Почетна / Фудбал / Супер лига

Јавор остао неокрзнут на Маракани, Звезди ни пенал није помогао

Црвено-бели у серији ремија на домаћој сцени, Иванић промашио најстрожу казну
ФОТО: crvenazvezdafk.com

Црвена звезда – Јавор 0:0

Београд - Стадион: Рајко Митић. Судија: Драган Чоловић. Жути картон: Гобељић (Црвена звезда).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић, Гобељић, Панков, Ераковић, Радуловић (од 46. Родић), Петровић, Николић, Иванић (од 66. Павков), Спиридоновић (од 46. Катаи), Гаврић (од 46. Фалћинели), Бен (од 73. Вукановић).

ЈАВОР: Лазовић, Јевремовић (од 90. Младеновић), Јевтић, Пишчевић, Луковић (од 90. Севић), Маричић, Шћепановић (од 90. Младеновић), Павишић, Оташевић, Илић (од 66. Танко), Звеканов.

 

Пре самог старта меча, председник клуба Светозар Мијаиловић, уручио је једном од најбољих странаца у дугој и богатој историји Звезде Мохамеду Ел Фарду Бену дрес са бројем 100 поводом јубиларне 100. утакмице у дресу Црвене звезде.

После атрактивног покушаја Јевремовића у петом минуту у казненом простору Звезде, запретио је и Гаврић на другој страни. Прошао је по левом боку млади крилни нападач, али је претерао са дриблинзима, па су гости успели да отклоне опасност.

Иако Радуловић није играо на својој примарној позицији, већ се налазио у одбрани, био је веома запажен у уводним тренуцима меча, константно је на половини противника чекао прилику за центаршут. Једна од тих ситуација била је и у 14. минуту када је оштро послао пас у шеснатестерац, Бен је пропустио да му лопта прође између ногу, а она је стигла до Гаврића чији шут зауставља Лазовић.

Мирнији део утакмице прекинули су Спиридоновић и Николић ударцима са дистанце у 30. минуту, али нису били прецизни, иако су црвено-бели у првих пола сата игре имали теренску иницијативу. Мало је фалило Иванићу у 39. минуту да погоди из петерца, али је Лазовић сјајно интервенисао и одбио лопту до Гобељића који је из дотрчавања шутирао преко гола.

Троструку измену направио је Дејан Станковић на старту другог полувремена. На терену су се нашли Родић, Катаи и Фалћинели, а ван игре су изашли Радуловић, Гаврић и Спиридоновић.

Сјајно је Иванић повукао контру у 54. минуту и упослио Бена који је искоса са десне стране пласирао лопту, али тик поред стативе Лазовићевог гола.

Непрописно је Маричић зауставио Катаија у 60. минуту, чини се ван казненог, али је судија показао на креч.

Одговорност је преузео Иванић. Ипак, ударац везисте са беле тачке брани Лазовић и одржава утакмицу у егалу.

Могао је Иванић и два минута касније да се упише у стрелце, али је са неколико метара, из веома изгледне позиције, шутирао поред гола.

Ређали су се опасни напади домаћег тима као на траци. Прво је Катаи у 70. минуту искоса са леве стране шутирао, али је Лазовић успео да одбрани, а онда је и Ераковић после корнера главом погодио спољни део мреже.

Није хтела лопта у гол ни у 74. минуту када је Фалћинели главом оштро шутирао, а Лазовић се издужио колико је могао и успео да одбрани.

Практично се до самог краја утакмице играло у шеснаестерцу Јавора, али је недостајало црвено-белима и среће у завршници, па је меч завршен без голова.

Фудбалери Црвене звезде ће у четвртак дочекати Слован из Либереца у другом колу Лиге Европе, а у наредном колу домаћег шампионата ће гостовати Раднику. Екипа Јавора ће наредног викенда дочекати Раднички из Ниша.

