне санкције или њихово поптпуно одсуство за судије које клубу подно тенка обезбеде нова три бода тако што играчи противничке екипе завршавају у Ургентном центру а играчи овог клуба остају до краја у игри.

На крају саопштења Вулетић се обраћа и „особама које су раније имале канцеларију на стадиону Партизана”. Судији Драгану Милошевићу, председнику Надзорног одбора Црвене звезде, да би Терзићу на крају поручио да је некако успео да прескочи клупске велесиле са Гибралтара и Албаније, али не и са сунчаног Кипра и да добро зна ће врло скоро све да се заврти. Обраћање је завршио у сво стилу цитирајући Шекспира.

Коментари31
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pigeon
Koliko god da sam protiv ovih saopstenja (jer ona osim prepucavanja ne donose nikakva resenja), moram da kazem da je profesor potpuno, ali potpuno u pravu! Posebno mi se svidja sto je stvari, a i lica nazvao pravim imenom, pa konacno i zvanicno moze da se procita i o Interpolu i o poternici i o tuzbi "zaboravljenoj" u nekoj fioci, o Alfi, sincicima i kumcicima...Steta sto tekst nije prenet u celosti, kao da nekome smeta i citiranje Sekspira, kao sto je ranije smetalo citiranje Njegosa. Ja stvarno ne bih ovde vise nista dodavao. Za normalne i postene ljude sve je receno, a takvi su i svesni situacije. Klincarija, razni botovi i likovi koji jos ne znaju koliko azbuka sadrzi slova, njima ce uvek biti nesto nejasno, a "najbolji" su upravo likovi koji sve ono sto se iz rupe radi, pokusavaju da odbrane. Jer time brane cisti kriminal.
@pigeon
Crvena Zvezda sampion sveta,Tokyo!1)VIZUELNI DOKAZ:Snimak finala gde prvak Evrope Zvezda,pobedjuje sa 3:0 Colo Colo,prvaka J.Amerike,koji je bio bolji od velikana Flamenga i Boke Juniors;2)MATERIJALNI DOKAZ:Pehar koji se nalazi u zvezdinom muzeju od 2019.(Ne Toyotin,koja je bila sponzor od 1980.,nego onaj zvanični pehar,koji su dodeljivale UEFA i COMNEBOL jos od 1960.,a Zvezdi tada u Tokiju urucio Uefin zvaničnik);3)DOKAZ VELIKANA:Real,Mancester itd.,na svojim zvanicnim sajtovima tvrde,da su osvajanjem interkontinentalnog kupa postali svetski prvaci.Tako Real npr.,na svom sajtu,na engleskom pod"History"piše,da su 1960.,osvajanjem interkontinentalnog kupa"...krunisani za prvake sveta"a Mancester na svom sajtu pod"History"doslovno kaže,da su 1999.,pobedom u finalu u Tokiju"...postali klupski prvaci sveta u fudbalu";4)ZVANIČNI DOKAZ:Zvanična institucija svetskog fudbala,FIFA,donela je statut,oktobra 2017.,po kome se svi pobednici interkontinentalnog kupa priznaju za ZVANIČNE prvake sveta!
ziki
Kako u celosti kad se zna ko je glavni u zurnalu i ovo nisam očekivao od njih....
Realan
Bravo! Sve istina od reci do reci! Lepo im ga profa zabiberi!
Neđo
Dosta je više prepucavanja. Daj uradite nešto pametno za dobro našeg fudbala.
DS10
Profa je kralj, čuj nekako prošli predstavnike Albanije, Zvezda nekako a Partizan nikako, najveća bruka Jugoslovenskog sporta je Fljamurtari. Na Zvezdu se čekalo da bi jedan naš klub "nekako" pobedio jedan Albanski klub u Albaniji. Da su se pitali Partizan i druga partizanija iz lige, kroz istoriju bi imali 100 % negativan skor kada je u pitanju prolaz nekog našeg kluba protiv nekog Albanskog kluba. Iz ovog navoda ljudi bi pomislili da su oni u najmanju ruku igrali protiv Porta ili Sevilje a ne da su jedan amaterski i drugi poluamaterski klub izbacili tek posle dosuđenih penala.
@ACM
Naravno da se ne seca onoga pre 3 godina, jer je tada imao samo 4.
ACM
Nerešeno dole i pobeda na Jna... Mada DS10 se svakako ispalio, ne pomenuvši utakmicu odigranu pre tri godine. Da je prošao bar dvocifren broj godina pa da razumem.
Прикажи још одговора
777
Mali baksuzni klub iz Zagorja jos jednom pokazuje svoj MORAL zato ce ispasti iz Evrope a u domacem prvenstvu ako ne bude kradje zavrsiti na 3 mestu.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.