Почетна / Фудбал / Супер лига

КОРНЕР: Домаћини без предности

Фудбал од почетка корона кризе дефинитивно није исти. Бар привремено смо сведоци чудних резултата и пласмана и у најјачим лигама на Старом континенту
ФОТО: В. Марковић

ПИШЕ: Златибор Репић

Минуло коло суперлигашког каравана највише су обележиле победе гостујућих екипа. Бодове са противничких терена донели су Партизан, Рад, Војводина и Радник. Да домаћини имају пет, а не шест славља у колу побринуо се Напредак ремијем против Младости у Лучанима.

Недостатком публике услед коронавируса свуда у Европи изгубио се значај домаћег терена. Изузев подлога добро познатих домаћим екипама и изостанка путовања, ништа друго не може да се подведе под предношћу тимова на чијим се стадионима играју утакмице. Другачије је Вождовцу, јер једини има вештачку траву.

Фудбал од почетка корона кризе дефинитивно није исти. Бар привремено смо сведоци чудних резултата и пласмана и у најјачим лигама на Старом континенту. Иако се негде публика вратила у делимичном броју (раније Италија и Француска, сада Енглеска), лако је уочљиво да ова сезона до сада не подсећа на претходне.

У Србији ипак, није такав случај. Црвена звезда чува доминацију и само је сензација на пролеће може спречити да освоји четврту узастопну титулу. Партизан се пробудио, тренер Александар Станојевић коначно је почео да слаже мозаик, али у нашој лиги је девет бодова заостатка скоро па ненадокнадиво.

Војводина наставља у победничком ритму, међутим, реалност је да се бори за друго место. Тренутна четврта позиција Чукаричког такође је очекивана. Више се очекивало од Радничког и ТСЦ-а, међутим, тешко да резултати Нишлија и Бачкотополчана имају велике везе са пандемијом коронавируса. Екипа са Чаира почела је да побеђује са новим тренером Владимиром Гаћиновићем, док се Бачкотополчани после неочекивано сјајне сезоне још привикавају на приземљење.

Пролеће би требало да донесе још уједначенију борбу и веће тензије, поготово због селидбе шест клубова у Супер лигу. Неће бити великог простора за калкулације, изузев ако се поједини клубови прерано опросте од елите. Теже ће бити и одлагати мечеве због заражених играча. За успешне резултате потребна ће бити можда највише јака клупа.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ALEKSA
Ko emože DA ZAUSTAVI ZVEZDU?TU SU FSS,SUDIJE,I ONAJ"U SVE SE MEŠA"!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.