Почетна / Фудбал / Супер лига

Звездини бисери подижу цену

Сјајни голови Жељка Гаврића и Вељка Николића путоказ којим правцем мора да иде Црвена звезда

Звездини бисери Жељко Гаврић и Вељко Николић фантастичним головима наставили су да подижу цену на тржишту и уколико репризирају „лепотице” на европској сцени доћи ће до вредности која би Црвеној звезди могла у будућности да донесе изузетну зараду, а пре тога добре резултате. Предуслов је да не буду продати пред крај овог прелазног рока, него да играма у континуитету дођу до нивоа да ће руководство моћи да бира између неколико задовољавајућих понуда.

Николић је ове сезоне играо више од Гаврића, а коначно долази и време кад крилни нападач рођен 2000. године има више простора. Евенуална продаја Бена отворила би му још више могућности за игру.

Изненађујуће је Гаврић, после паузе у првенству због коронавируса, изгубио статус са почетка Станковићеве мисије на клупи Црвене звезде. Чешће је од тада био на клупи или ван протокола, а доведен је летос и Спиридоновић. Причало се да је Жељко пројектован за продају, а сада може да се каже да је срећа да није форсиран такав сценарио.

Гаврић је благо Црвене звезде, играч потеза који навијачи воле. Има све за озбиљан фудбал и потенцијал да формира одличну цену на тржишту, а како би се то и догодило биће неопходно да се што чешће налази на терену. Мало је недостајало да и у Никозији буде јунак, да је лопта летела неколико центиметара ниже донео би победу екипи.

Николић представља пример стрпљивог младог играча. Није желео да иде из Црвене звезде и кад су му многи делили савете да неће добити шансу у првом тиму. Борио се са повредама, тражио место под сунцем и коначно може да се похвали статусом стандардног првотимца у суперлигашким утакмицама. Ретки су мечеви на којима није био на добром нивоу, расте и његова цена, са потенцијалом да заигра у некој од најјачих европских лига. Пре тога, очекује се да у групи Лиге Европе забележи запажену минутажу и ту покаже вредност.

Нема сумње да би Бенова продаја оставила траг, такође и Родићев одлазак, али за Црвену звезду је боље да је у овом тренутку напуштају прекаљени фудбалери него млади попут Гаврића и Николића.

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

straja
POGRESNA POLITIKA DOVODJENJE STRANACA ne da je MODA negp PRAVILO...evo citam i u odbojci...a tu smo bar medju najboljima u svetu!! Da li je BEN toliko dobar ,ne bih rekao,da ce CZ imati dobre rezultate u narednim utakmicama....ali da bez DOBRIH,koji ce mozda postati i ODLICNI,domacih igraca nema ODLICNOG TIMA!!! Orijentacija na "domace igrace" je tezak i dug put...ali kad se UHODA jedini koji moze da da rezultate.A kako to da se ostvari....npr.mozda manje "raznoraznih malverzacija pri prelascima"...veca saradnja,a ne mrznja RIVALA..mi imamo dva odlicna leva beka a oni ni jednog ali zato imaju visak levog krila...o da ali DA KOMSIJI CRKNE KRAVA...pa crce i nasa!!!
Branko
A jel podigao cenu, ona bruka od golmana Vozdovca. Verovatno....pogotovo sestim golom.
Sima sever
Posle gola protiv Vozdovca Gavric vredi barem 7,5 mil. evra.
Kokos
A jeste to je čudo. Dobićete za njega tri miliona maksimum. Igra vrhunski ove namještene utakmice nema šta.
Trifecta of Doom
@Delija-Ali za to treba Zvezda da igra Evropu i da ga drzi jos 2-3 godine a ne da proda prvom k'o naidje...
Прикажи још одговора
slabo
Cena se podize dobrim igrama u Evropi, a njih tamo nema...
ljubo
evo ociglednog primera kako terza pokusava preko narucenih tekstova da rasproda srpske talente ,nakon sklanjalice.
tebi bas
nije dobro.... patis i jedes se iznutra... pazi na zdravlje...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.