Почетна / Фудбал / Супер лига

УВЕРТИРА ЗА ХОФЕНХАЈМ: Звезда чека Рад (19,00 - САСТАВИ)

Између утакмица са Гентом и Хофенхајмом у Лиги Европе Црвена звезда дочекује Рад у првенству Србије
ФОТО: Лична архива/Б. Р.

 

Црвена звезда брзо прелази на домаћи колосек после велике европске победе. Између мечева са Гентом и Хофенхајмом чека је вечерас сусрет на домаћем терену са Радом.

Разлика у квалитету је велика, а на стручном штабу предвођеном Дејаном Станковићем је да одмери ко би требало да одмори од играча и да на адекватан начин у психолошком смислу припреми екипу.

- Психолошка припрема је битна, а оставили смо на физичком плану све на терену у Генту. Кикс против Јавора догодио нам се у сличној ситуацији, знамо шта нам је чинити. Приступ је важан, кад је он прави и добар резултат дође. Некада игра не може да буде бриљантна, циљ је освајање три бода и не желим да размишљам другачије – истакао је Дејан Станковић, шеф стручног штаба Црвене звезде.

И утакмицу против Рада прескочиће Александар Катаи, Гелор Канга, Милан Родић и највероватније Марко Гобељић.

- Тешко питање да ли се неко враћа...Са Катаијем и Кангом нећемо сигурно рескирати. Саного се враћа, Гобељић и Родић ће да се тестирају. Ако буде мини-малних процена ризика, Гобељић неће играти.

Црвена звезда је утакмицу са Војводином минулог викенда дочекала у серији од 11 тријумфа против тог ривала, а са Радом је низ још дужи и чини 12 узастопних победничких мечева за најтрофејнији српски клуб.

Рад је последњи пут победио Црвену звезду у октобру 2014. године, у осмини финала Купа Србије. Од тада су бележени само тријумфи црвено-белих, а најубедљивији је био новембра 2017. године кад меч завршен резултатом 6:1.

Рад вечерас у комшилук, у госте Црвеној звезди, иде у улози апсолутног аутсајдера. Грађевинарима ће дуел на нашем највећем стадиону бити први после три недеље паузе, две због обавеза репрезентације и једне услед великог броја играча заражених коронавирусом.

Тим са Бањице с клупе ће предводити Слађан Николић, асистент Милана Милановића, оболелог од ковида -19. Због договора о позајмици у тиму Рада неће бити везисте Мартина Новаковића, али ће прве минуте од старта добити дете небескоплавих, везиста Бранко Ризнић, недавно опорављен од повреде.

- Од марта нисам почео утакмицу. Дуел са Звездом је лепа прилика за повратак, даћу све од себе да се прикажем у најбољем светлу на нашем највећем стадиону – каже Ризнић.

Није било лако припремити утакмицу?

- Претходних дана имали смо кадровских проблема због коронавируса. Има играча који још нису стопостотно спремни, али мораћемо без њих.

Времена за ламентирањем над судбином нема?

- Без обзира на изостанке и неспоран квалитет ривала, верујемо у позитиван резултат. Морамо ући у меч без превеликог респекта, иако идемо у госте најквалитенијој екипи у Србији.

Кога познајете из садашњег тима црвено-белих?

- Његоша Петровића и Вељка Николића. Са Његошем сам прошао све млађе категорије Рада. Од 2014. до 2019. и његовог одласка у Црвену звезду живели смо заједно у стану, били цимери. Вељу знам из дуела са ОФК Београдом. Обојица су сјајни момци.

Чули сте се после утакмице?

- Наравно, одмах након меча. Честитао сам му са пијететом.

Да ли сте му рекли да би могао да повуче ручну вечерас?

- Ма не, нека игра како уме. Одмерићемо снаге и видети где смо.

Је ли било пецкања Његоша Петровића и вас уочи вечерашње утакмице?

- Збијали смо уобичајене интерне шале. Рекао ми је да ће ако будемо заједно на терену, имати још већу жељу да ме победи. Одговорио сам: покушај – открио је увек насмејани Бранко Ризнић.

Семафор 16. кола Супер лиге Србије:

Субота:

Мачва – Инђија 3:0 (Адамовић 11, Ортиз 33, 68)

Недеља:

15,00: Вождовац – Младост

15,00: Нови Пазар - ОФК Бачка

15,00: Металац – Златибор

15,00: Чукарички – Напредак

17,00: ТСЦ – Партизан

19,00: Црвена звезда – Рад

Понедељак:

16,00: Раднички (Ниш) – Војводина

16,00: Спартак – Радник

16,00: Пролетер (НС) - Јавор

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Hoćemo da Boaći postigne gol iz solo prodora!
Делије
Први и пети коментар од истог човека. Ја сам сигуран у људску глупост.
Los Penzos 47
Sjajna vest! Danas će igrati i Boaći i Sanogo! Neka ih, neka se malo uigraju posle duže poauze, jer će nam mnogo značiti protiv Hofenhajma! Sa njima dvojicom i fascinantnim Benom i Kangom u timu, Hofenhajm nema što da traži u Beogradu! Videli smo kako je Zvezda igrala u Gentu, bez izuzetnih “kapitalaca”! Sa njima će to biti mnogo bolje, ali u korist Hofenhajma! “Svemir i ljudska glupost nemaju granica! Za svemir nisam siguran”(A.Ajnštajn).
Dr nečega
Uh, dobro je! Danas će sigurno igrati sjajni Sanogo, koji mnogo znači ovom timu Zvezde! Samo na prvi pogled izgleda da je Sanogo spor i dezorijentisan na terenu i da mnogo vraća loptu nazad. Ni govora, on tako elegantno rešava sve situacije na terenu i tačno zna zašto je usporen, to je samo da bi smirio protivnika koji je u naletu. Čim protivnik pokaže malo više superiornosti on ga jednim završnim udarcem smiri, pa neka se on posle oporavlja od raznih preloma, nagnječenja, rupture i ostalih trica i kučina! Sa Sanogom se uvek može više, ako ga prethodno sudija ne isključi!
Crni
Dr obri ga Sanogu
Zoran CZZG
Bolje da ga danas koristi,a odmori protiv Hofenhajma :-)
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.