Почетна / Фудбал / Супер лига

Чукарички убедљив, ТСЦ прекинуо низ пораза у дуелу са Спартаком

Голеада у Сурдулици припала Раднику, реми Јавора и Златибора
ФОТО: И. Веселинов

Чукарички – Мачва 4:0 (1:0)

Београд - Стадион: на Бановом брду. Играно без присуства гледалаца. Судија: Бојан Николић. Помоћници: Марко Димитријевић и Срђан Минић. Жути картони: Ракоњац, Остојић (Чукарички). Стрелци: 1:0 Остојић у 35, 2:0 Кајевић у 53, 3:0 Бирманчевић у 73, 4:0 Ндиај у 90. минуту.

ЧУКАРИЧКИ: Петровић, Ракоњац (од 55. Ендијае), Каменовић, Кајевић, Савић (од 66. Видосављевић), Ћирковић, Остојић, Пантић (од 80. Шарић), Шапић (од 80. Тошић), Бирманчевић (од 80. Никчевић), Лукић.

МАЧВА: Гордић, Ивић, Обровац (од 68. Кнежевић), Ортиз (од 58. Шушњар), Марковић, Дабић (од 85. Пејовић), Мијаиловић, Дукић, Зукановић (од 85. Тримановић), Ристивојевић, Божић (од 85. Вујчић).

 

На дебију Душана Ђорђевића као шефа струке, Чукарички је славио победу против Мачве. Са чак пет „бонус“ играча у стартној постави (Петровић, Ракоњац, Каменовић, Савић и Лукић) и двојицом са клупе (Видосављевић и Никчевић), Брђани су лако дошли до тријумфа, головима Остојића у првом и Кајевића, Бирманчевића и Ндиајеа у другом полувремену – 4:0.

Чукарички је имао иницијативу у првом полувремену, посед лопте, али се мучио у завршници. У седмом минуту прва прилика, Савић је додао лопту до Бирманчевића, који је лепо шутирао, али је Гордић одбранио. Наредне две прилике бело-црни су имали после корнера које је извео Пантић, прву преко Ракоњца кад је шутирао преко гола, потом је у 13. минуту Шапић главом тукао поред леве стативе Гордићевог гола.

Могао је Ракоњац у 16. минуту да постигне првенац у сениорској конкуренцији у Супер лиги, али је после одличне акције и додавања Пантића врло лоше шутирао из изгледне позиције. Исти играч је потом за мало закаснио после центаршута Бирманчевића. Ипак, Брђани су повели у 35. минуту, Пантић је још једном одлично центрирао из корнера, а Остојић је главом спровео лопту у Гордићеву мрежу – 1:0.

До краја полувремена још две прилике, најпре прва озбиљнија за Шапчане, Марковић је са 16 метара снажно шутирао, био је непрецизан. Два минута касније, покушао је и Бирманчевић, Гордић је уз мало мука одбранио.

Друго полувреме почело је шансом за Брђане, Лукић је у 50. минуту снажно шутирао, али је Гордић скренуо лопту у корнер. Три минута касније Чукарички је дуплирао предност. Лукић је пресекао лопту, додао до Бирманчевића, који је лепо проследио ка Кајевићу, а црногорски репрезентативац се одлично снашао и матирао је Гордића – 2:0.

У 57. минуту добра акција домаћих преко Каменовића, додао је лопту до Пантића, али је његов шут са 18 метара Гордић одбранио. Увео је још једног „бонус“ играча Ђорђевић у наставку меча, а управо је Видосављевић после соло акције имао добру шансу, али је са 15 метара шутирао поред гола Мачве.

У 73. минуту дефинитивна одлука око питања победника. Кајевић је лепо додао лопту до Бирманчевића, који је лако преварио чувара и потом лако савладао Гордића – 3:0.

После дужег времена гости су имали прилику, у 77. минуту из слободног ударца са 25 метара за мало непрецизан је био Дукић. Покушао је Шарић у 82. минуту соло акцијом, али је Гордић добро реаговао после његовог шута са ивице шеснаестерца. Три минута касније Остојић је имао одличну прилику, поново после корнера, сјајно је скочио и шутирао главом, али је Гордић маестрално реаговао. У последњим тренуцима меча победу је оверио Ибрахима Ндиаје - 4:0.

Семафор 9. кола Супер лиге:
Петак:
Вождовац – Раднички (Ниш) 5:0 (Вујновић 7, Путинчанин 18, Милосављевић 27, Пантовић 67, Стојчев 80)
Субота:
Чукарички – Мачва 4:0 (Остојић 35, Кајевић 53, Бирманчевић 73, Ндиај 90)
Јавор – Златибор 1:1 (Радивојевић 40 - Јањић 11)
ТСЦ – Спартак 3:0 (Бањаћ 11, Лукић 43, Зец 68)
Радник – Рад 4:2 (Макарић 3, Кричак 59, Павлов 69, Даноски 79 - Јовановић 38, Буснић 62)
Младост – Црвена звезда 0:4 (Гаврић 37, Катаи 55, Фалћинели 56, Крајишник 70. аутогол)
Недеља:
16.00: Пролетер (НС) – Нови Пазар
16.00: Напредак – Металац
Понедељак:
16.00: Инђија – Војводина
18.30: Партизан – Бачка

 
Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Објективна шабачка публика
Аничићу још си ту? Нема плата, а тренери и играчи су још ту? То што ви чекате неће донети бољитак клубу већ његову пропаст, видећете и сами, али биће касно. Ова срамота коју сада приређујете нашем граду и клубу биће ништа према тој срамоти. Тврда вам подлога и вештачка трава на помоћном терену? Све би вас требало натерати да трчите по орању, онда би можда имали више кондиције од рекреативаца. Ко гура Гордића да брани не жели му добро, ако настави да брани у Мачви од његове каријере нема ништа. Момак је недорастао за сениорски фудбал у овом тренутку. А катастрофална одбрана коју имамо још више истиче његов недостатак квалитета. Сваки лаик који погледа утакмице на којима је бранио може то да види. Најгоре од свега је што већ више од годину дана нема ништа лепо да се каже о Мачви, а никоме у клубу то не смета, већ сви настављају по старом од управе до играча.
Provo
Javor druga liga veze nemaju..
Ljuka
E moj Zlatibore ne mozes da dobijes najgoru ekipu u ligi..

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.