Семафор 12. кола Супер лиге:

Недеља:

Бачка - Инђија 1:2 (Зличић 42 - Нешковић 33, Обрадовић 67)

Нови Пазар - Рад 2:1 (Никчевић 28, Сисе 43 - Сисе 40. аутогол)

Златибор - Војводина 0:2 (Дринчић 58, Андрић 78)

Мачва - Напредак 1:2 (Пејовић 58. једанаестерац - Мијић 12, 30. једанаестерац)

Пролетер (НС) - Вождовац 1:1 (Леандро 5 - Стоисављевић 89)

Црвена звезда - Јавор 0:0

Понедељак:

17.00: Металац – Радник

17.00: Раднички (Ниш) – Партизан

17.00: Спартак - Младост

17.00: ТСЦ - Чукарички

Коментари46
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mali KaleŽELEZNIK
biće bolje od sledećeg vikenda. ovog je najveći Delija bio zauzet oko sastavljanja Vlade i raspodele resora ma.ije.
Red Star 91
EVO STA KAZEM: Zvezda ,evropski i svetski prvak i vladar vecitog derbija sa 109:82 pobedama i gol razlikom od plus 52, igrala nereseno i sad se navijaci kluba koji nikad nista dalje od Bitolja i Kranjske gore nije osvojio digli da likuju i pametuju. Ko nema svojih uspeha raduje se tudjim neuspesima. Rekao bih jadno, da se ne radi grobarima...Ali mali klub, mali navijaci , sitne (sportske)duse... Sta da vam kazem osim da je Zvezda institucija i najtrofejniji klub na Balkanu kao i jedini svetski prvak istocno, severoistocno i jugoistocno od Minhena tako da mozete samo da nam pljunete pod prozor...hehehe
@oskare
Ne lupaj! Racuna se sve! I Real da oduzme titule prvaka Evrope iz 50.ih i 60.ih imao bi samo sedam a ne 13. Ne moze da izvlaci iz konteksta kako kome padne na pamet. Ili mi Srbi sad da racunamo istoriju tako da ne vladamo Kosovom zadnjih godina i onda ono nije nase sta li? Lupas oskare a za tvoj OFK me bas mnogo zabole...
Red Star 91
U pravu si, Skrinjaroti, jadan mi je komentar.
Прикажи још одговора
Sima
Jeste da je opet penal za Zvezdu, ali nema prigovora, ali da ga nije svirao bila bi KATASTROFA zar da se ne svira penal Zvezdi u domaćoj ligi. I kao da ne sme da se pogreši na štetu Zvezde. Tako da je ovaj put izabrano bolje rešenje i ne samo za sudiju nego inače!
Udbaš
Opet taj sudija svirao je samo jedan penal na 17 m.,a baš ih je bilo bar još dva na devetnaest,dvadeser metara,čisti penali bili, a i dr.poternica namesti sa sudijom al nije to uvezao i sa upravom Javora, jer nezgodno je to omaneš penal a posle ovi neće da se sklone!Doduše imali smo tešku utakmicu u selu Hofejnhajmu,i tu smo malo bili smešni, nezgodni ti nemački seljaci,jes da nam je sudija pomogao, onaj naš BUZDOVAN napravi penal i sudija koda je iz SLS lige nesvira!Sad opet imamo VELIKANA ,samo ovaj put stiže iz češkog SELA LIBERECA,ako nas BUNAR BUDE SLUŽIO ILI BUDE NEKI PENAL,možda nešto ubodemo?Oni valjda neće da šutiraju na naš gol, nebi bili pošteno, onda smo propali!Evo mi OBEĆAVAMO,kad budrmo gostovali kod njih, mi nećemo CENTAR PREĆI,evo samo ćemo po neki BUNAR UBACITI!Ha,ha,ha,sudijica,sklanjalica, dr.poternica, Kokezica,Šurbatovići,Pantelići,Šuputi,Žigići,Binići, Tončevi 1,Tončevi 2,..a jedan će u ministre biti unapređen po želji velikog vođe! Al neslažu se ostali partijci!
Bari idiot
Opet poklonjen, nepostojeći penal. Dokle Cigani?
ciga
Moze nam se!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.