Почетна / Фудбал / Супер лига

Александар Ђорђевић: Спремили смо утакмицу добро и били готово перфектни

Инђија је до важних бодова против Радничког стигла шест минута пре краја утакмице евроголом са 25 метара Александра Ђорђевића
ФОТО: М. Спасојевић

Тријумфом, шестим у сезони, зелено-бели су дошли до 14. позиције, прве која обезбеђује елитни статус и наредне сезоне.

Ђорђевић је у јесењем делу првенства одиграо за Инђију 11 мечева, и тек са Нишлијама успео да постигне први суперлигашки гол. Претходно је минуте у елитном друштву скупљао у Чукаричком.

- Знали смо да ће бити тежак меч, иако Раднички није имао добре резултат у последњих неколико кола. Нишлије су квалитетан тим обогаћен неколицином искусних играча. Без обзира на њихове предности спремили смо утакмицу добро и били готово перфектни – рекао је стрелац победоносног поготка, Александар Ђорђевић.

Важност утакмице утицао је да не буде превише прилика за гол?

- Очекивано је била тврда утакмица са доста трке, дугих лопти, ваздушних дуела на средини терена. Тешко за гледање, а не за играње. Нисмо били на нивоу првих пола сата, али када смо се консолидовали све више смо личили на тим са тренинга. У наставку сусрета било је тактичког надмудривање, обе екипе су чекале праву шансу. Стигла је шест минута пре краја мојом реализацијом. Надам се да ће нам победа помоћи на психолошком и резултатском плану.

Постигли сте један од лепших голова у колу?

- Стајао сам на отприлике 30 метара од гола. Радин и Бастајић су пробали да одиграју дупли пас, интервенисао је штопер Марковић после чега се лопта одбила до мене. Нисам размишљао, распалио сам по њој и на срећу је завршила иза Ристићевих леђа.

После реализације скинули сте дрес, због чега?

- Емоцију су ме понеле. Ово ми је првенац у Супер лиги. Посвећујем гол родитељима, мами Дијани и тати Зорану. Тата је чак, успео да уђе на трибину и први је честитао на голу. Тек следи част играчима, ред је.

Имали сте још прилика?

- Из даљине сам још једном покушао, ударац је био изблокиран, лопта је променила правац и умало завршила у мрежи. Могао је Раднички да капитулира и после шута Бастајића, али је Ристић сачувао мрежу.

Бодови су били неопходни Нишлијама, пред крај сусрета, тензија је достигла врхунац?

- Нисам видео најбоље ситуацију, која је претходила другом жутом Протића. Раднички је покушавао да изједначи и правио тензију како се меч ближио крају. Нисмо подлегли притиску.

Нишлије су имале најбољу шансу онда када сте им ви дозволили, мислим на цео тим Инђије?

- Штопер Михајлов је вратио лопту Јовичићу. Шпиц Радничког је пресекао пас и из првог контакта покушао да матира нашег голмана. На срећу лопта је прошла поред стативе.

Победом против Радничког изашли сте из опасне зоне?

- Надам се да ћемо наставити у овом ритму. Пробаћемо до зимске паузе да сакупимо што је могуће више бодова. Улазићемо у наредне дуеле максимално мотивисани и верујем да ћемо бити награђени позитивним исходима.

Да ли је могло више од шест победа и девет пораза?

- Наравно. Са Новим Пазаром и Радом смо морали да узмемо најмање бод, ако не и сва три – рекао је Александар Ђорђевић.

Инђија прави избор
Ђорђевић нема дилему кад је позајмица у питању.
- Направио сам прави потез доласком на позајмици из Чукаричког. Желео бих да се захвалим управи и шефу Дејану Челару на свему урађеном за мене.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.