Почетна / Фудбал / Супер лига

ИЗ НЕУТРАЛНОГ УГЛА - Ђуровић: Јојић помогао Симовићу, Саногу само жути картон

Судијски експерт Раде Ђуровић анализира спорне детаље из 163. вечитог дербија
ФОТО: М. Спасојевић

Фаул Милоша Јојића над Секуом Саногом није споран у досуђивању једанаестерца, јесу претходне ситуације: (не)имање корнера и прегршт уобичајених фаулова у ишчекивању и трајању прекида.

Садржај бројних трејлера с проблематичним детаљима у прекјучерашњем вечитом дербију ауторитативно тумачи један од учинковитијих овдашњих фудбалских прегалаца - Раде Ђуровић.

СУДИЈА НИКОМ НАКЛОЊЕН

Кад се подвуче линија, коме је прекјуче Новак Симовић био наклоњенији – Партизану или Звезди?

- Никоме, буквално речено. Утакмица је била млака, без жара и тензија.

Али са 11 жутих картона и црвеним?

- Највише због повлачења с леђа, понајмање прљаве игре.   

Прелазна оцена, дакле?

- Наравно... Симовић је интернационалац с каријером у успону и не припада групи сервилних судија. Њему се, отуд, не исплати да кокетира с клубовима. Мада, као и свак, може да погреши.

Кадар први – корнер.

- Делује да Катаијева лопта није окрзнула Смиљанића, иако је теоретски могла, што се добро не види на ТВ снимку да бих тврдио са стопостотном сигурношћу. Јојићев прекршај, кад се изолује, све услове има за досуђивање казненог ударца. Шире гледано је већ озбиљан проблем, с обзиром на истовремене и обостране прекршаје неколико парова у истом простору.

Судија Новак Симовић је подлегао притиску, тренутном резултату и погрешио.

- Уместо да је пре ударца из угла опоменуо играче у прекршају и тад би имао оправдање за досуђивање пенала, Симовић је попустио пред значајем меча и Партизановим вођством, није пронашао њему најубедљивији дуел и прекинуо игру. Да је Звезда водила, убеђен сам, свирао би контрафаул. Овако, Јојић је највидљивијим прекршајем помогао да се определи за овакву санкцију.

Кадар други – повреда Суме, без жутог картона Саногу.

- Утакмица је била у раној фази, судија се мало уплашио и њихов контакт окарактерисао случајним.

Кадар трећи – некажњена Бенова ћушка у главу Асана.

- Велико је питање да ли је видео, али је морао неко од судијске екипе. Чак и накнадно, кад се завршила акција. Прекршај је био за жути картон, само.

Објашњава и разлог, иако је Асано био ударен из „чиста мира”.  

- Прекршај није био класичан, рецимо неспортско ударање због свађе, већ у пуном спринту приликом укрштања позиција и у жељи за спутавањем ривала да оствари бољу позицију. Жути, нема шта.

Кадар четврти – искључење Санога, након фаула над Лазаром Марковићем

- Престрого. Скок је био обостран, без неопрезности и безобзирности. Неимање довољне висине је иницирало судар главама, отпозади. Као и други жути, крај утакмице и тензија због чудног пенала.

(ЦЕО ТЕКСТ можете да прочитате у данашњем штампаном или ПДФ издању Журнала)

Коментари19
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

STARAC VUJADIN
Kuda sve oovo vodi!? O svemu se priča samo ne o igri i jednog i drugog kluba. Sve dok merimo koliko je koji tim dobio kartona, a ne koliko je lepih pasova bilo nema nama pomaka u fudbalu. FSS treba da preuzme svu odgovornost za ovakvo stanje u fudbalu. Znači čistka u FSS pa tek onda u oba kluba. Ovakvo obostrano ne civilizovano prepucavanje, nevodi na dobro. Kako je krenulo ugasiće se derbi. Sada je valjda jasno da nama ne treba nacionalni stadion. Ko i kakav fudbal će se igrati. Hajdemo mi prvo od livade pa kada nešto naučimo biće i stadiona.
Romi
Rako i ostali gledaju snimke, a jesi li prebrojao sve prekršaje Sanogoa... Ne verujem da je sudija namerno nekog oštetio, ali je bio izgubljen na terenu i potpuno devijantan!
Kiki
Raka reče da sudije navijaju za one koji jure rezultat, znači Zvezda juri pobedu i otuda onda penali, korneri, prekršaji oko 16, ali i ne sankcionisanje njenih grubosti, i naravno kad protivnik vidi šta se radi da onda spašava glavu i odatle prozivanje nedužnih za "sklanjalice"!
Marko
Asano nije udaren iz cista mira ako nemate oci prvi je u prolazu stipnuo Bena zatim je Ben reagirao,lepo se vidi onda su obojica zaradili zute kartone,ne zna se tacno sto je mali japanac ucinio Benu njih dvojca znaju.
Trener biz kafane
Navijač sam Zvezde od pamtiveka, ali neću u Zvezdi da gledam ovog usporenog i brutalnog Sanoga! Skoro svaki njegov start je za sudsko gonjenje! Menadžeri sa kojima Zvezda šuruje su im poslali mačku u džaku, čoveka koji je 12 meseci bio rezervista na tribinama u “prestižnoj” Saudi ligi. Valjda ga neće staviti u Hofenhajmu, jer će brzo zaraditi crveni kartonj i ostaviti tim na cedilu! S druge strane, Zvezda bi bila neozbiljan klub da protiv brzih i borbenih Nemaca stavi brutalnog Sanoga koji je u stanju hibernacije! Sanogo trči kao da ga neko povlači nazad!
Alan Brut
U Srbiji derbi na samrti a repezentacije odavno nemamo. Nije umrla, ali ju je FSS prodao SBB.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.