Почетна / Фудбал / Супер лига

Звезда Новом Пазару позајмила Марковића, он хет-триком срушио Војводину

Спартаку дерби са Чукаричким, Вождовац славио у Шапцу
ФОТО: С. Жупљанин

Спартак – Чукарички 4:2 (2:2)

Суботицa - Стадион: Градски. Играно без присуства гледалаца. Судија: Бојан Николић. Помоћници: Ненад Курћубић и Марко Димитријевић. Стрелци: 1:0 Шимура у 32, 2:0 Марчић у 39, 2:1 Ндиај у 41, 2:2 Каменовић у 45+1, 3:2 Николић у 53, 4:2 Николић у 83. минуту.

СПАРТАК: Дујмовић, Бијеловић (од 83. Дунђерски), Денковић (од 90+2. Урошевић), Јочић (од 63. Видовић), Марчић, Милошевић, Николић (од 90+2. Баић), Шимура, Текијашки, Туфегџић (од 90+2. Ђурасовић), Видаковић.

ЧУКАРИЧКИ: Петровић, Ендијае, Каменовић, Кајевић, Савић (од 60. Видосављевић), Ћирковић, Остојић, Пантић, Шапић, Бирманчевић (од 82. Езе), Лукић (од 73. Шарић).

 

У дербију десетог кола Супер лиге Спартак је у Суботици славио против Чукаричког – 4:2.

Суботичани су дошли до два гола предности, прецизни су били Шимура и Марчић, али су бело-црни у кратком временском размаку успели да изједначе, преко Ендијаеа и Каменовића. Ипак, у другом полувремену је Николић са два гола решио питање победника.

Чак четири гола виђена су у првом полувремену. Прва два је постигао домаћин, чинило се тада да ће Суботичани лако до тријумфа. Најпре је у 32. минуту Шимура надскочио Ћирковића и главом закуцао лопту у Петровићеву мрежу – 1:0. Само седам минута касније Николић је примио лопту у шеснаестерцу Брђана, одлично је проиграо Марчића, који је остао усамљен и са десет метара је прецизним шутем дуплирао предност – 2:0.

Ипак, до полувремена Чукарички је изједначио. И оба гола постигао је после корнера, оба пута је лопта после убацивања Пантића из угла ишла на другу стативу. Први пут у 41. минуту, после повратне лопте Ендијае је фантастично реаговао и из окрета је савладао Дујмовића – 2:1. Затим, у првом минуту надоканде првог полувремена слична акција, али је овога пута Остојић погодио Каменовића у главу, а лопта је одсела у голу Спартака – 2:2.

На старту другог полувремена Суботичани су поново дошли до вођства. Одбрана Чукаричког није најбоље поставила офсајд замку, а домаћи су то искористили, сјајно је акцију испратио Николић, који је лако убацио лопту у тада већ празну мрежу – 3:2.

Тренер Ђорђевић је покушао изменама да промени ритам меча и да стигне до новог изједначења, у игру је увео Видосављевића и Шарића. Но, домаћи су стигли и до четвртог поготка у 84. минуту, Шимура је отео лопту Бирманчевићу, вукао је до 18 метара, потом сјајно упослио Николића, који је својим другим поготком обезбедио Спартаку вредан тријумф – 4:2.

Семафор 10. кола Супер лиге:

Петак:

Раднички (Ниш) - Младост 1:1 (Гаврић 98 - Јешић 88)

Субота:

Мачва - Вождовац 0:2 (Путинчанин 60, Ласицкас 64)

Нови Пазар - Војводина 3:1 (Марковић 26, 29, 44 - Бојић 69)

Бачка - Јавор 2:2 (Писачић 61, Пантић 74 - Луковић 15, Јевремовић 27)

Спартак - Чукарички 4:2 (Шимура 32, Марчић 39, Николић 52, 83 - Ндиај 42, Каменовић 45)

Металац - Партизан 1:1 (Aнтонијевић 81 - Стевановић 46)

Недеља:

16.00: Пролетер (НС) - ТСЦ

16.00: Рад - Инђија

16.00: Златибор - Радник

18.00: Црвена звезда - Напредак

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

VosaSve
E moj Lalate. Slabo ovo dans bilo, mnogo slabo.
Krajina
Da bi neko dosao treba neko i da ode! A zasad niko. Trebalo bi zasad 4 nova,ali pojacanja,a ,bat 4 da odu(kl.centerfor,lij.krilo,org.igre i des.half,a ostalo,po potrebi. Desilp se u Pazaru prezasicenje,neki su vec glavama,u inostranstvu,i zamor materijala(Drica je usao u 37.),itd.
Javi se Zapad!
Znači, fali nam još jedan napadač, a ne bi bilo loše da dovedemo i još jednog kreatora igre za svaki slučaj. Transfer pijaca se uskoro zatvara, treba reagovati.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.