Почетна / Фудбал / Супер лига

Аранђел Стојковић пред Звезду: Нема повлачења ни за метар

Новосадски суперлигаш остварио је пет запажених наступа у протеклих месец дана. Одбрану пехара у Купу Србије успешно је започео елиминисавши у првој рунди комшијски тим Јединства из Руменке (2:0), док је у Супер лиги нанизао три убедљиве победе против Рада (4:1), Златибора (2:0) и ОФК Бачке (3:1)
ФОТО: ФК Црвена звезда/Н. Митић

Да се играчи Војводине нису опустили у последњих неколико минута утакмице против Металца у Горњем Милановцу и дозволили домаћину да истопи предност од 3:1 и освоји бод, био би то перфектан учинак између две репрезентативне паузе.

- Уздрмало нас је што смо испустили два бода у последњих шест или седам минута утакмице у Горњем Милановцу. Изједначујући гол примили смо у надокнади времена. Сви смо били у шоку. Био је тежак пут до куће… Један реми, међутим, не може да поквари сјајну атмосферу у екипи. Некад не победимо у утакмицама у којима смо бољи. Исто је било и у Ивањици, надиграли смо Јавор, створили много шанси, а претрпели пораз. Није нас слушала лопта, није хтела у гол. Други пораз био је у Новом Пазару, где смо заиста играли лоше, примили смо три гола за 20 минута. Ипак, знамо да су то традиционално тешка гостовања, где се тешко долази до бодова – осврнуо се Аранђел Стојковић на болне тренутке јесени.

Ипак, поглед на високу другу позицију на табели и 30 бодова из 14 утакмица доноси мно-го задовољства навијачима Старе даме.

- Мислим да смо испунили очекивања свих навијача, свакако и управе клуба. Задовољни смо резултатима и тренутним пласманом на табели. Јако је тешко да се понови прошлогодишњи успех, посебно у нашој лиги јер клубови доводе нове играче, обнављају и јачају тимове. После трофеја успели смо да останемо у врху српског фудбала. То не може свака екипа, него само права, квалитетна, добро вођена од стручног штаба и због тога сви заслужујемо похвале за остварене успехе.

Фудбалер са бројем 30 на црвено-белом дресу нема дилему која му је најдража утакмица у досадашњем делу сезоне.

- Мој најбољи тренутак ове сезоне је гол за победу у дербију против Партизана у 92. минуту. Заиста сам био пресрећан.

Стојковић је показао да зна како се постижу голови против београдских црно и црвено-белих. Свој првенац у дресу Војводине постигао је на Карађорђу у дербију 7. кола у августу прошле године против Црвене звезде, у мечу у ком је домаћин поражен са 1:2.

- Против већих клубова цела екипа има више жеље и мотива. Уживам да играм против Партизана и Црвене звезде. То су екипе које играју отворено, нападају и тада се и отвара већи простор за игру. Лепше је да се игра против тимова који желе отворену борбу и који желе да се надигравају са нама. За нијансу сам срећнији кад постигнем гол великим београдским ривалима. Посебно ми је значајан тај први, против црвено-белих. Изненадили смо одбрану Црвене звезде акцијом коју смо вежбали на тренингу. Досуђен је слободан ударац на око 30 метара од њиховог гола. Само смо се погледали Дринчић и ја, неочеки-вано је из полукорака упутио лопту у простор где сам се утрчао, пробио сам по левој страни и затресао мрежу за изједначење. Нажалост, изгубили смо ту утакмицу захваљујући евроголу Матеа Гарсије. Убеђен сам да смо заслужили бод и да би најправеднији био нерешен исход.

За недељу је заказан нови празник фудбала у Новом Саду. У великом дербију 15. кола, а може се рећи и јесењег дела сезоне, снаге ће да одмере другопласирани тим, актуелни освајач купа и непоражени лидер на табели, са осам бодова предности.

- Покушаћемо да нанесемо први пораз шампиону, смањимо бодовну предност и приближимо се првом месту. Борићемо се и надам се да ћемо да искористимо предност домаћег терена и противников умор због играња на два фронта. Наше опредељење је нападачки фудбал, ући ћемо офанзивно и напасти високим пресингом. Нема повлачења ни за метар, ако се повучемо против таквог ривала питање је само кад ћемо да примимо гол. Највећа опасност нам прети од Катаија, Иванића и Бена. Ако успемо да их зауставимо, имамо велику шансу да остваримо позитиван резултат.

Стојковић је појаснио појам позитивног резултата за Лале.

- У дербију две најбоље екипе победника одлучују нијансе, тако да можемо да будемо задовољни и са нерешеним резултатом против квалитетне Црвене звезде. Наш циљ је победа, али видећемо којим током ће се одвијати догађаји на терену. Ако не успемо да стигнемо до сва три бода, битно је да освојимо бар један бод и наставимо серију непобедивости на Карађорђу. О поразу нико не размишља!

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legat
Da se zakljuciti iz izjave Ristaninog muza da ce na Karadjordu biti nereseno, jos veci razlog za to su novinski natpisi ovih dana da Lalat ne uzima bodove Zvezdi, pa tako je po bod za obe strane nesto sto ce zadovoljiti siru fudbalsku javnost, ispasce da Zvezda ne namesta, ostace dovoljno velika razlika od Partizana, a i Lalat se opere, tako da svi srecni, svi zadovoljni.
Legat
Nisam grobar, atmosfera sje takva da je po bod za obe strane ono "i vuk sit i ovce na broju", pa kome ce da pokloni bodove, ne valjda Macvi ili Surdulici, Indjiji, Ivanjici? Ovako das Vojvodini i to nije iznenadjenje, onda idu floskule "sezona je duga, gust raspored, bla-bla...", kapiras?
smesno
Pa uzimao je lalatovic zvezdi bodove ali vi grobari imate pamcenje ribice

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.