Почетна / Фудбал / Супер лига

Навијачи Новосађана: Војводина је талац Душана Бајатовића

Остаје нејасно зашто је награђен и исплаћен Никола Лазетић за свој нерад и непоштовање клуба - питају се навијачи
ФОТО: И. Веселинов

Уједињени навијачи фудбалског клуба Војводина саопштили су данас да је ситуација у клубу "више него забрињавајућа", јер функционише у ванредним околностима од 8. јула 2020. године и да је клуб "талац једног човека, Душана Бајатовића".

Душан Бајатовић је Генерални директор ЈП Србијагас који је уједно и генерални спонзор ФК Војводина. Бајатовић истовремено обавља функцију и генералног директора Војводине, а од 8. јула је једини овлашћени заступник клуба.

"У више наврата смо указивали на неодрживост ове позиције, односно на класичан сукоб интереса у коме се налази Душан Бајатовић. Практично, он је заробио клуб, претворио га је у свог таоца и крајње бахатим понашањем одлучује о његовој судбини", оценили су навијачи.

Они сматрају да Бајатовић самостално, без полагања рачуна, одобрава јавна средства ЈП Србијагас и њима недомаћински располаже на само себи својствен и знан начин.

"Тако су и направљени неповољни пословни аранжмани, у вишемилионским износима у еврима, на штету клуба", наводи се у саопштењу.

Као наводни пример бахатости навели су споразумни раскид уговора са бившим спортским директором Николом Лазетићем, коме је Бајатовић исплатио 183.000 евра за премије и освајање националног Купа.

"Остаје нејасно зашто је награђен и исплаћен Никола Лазетић за свој нерад и непоштовање клуба, а истовремено стручни штаб и играчи морају преко средстава јавног информисања да траже зарађене плате и премије. Да ли се ово догађа случајно", упитали су навијачи.

Као још један наводни пример бахатости навели су потписивање репрограма дугова са предузећем Нови Сад - Гас, што је резултирало изненадним прекидом у снабдевању гасом у тренинг центру "Вујадин Бошков".

"Апелујемо на чланове Скупштине ФК Војводина да предузму мере које су у њиховој надлежности, спрече самовољу Душана Бајатовића и омогуће функционисање клуба у пуном капацитету", пише у саопштењу.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
Vojvodina pravim Vojvodinašima makar bili i u Vojvođanskoj ligi ili prodaja kluba strancima pa ko Slavijiu Prag da je kupe Kinezi i preporod sa 20 m evra. Biće odlično.
zu
kanal teski za 3 meseca
Liman
Stizu Zbiljic i trener Milan Ristic.
Vojvodina
da silva
Srbija
A pojacanja spomonje li se ko za januarski prelazni rok
Прикажи још одговора
Željko Pavlović
Hoćemo smenu.
Gaga
Sram vas bilo Novosađani! Pa taj Bajatović je vratio FK Vojvodinu u život i borbu za Evropu! Setite se da ste samo godinu pre toga pušteni od Partizana sa ne odete u plej aut!
Делије
Па, и ваш лазетић вас отресао три пута прошле сезоне у року од 2 месеца, узео вам и куп. У, ствари вас не отресе само онај ко жури на аутобус.
FkpCascais
Vraceni u zivot samo zato sto su on i Lalatovic mezimice ljudi FSS-a

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.