Почетна / Фудбал / Супер лига

Колашинац: Упознао сам Батака, желим му срећу у Пазару

Донекле неочекивано, али уздигнута чела, Кенан Колашинац је напустио клупу Новог Пазара одмах после пораза од Златибора
ФОТО: В. Марковић

Наследнику Радославу Батаку доскорашњи тренер Кенан Колашинац оставио је 15. место и суфицит од 15 бодова, али и неколицину суперлигашких дебитанта на које и нови тренер може да се ослони. Кривицу за пораз од Златибора преузео је на себе, не чекајући одлуку руководства клуба.

- И пре последњег пораза схватио сам да сам од екипе с мојим начином рада извукао максимум. Радио сам поштено и часно са саставом конципираним на брзину. Не знам како би се у таквим околностима бољи и искуснији тренер снашао, нећу да нагађам. Много жалим што уз нас нису били навијачи. Свестан сам да су сви имали тај проблем, али ретко ко је толико хендикепиран њиховим изостанком као Нови Пазар. Потписујем, да су били уз нас на конту би имали још најмање шест бодова. Оног тренутка кад сам увидео да са мојим начином рада то више не функционише онако како сам замислио донео сам одлуку да се повучем. Ништа се не би променило и да смо извукли позитиван резултат против Златибора. Проценио сам да је одлазак најбоље решење и за мене и за клуб. Нови људи вероватно другачије виде неке ствари и у стању су да од прилично изморених играча извуку још нешто што ја нисам могао. Радославу Батаку желим срећу и да тим што пре изведе из опасне зоне. Упознали смо се на утакмици Раднички – Нови Пазар (2:1), ради се о одличном и коректном тренеру, који ће, убеђен сам, успети да мотивише играче да за почетак у преосталих пет кола направе резултатски помак – рекао је Кенан Колашинац.

Сада већ бивши тренер Новог Пазара похвално говори о лиги у коју су на старту шампионата многи сумњали због њене гломазности.

- Захвалан сам управи на прилици коју ми је указала. Да нисам био део ове лиге не бих ни знао колико је висок ниво клубова, пре свих оних највећих, с тим да ни остали много не заостају. Такмичење са 20 клубова већ сада је показала своју оправданост. Очигледно је да ћемо добити једно од најнеизвеснијих првенстава у последњих десетак година. Томе су допринеле и екипе које су од ове сезоне суперлигаши, попут нас. Изненадили смо Партизан, Војводину и Спартак и на тај начин учинили шампионат много занимљивијим.

Кенан Колашинац узео је предах од неколико дана, али како није навикао да време проводи ван фудбалског терена нада се да одмор неће дуже потрајати.

- За тренера је најгоре кад не ради. Сазрео сам у сваком погледу и ако се још увек вреднују врлине, као што су чврстина и поштење, не би требало да буде зиме – закључио је Колашинац.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ilija
Nije to vođenje tima uopšte bilo lose.Čak veoma dobro. Ekipa je imala neke srži, da im ne zameriš ništa i kada gube. Malo nije bilo sreće, malo moram reći bilo je i naivnosti ali za mene pozitivan utisak. Gospodine Kolašinac poštovanje i svako dobro.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.