Почетна / Фудбал / Супер лига

Ђорђевић: Циљ је да пружимо жесток отпор Партизану

Фудбалери Чукаричког играју у суботу од 16 часова на гостујућем терену против Партизана, утакмицу 17. кола Супер лиге Србије
ФОТО: ФК Чукарички

Тренер фудбалера Чукаричког Душан Ђорђевић рекао је данас да је циљ екипе да покаже да је квалитетна и да пружи жесток отпор Партизану, у предстојећој утакмици 17. кола Супер лиге Србије.

- Тако квалитетне екипе немају много милости, ако им дозволите ситуације које могу да претворе у шансу или гол. Имамо искуства из претходне утакмице, у екипи имамо играча који су много пута наступали у дуелима против Партизана или Црвене звезде. Поседујемо и ми квалитете и то изузетне, тако да се надам да ћемо пружити жесток отпор. Циљ је да покажемо да поседујемо озбиљан квалитет и организацију у игри, волео бих да утакмица буде занимљива за гледање и жестока у сваком погледу - рекао је Ђорђевић за клупски сајт.

Фудбалери Чукаричког играју у суботу од 16 часова на гостујућем терену против Партизана, утакмицу 17. кола Супер лиге Србије.

У јуну у Хумској, Партизан је победио Чукарички са 4:1, , а тада је "брђане"  такође предводио Душан Ђорђевић.

- Пред ту утакмицу Александар Веселиновић је био болестан, као и мноштво наших играча, који су тада били заражени корона вирусом. И поред тога одлично смо почели утакмицу, сећам се првих, добрих пола сата наше агресије, Партизан није успео да успостави игру. Али, десио се упечатвљив бег Асана и црно-бели су повели - рекао је Ђорђевић.

- Искористио је Партизан и другу шансу, после слободног ударца Натха, а и трећу после корнера, дакле све три прилике које су имали у првих 45 минута. Све то је било шокантно по нас. Надам се да нам се такве ствари овога пута неће десити - додао је тренер Чукаричког.

Он је рекао да због кадровских проблема то није био најбољи тренутак за гостовање у Хумској, али да је сада ситуација другачија и да верује да ће се сутрашњи дуел разликовати.

- Тада их је предводио Саво Милошевић, а били су у предности пре свега у комплетности екипе. Сада су другачије околности, комплетирали смо се, надам се и стабилизовали у игри. Сада они имају другог тренера, предводи их Александар Станојевић. Знамо се дуго, играли смо заједно у Обилићу почетком деведесетих, тада је он био на позајмици из Партизана - подсетио је.

- Другачији је тип од Сава, фајтер је, другачије води утакмице, жели да екипа изгледа по његовом карактеру, да је агресивна, жестока. Станојевић је изузетан тренер, који је већ много тога направио у каријери - навео је Ђорђевић.

Партизан је у серији од пет победа, Чукарички нема пораз у последњих седам мечева, рачунајући и дуеле Купа Србије.

- Ако не рачунамо Куп, у којем нисмо изгубили, али смо елиминисани, малерозно је помињати пред Партизан нашу серију. Али, свакако смо се стабилизовали, на неким утакмицама где смо одиграли нерешено заиста смо били ближи победама од противника. Али, не смемо на томе да станемо. Сваки дан причам са играчима да мора још боље - навео је он.

- Далеко од тога да ми претимо Партизану, али као екипа растемо и имамо још простора да напредујемо. Сигуран сам и ја у то, али и играчи са којима радим - додао је.

Упитан да ли се екипа посебно припрема за утакмице против Партизана и Црвене звезде, Ђорђевић је рекао да је за сваки меч припрема озбиљна, али да дуели са "вечитим" ривалима и осталим екипама из врха, доносе различиту психологију.

- Играчи су свесни тога, жељни да се докажу, да изгледају најбоље што могу. Ми у стручном штабу припремимо све што иначе радимо за сваког другог противника. Сада су само играчи свега свеснији и концентрисанији на све што радимо.

Упитан да ли има дилема око састава екипе, Ђорђевић је одговорио: "У принципу, немам дилема".

После 16 кола Партизан је други на табели са 35 бодова, а Чукарички на четвртом месту има 29.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.