Почетна / Фудбал / Супер лига

КОРНЕР: Лалатовићев вапај

Ненадова обраћања су и искрена, ниједном није поменуо да се и њему дугује, већ само играчима и онима од чијег рада им зависе услови за рад на стадиону и у спортском центру
ФОТО: ФК Војводина

ПИШЕ: Златибор Репић

Прошле недеље пажњу јавности, посебно у северној српској покрајини, узбуркале су две конференције за новинаре Ненада Лалатовића, шефа стручног штаба Војводине. Тренер Новосађана узео је у заштиту играче и запослене у клубу говорећи о неисплаћеним платама и премијама.

Узимање у заштиту фудбалера од чијег учинка на терену му зависи посао, природно је и логично, иако тако можда нису често поступале његове колеге. Лалатовићева обраћања су и искрена, ниједном није поменуо да се и њему дугује, већ само играчима и онима од чијег рада им зависе услови за рад на стадиону и у спортском центру.

Открио је главнокомандујући на клупи Војводине оно што добро упућени знају – проблеми Новосађана произилазе због сукоба струја унутар клуба. Жртве су они због чијих резултата су се летос после освајања купа хвалили и они који су сад на „Карађорђу” и они чије су амбиције да их наследе.

И веће клубови од двоструког шампиона СФРЈ притискале су сличне недаће, можда не увек због борбе за власт, али због лошег рада у прошлости и огромних дуговања свакако. Најбољи пример је Црвена звезда, последњих година поново неприкосновена на нашим просторима са завидним успесима на европској сцени и повратку вере у наш клупски фудбал.

Опоравиће се и Војводина, било би добро, наравно, што пре и са што мање последица. Не би ипак, ваљало да се пресуди ван клуба, иако Ненад Лалатовић вапи за помоћи председника Александра Вучића из најбоље намере. Сви који се питају у клубу, чији епитет симбола покрајине никад није био преувеличан, морају да несугласице оставе по страни ако је у питању опстанак клуба.

Ситуација није толико алармантна, међутим, од четвртка и надамо се најзад одржане седнице Скупштине Војводине ствари ће ваљда бити јасније, а људи с правом прозвани од Лалатовића учинити све да најзад испуне обавезе према онима због којих се и утркују ко ће у фотеље. 

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

mare fkv
Za narod koji se retroaktivno vredja na izjave stranih politicara vec tri decenije, malo previse relativizujemo rasizam...
Goran
A nije rekao da se njemu najvise duguje ,za kup i evropu,dobio je prekljuce 80000 eura. Toliko o brizi za druge
SNS United
kad će, onoga mu krsta, da kaže sve o nameštenim utakmicama ? onako iskreno ...
007
Sad je bitka za plen jer su dugovi sem premija i plate na nuli a i to je za isplatu oko 400 h evra. Već je plen novac od obeštećenja za Topića oko 3 miliona evra i Saničanin oko 2 miliona evra plus ako Sergej bude prodat u Januaru Vojvodina dobija oko 4 miliona evra. E to su ozbiljne pare za foteljaška mesta burekaša i jogurtaša koji i danas posle 30 g kamče pare iz Vojvodine.
0071
Jel tebi dobro 007 ? Ti si za posmatranje
moma52
Kukao je i Vujošević,ali mu molbe i kuknjava sem otkaza nisu donele ništa drugo.Privatizacija pod hitno,pa ko opstane, opstane.Državni sponzori da finansiraju SLS i budu garant,da će svi dobiti isto,odnosno da takmičenje bude za klubove besplatno,a za plate neka zarade.Svuda u svetu je fudbal profitabilan,kada se ne krade i dobro radi,a kada se loše radi klubovi idu u bankrot,nikakva tragedija,mi smo po kvalitetu na amaterskom nivou,a ko se iznad toga uzdigne,neka napreduje i obezbedi finansije,za nešto više.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.