Почетна / Фудбал / Супер лига

Партизан није избоксовао клаузулу о откупу уговора Светозара Марковића од Олимпијакоса

Светозар Марковић, као у пролеће 2019, „круни” последњих шест месеци у Партизану. Сад, као играч Олимпијакоса, с позајмицом у Хумској до последњег дана јуна
ФОТО: В. Марковић

Парни ваљак, на жалост навијача, почетком октобра у договору с грчким великаном није „избоксовао” значајну ставку: клаузулу о откупу уговора.

Намеће се: за разлику од два случаја у прошлости – Марка Јанковића у јулу 2016. и Саше Здјелара у јануару 2018, после пола године и блиставих издања на Топчидерском брду – равноправних чланова црно-белог јата.

Због чега на релацији Београд – Атина под индиго споразума патентираног на примерима офанзивног и дефанзивног везисте није стављен и командант одбране?

Једноставно, упркос жељи српског вицепрвака – није се могло: руководство Олимпијакоса није подигло два прста за такву варијанту, после дуготрајних преговора једва аминујући и постојећу. Наиме, у Пиреју не сматрају да је наша Супер лига адекватног квалитета за штоперов развој?!

Отуд, популарни Света по истеку позајмице мораће поново на доказивање међу црвено-беле, иако... У Партизану остављају простор за нови, летњи договор!

Тренутно, у магли и без назнака, али... кад су у питању Срби и Грци увек могућег, без обзира на дисонантне тонове приликом трансфера Марка Јанковића у Италију и динамике расподеле новца.

Само једно је сигурно: Светозар Марковић је партијама у периоду октобар – децембар показао да је много бољи играч него у првом мандату на стадиону повише Аутокоманде и да Партизан, комотно, може да стреми великим делима са бисером из „класе 2000” у последњој линији.

Дефинитивно, дефанзивац од поверења шефа струке Александра Станојевића, са сијасет комплимената на адресу младог аса, тек 23. марта пунолетног и на „амерички начин” (21).

Стога, врхушка црно-белих има јасан, додуше – и тежак задатак: приволети Олимпијакос да Марковићу изда зелено светло за играње у Хумској и од 1. јула, сад... на новој позајмици или у облику „повратног” трансфера. Добра ствар: генерални директор Милош Вазура и „екипа” на томе могу да раде шест месеци...

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Menadzerska matrica
Ok, onda nema razloga ni da igra. Ne vidim razlog da se ne forsira stoper koji moze da se proda za dobre pare, npr. Banjak, ili neko dete kao sto je bio slucaj sa Pavlovicem. Ima samo jedno objasnjenje zasto Markovic igra-menadzerska kombinacija kako bi Olimpijakosov igrac dobio minute, a Partizanova uprava proviziju ispod zita. Stanojevica tu niko nista ne pita, jer mali mora da igra. Na leto se vraca, Oli ga forsira pola sezone ili celu, prodaje ga za 2.5-3 miliona i zaradjuje na njemu duplo, bez da je imao trosak na njemu, sve preko ledja Paetizana!
plava cigra
Meni se svidja Prestiz iz Metalca koji ima samo 20g.
@obojica
A sto ne obojica i Holander i Prestiz?
Karlo Veliki @ plava cigra
Bolje je dovesti Prestiza, nego kupovati Holendera. Sest godina mladji Prestiz bi kostao oko 300 000 evra, ali tu nema menadzerske provizije...
plava cigra
Zna li neko hoce li Vlalukin se vratiti uPFC?
plava cigra
Balaz je dobar ch moguce ga je vratiti iz TSC samo ako Krstajic ne racuna na njega u nasyavku sampionata.
Гробар54
Света је добар играч,види се, да је напредовао!Грци га неће дати јефтино.Али,зар Партизан нема играча, у млађим категоријама!Ето,имао је Бошњака,који оде у Хетафе,без шансе у Партизану!Шта је са овим, силним младим играчима,који су потписали уговор са клубом?!Можда ће и они стопама Бошњака?!
Гробар54
Да,говоримо о Страхињи Бошњаку,за кога сам у Моцарт спорту,прочитао,да је отишао у Хетафе,без икаквог обештећења!И није само он у питању!Партизан са младима потписује уговоре,"за сваки случај",ако се покаже,па да га продамо!Нема ту,бриге за развој тих играча,њихов напредак и физички и тактички!Све је стихија и незнање!Зато су нас претекле многе земље,које смо ми редовно раније побеђивали,јер раде у фудбал,усвајају новине,користе науку!
Ernst Stavro Blofeld @ Гробар54
Ako govorimo o Strahinji Bosnjaku, stoperu 1999 godiste, bivsem igracu Partizana na pozajmicama koji je raskinuo ugovor i otisao u Vozdovac, on sada igra u Kolubari i za Hetafe je evntualno mogao da igra samo u PES ili FIFA igricama. Ako govoris o nekom drugom Bosnjaku, onda nam reci o kome se radi da ga i mi ostali upoznamo.
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.