Почетна / Фудбал / Супер лига

Фалћинели у мисији искупљења

Италијан употпунио листу Звездиних стрелаца са разних крајева света, Бразилци највише погађали
ФОТО: М. Спасојевић

Дијего Фалћинели је за кратко време успео да се на различите начине упише у историју Црвене звезде. Остаће записано да је дебитовао у дану промоције, промашио пенал на другом мечу и био један од највећих криваца за елиминацију из квалификација за Лигу шампиона, постигао два гола кад се први пут нашао међу стартерима и тако по голгетерском учинку већ на старту надмашио тридесетак странаца који су најтрофејнији српски клуб напустили без поготка или само уз један погодак.

По један првенствени гол у Црвеној звезди су имали: Ели Бабаљ (Аустра-лија), Идан Веред (Израел), Натанијел Асамоа, Мохамед Авал Исах, Абрахам Фримпонг, Хамину Драман (Гана), Ибрахим Гај, Мамаду Мбођ (Сенегал), Жоао Лукаш (Португалија), Рикардињо, Бруно Матос, Бруно Мезенга, Едгар Силва, Рибеиро Жандер (Бразил) и Даниел Аврамовски (Македонија).

Без гола на првенственим утакмицама Црвену звезду су напуштали: Адилсон, Едсон, Жозесли Фереира, Винисијус Пашеко, Фабио Силва, Џеф Силва, Ели Тадеу (Бразил), Ли Ади, Рашид Сумаила (Гана), Давид Бабунски (Македонија), Пабло Моуче (Аргентина), Ифеани Оњило (Нигерија), Томас Фибел (Гвадалупе), Робертс Омега (Либерија), Френклин Салас (Еквадор), Такајуки Сузуки (Јапан) и Мирнес Шишић (Словенија).

Фалћинели је први Италијан у историји Црвене звезде као играч, пре њега на Маракани је радио његов славни земљак Валтер Зенга као тренер и освојио дуплу круну. Имао је Дијего кошмаран старт, мораће још много да погађа како би се искупио за промашај пенала на Кипру.

Прошлог лета као први Шпанац у историји Звезде се наметнуо Хозе Кањас, али није оправдао очекивања и на половини сезоне му је саопштено да се на њега не рачуна. Остао је до скоро, али без такмичарских утакмица у 2020.

Највише првенствених голова за Црвену звезду уписали су Бразилци, али било их је и највише на Маракани. Апсолутни лидери су Ричмонд Боаћи и Мохамед Бен, уписали су по 41 погодак у Супер лиги. Репрезентативац Комора је то учинио на мање мечева и може да се каже да је најбољи странац у историји клуба.

По головима и добрим играма звездашима су остали у сећању и Миленко Аћимовић, Уго Виеира, Сегундо Кастиљо, Мендеш Каду, Абиола Дауда...

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tako je to
Bilo je i dobrih i losih stranaca.Koliko puta se i promasi kod dovodjenja takvih igraca.Omase i jedna Barselona,Real,Bajern,Mancester pa to niko ne komentarise.Mi smo siromasna zemlja a takvi su nam i klubovi.Cesto dovodimo strance bez obestecenja pa ako ubodemo jednog od tri super.Koliko para toliko i muzike.Treba da forsiramo i nase mlade igrace,ali to bi trebalo da bude neki miks sa iskusnim igracima i strancima.Ima u nasem fudbalu svega,znamo to svi,mnogi se ugradjuju oko prodaje igraca,mnogi igraci ne zasluzuju da igraju,a ipak igraju i tako u nedogled.Sto se Falcinelija tice,mislim da moze da podigne kvalitet u napadu,treba samo vreme da se uklopi.Trebali su pre da ga dovedu.
Realno
Cini mi se da je Sisic dao gol..
mlad
Ako dobro pamtim, Ibanjez je igrao kao Hrvat, ne Argentinac (bilo je pravilo da se eks-ju igraci ne racunaju kao stranci, vec je za njih posebna kvota bila)
Zvezdas
Tako je. Molim redakciju da to ispravi.
Red Star 91
Falcineli je vrlo dobar centarfor i bice golova a nema za sta da se iskupi, njemu taj promasaj u penal seriji niko normalan i ne zamera,desava se svakom... Nego mene zanima, stvara li ovde neko (zlo)namerno "klimu" protiv Falcinelija i u cijem interesu?
Koj Moj
Nema se šta Falćineliju zameriti ni najmanje. Promašio penal pa šta svakom može da se desi, niko ne kaže da je tek stigao u Zvezdu i sigurno je imao tremu što je normalno. A zlu klimu protiv njega zna se ko stvara, glodarski botovi, a u interesu pfc jer se plaše onoga šta će im on uraditi.
prolazite, prolazite...
Mozda bude i najbolji strelac lige. Sklanjalica do sklanjalice...
Џемс
Сад, гледам и Партизан и Црвену Звезду, као и раније што сам радио. Можда, "пролазите, пролазите" види добро, можда ја не видим, али једно знам: ове склањалице научили ови из Звезде од Партизана у владавини, својеврсној, дуготрајној и плодној за Партизан, Мирка Марјановића. Може Црвена Звезда још много тога да научи из времена поменутог, а и садашњег Бранка Ружића. Уче људи, уче...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.